Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple vill stoppa bok som avslöjar företagshemligheter

En bok som vi förmodligen aldrig kommer kunna köpa i Apple Books är boken från den tidigare Apple-anställde Tom Sadowski.

Apple har i dagarna skickat ett inte så vänskapligt brev till sin tidigare anställda Tom Sadowski som ansvarade för arbetet kring App Store i Tyskland, Schweiz och Österrike. Han var chef för arbetet under perioden 2014 till 2019 och valde efter sin uppsägning att skriva en bok om sin resa.

Tom Sadowski säger i en intervju med Der Spiegel att Apple har fått läsa boken innan den publicerades och att det inte kom några reaktioner från deras sida. Om detta stämmer eller inte låter vi vara osagt men Apple anser att problemet med boken är att den innehåller en hel del känslig information och affärshemligheter som de inte vill ska komma ut. I sitt brev kräver Apple att alla leveranser som gjorts till bokhandlare stoppas och de exemplar som redan har levereras ska skickas tillbaka och sedan ska samtliga böcker och texter förstöras.

Apple har kommenterat saken och är tydliga med att de värnar om pressfriheten men att boken innehåller konfidentiell information som inte ska föras vidare, nedan är hela uttalandet:

"Apple has long promoted a free press and supported authors of all types. While we regret the way this longstanding Apple employee violated our working relationship, his actions left us with no other option but to terminate his employment — a decision agreed upon by the works council. All workers should have the reasonable expectation that employment policies will be equally and fairly applied and all companies should have the reasonable expectation that their business practices will be kept confidential."

Via The Verge

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.