öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 18 mars 2020

Nya MacBook Air – ännu mer att glädjas åt och nu för bara 12 995 SEK

Den populäraste Mac-modellen är nu dubbelt så snabb, med nytt Magic Keyboard och dubbelt så mycket lagringsutrymme

Nya MacBook Air.
Nya MacBook Air har ett nytt Magic Keyboard, upp till dubbelt så hög prestanda och ett nytt, lägre utgångspris på 12 995 SEK.
Cupertino, KalifornienApple har idag uppdaterat MacBook Air, världens mest omtyckta bärbara dator, med högre prestanda, ett nytt Magic Keyboard, dubbelt så stort lagringsutrymme och ett nytt, lägre pris på 12 995 SEK och ännu lägre för utbildningskunder1. Nya MacBook Air har upp till dubbelt så snabb processor2 och upp till 80 procent snabbare grafik3. Dagliga arbetsuppgifter går som en dans och dessutom kan man spela fler spel. Med ett lagringsutrymme på 256 GB och uppåt kan kunderna nu lagra ännu fler filmer, bilder och filer på MacBook Air. Apples bästa MacBook Air någonsin har en briljant 13-tums Retina-skärm med levande bilder och skarp text, Touch ID för enkel inloggning och säkra onlineköp, generöst tilltagen styrplatta och ett batteri som räcker hela dagen kombinerat med kraften hos macOS Catalina. 
”Mac, och i synnerhet MacBook Air, är otroligt populär bland allt från studenter och konsumenter som köper sin första dator till kunder som är ute efter att uppgradera. Det här är en enorm uppdatering som medför dubbelt så höga prestanda, ett nytt Magic Keyboard, dubbelt så stort lagringsutrymme, ett nytt lägre pris på 12 995 SEK och ett ännu mer förmånligt pris för utbildningskunder”, säger Tom Boger, Apples Senior Director för Mac and iPad Product Marketing. ”MacBook Air är världens bästa konsumentdator. Den har en underbart tunn och lätt design, fantastisk Retina-skärm, imponerande batteritid och kraftfulla, lättanvända macOS.”

Vanliga uppgifter går snabbare

MacBook Air har nu för första gången fyrkärniga processorer, vilket bidrar till att allt går snabbare – från att organisera bilder och skapa presentationer till att redigera video och annat som kunderna gör till vardags. Med de senaste Intel Core-processorerna (tionde generationen) upp till 1,2 GHz fyrkärnig Core i7 med Turbo Boost upp till 3,8 GHz har MacBook Air nu upp till dubbelt så höga prestanda som föregående generation. Intel Iris Plus Graphics bidrar till upp till 80 procent snabbare grafik, vilket innebär att spel, videoredigering och andra grafikkrävande uppgifter går fortare än någonsin. 
Videoredigering på nya MacBook Air.
På nya MacBook Air med Intel Iris Graphics går videoredigering och andra grafikkrävande uppgifter snabbare än någonsin.

Nytt Magic Keyboard

MacBook Air har nu nya Magic Keyboard, som lanserades på 16-tums MacBook Pro. Den omgjorda saxmekanismen med en slaglängd på en millimeter gör att tangenterna känns stabila och bekväma medan piltangenternas nya placering i ett upp och nedvänt T gör dem enklare att hitta för den som inte vill behöva ta ögonen från skärmen. MacBook Air har ett oerhört vackert kilformat unibody-hölje tillverkat av hundra procent återvunnen aluminium och finns i de tre finisharna guld, silver och rymdgrått. Retina-skärmen på 13 tum med över fyra miljoner pixlar och miljontals färger passar lika bra för att läsa mejl, titta på film och redigera bilder. Texten är knivskarp och bilderna ännu mer naturtrogna.
Nya Magic Keyboard på MacBook Air.
MacBook Air har nu nya Magic Keyboard med omgjord saxmekanism och bekväma, stabila tangenter med en slaglängd på en millimeter.

Dubbelt så mycket lagringsutrymme

MacBook Air börjar nu på 256 GB lagring, vilket är dubbelt så mycket som föregående generation, så att kunderna kan lagra ännu fler filmer, bilder och filer. Den som behöver ännu mer kan välja MacBook Air med ända upp till 2 TB ssd, vilket är ett dubbelt så stort största lagringsutrymme som på föregående generation.
Bildbiblioteket på nya MacBook Air.
Med ett lagringsutrymme på 256 GB och uppåt kan kunderna nu lagra ännu fler filmer, bilder och filer på MacBook Air.

Inbyggd säkerhet och integritet

MacBook Air har andra generationen Apple T2 Security-chip, Apples eget specialdesignade chip som kontrollerar att mjukvaran som läses in när man startar datorn inte har manipulerats. Alla data på ssd-enheten krypteras dessutom i realtid. I likhet med andra Mac-datorer med T2-chip har nu MacBook Air säkrare startprocess och lagring än någon annan bärbar dator. T2-chippet skyddar även användarnas Touch ID-information, vilket innebär att uppgifterna är skyddade när kunderna till exempel låser upp sin dator, anger lösenord på webben eller handlar på nätet.

Övriga funktioner

  • Uppsättningen med tre mikrofoner ger bättre ljudkvalitet vid FaceTime-samtal med nära och kära.
  • Marknadens bästa Force Touch-styrplatta för Multi-Touch-gester och exakt styrning av pekaren.
  • Thunderbolt 3-portar för dataöverföring, laddning och videoutgång i samma kontakt.
  • Första MacBook Air med stöd för en extern 6K-skärm.
  • Avancerade stereohögtalare ger ett fylligt och brett stereoljud som passar utmärkt när du tittar på filmer och serier från Apple TV+ eller spelar spel i Apple Arcade.
FaceTime-gruppsamtal på nya MacBook Air.
MacBook Air har avancerade stereohögtalare med ett fylligt och brett stereoljud och en uppsättning med tre mikrofoner som ger ännu bättre ljudkvalitet vid FaceTime-samtal.

macOS Catalina

Varje ny MacBook Air levereras med macOS Catalina, den senaste versionen av världens mest avancerade operativsystem för datorer. macOS har alltid varit en mycket viktig del av Mac-upplevelsen och kunderna kan göra otroliga saker med Safari, Mail, Bilder, Pages, Numbers, Keynote och andra kraftfulla appar. macOS gör dessutom MacBook Air till den perfekta följeslagaren till iPhone, iPad och Apple Watch. Tack vare de inbyggda funktionerna i Synkad kan användarna ringa och ta emot samtal utan att plocka upp sin iPhone, låsa upp en Mac med Apple Watch, kopiera och klistra in bilder, filmer och text direkt från iPhone eller iPad till en Mac i närheten och – i macOS Catalina – utöka arbetsytan med hjälp av en iPad och Sidecar. Säkerhetsfunktioner ökar skyddet och med VoiceOver kan användaren styra sin Mac helt och hållet med rösten. 
Uppdateringar för Pages, Numbers och Keynote erbjuder nya funktioner för att släppa loss kreativitet, öka produktivitet och främja samarbete. Nya snygga nya mallar i Pages och Keynote samt gör det enkelt för användare att skapa nya fina dokument, och för första gången i iWork kan användare lägga till en anfang för att få ett stycke att sticka ut med en stor, dekorativ första bokstav. Det kommer också att bli enklare än någonsin att Samarbeta med support för fildelning i iCloud och möjlighet att redigera dokument även offline. 
Demonstration av de inbyggda funktionerna i Synkad på MacBook Air och iPhone 11 Pro.
MacBook Air är den perfekta följeslagaren till iPhone, iPad och Apple Watch tack vare de inbyggda funktionerna i Synkad.

Apple-tjänster

Kunderna kan även använda Apple-tjänster direkt på MacBook Air, däribland nya Mac-versioner av apparna Apple Music, Apple Podcasts och Apple TV samt Apple News. Apple Arcade finns på Mac App Store och innehåller över hundra nya spel för Mac-kunder. Under en begränsad tid får kunder som köper en ny MacBook Air ett års gratis abonnemang på Apple TV+ i Apple TV-appen.4

Även Mac mini har uppdaterats idag

Kunder älskar Mac mini. Den kan användas som stationär dator, som lagringsplats för familjens filmer och musik eller som kodkompileringsserver för Xcode. Standardkonfigurationerna av Mac mini har nu dubbelt så stor lagringskapacitet. Konfigurationen som kostar 10 495 SEK levereras nu som standard med 256 GB lagring och den för 14 495 SEK har 512 GB lagring. Varje Mac mini är gjord i hundra procent återvunnen aluminium. 
Priser och tillgänglighet
Nya MacBook Air kostar från 12 995 SEK och kan beställas från och med idag på apple.com och i Apple Store-appen. MacBook Air finns i butikerna i början av nästa vecka. Ytterligare teknisk information, beställningsbyggen och tillbehör finns på apple.com/se/mac.

Bilder på MacBook Air

    1 Utbildningsrabatt kan utnyttjas av nuvarande och nyligen antagna universitets- och högskolestudenter och deras föräldrar samt lärare, personal och hemundervisningslärare i alla årskurser. Mer information finns på apple.com/se-edu/shop.
    2 Testerna genomfördes av Apple i februari 2020 på förhandsversioner av 1,2 GHz fyrkärniga Intel Core i7-baserade MacBook Air-system med Intel Iris Plus Graphics, 16 GB ram och 2 TB ssd samt på leveransklara 1,6 GHz dubbelkärniga Intel Core i5-baserade MacBook Air-system med Intel UHD Graphics 617, 16 GB ram och 1 TB ssd. Simulering av dynamiska system testades med MATLAB och Simulink R2019b uppdatering 4 och Parallel Computing Toolbox med hjälp av en fordonsdynamikmodell. Prestandatesterna utförs med specifika datorsystem och visar ungefärlig prestanda för MacBook Air.
    3 Testerna genomfördes av Apple i februari 2020 på förhandsversioner av 1,2 GHz fyrkärniga Intel Core i7-baserade MacBook Air-system med Intel Iris Plus Graphics, 16 GB ram och 2 TB ssd samt på leveransklara 1,6 GHz dubbelkärniga Intel Core i5-baserade MacBook Air-system med Intel UHD Graphics 617, 16 GB ram och 1 TB ssd. Hastigheten vid rendering av 3D-titlar testades med Final Cut Pro X 10.4.8 och ett 10-sekundersprojekt med Apple ProRes 422-video i en upplösning på 3840 × 2160 och 30 bilder/sekund. Prestandatesterna utförs med specifika datorsystem och visar ungefärlig prestanda för MacBook Air.
    4 Specialerbjudandet gäller vid köp av en valfri Mac, iPhone, iPad, Apple TV eller iPod touch och gäller i tre månader från det att den aktuella enheten aktiveras.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48