Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Grattis på födelsedagen - HomePod fyller två år idag

Idag för exakt två år sedan bröt Apple ny mark och lanserade sin första uppkopplade och smarta högtalare HomePod.

HomePod fick fint mottagande av både press och kunder och de flesta är imponerande av det fylliga ljud som HomePod kan åstadkomma trots sin relativt lilla formfaktor. Det som HomePod har fått mest kritik för är att den har varit lite väl instängd mot tredjepartsutvecklare och prislappen har många ansett vara för hög.

Det är svårt att försöka förstå sig på Apples strategi när det kommer till HomePod då den ännu inte är lanserad världen över - två år efter att den först lanserades. Vad som ligger bakom detta beslut vet ingen förutom Apple men visst är det tråkigt att den ännu inte går att köpa officiellt i Sverige. Den går att köpa från vissa företag som tar in den från andra länder men då får vi leva med att kommunicera med Siri på engelska.

Vi har länge trott och hoppats på att vi ser en lansering i Sverige snart, men även att Apple breddar sortimentet av HomePods. Vi vill gärna se en lite större högtalare men även en mindre med en lägre prislapp. Det hade inte heller varit helt omöjligt att Apple fortsätter sälja de lite dyrare HomePod-modellerna och ger uppdraget till Beats att tillverka billigare modeller som fungerar bra med HomePod. Oavsett vad som kommer ske så hoppas vi att Apple lanserar HomePod i Sverige snart och vi passar på att gratulera HomePod på sin tvåårsdag.

Nedan kan ni ta en titt på hur det såg ut när Thor packade upp och installerade sin HomePod för första gången:

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.