Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Betan av iOS och iPadOS 13.4 bjuder på en rad nyheter

Apple släppte idag en ny beta till utvecklare som ger oss en rad nya funktioner som har varit efterlängtade.

Den största och mest efterlängtade nyheten är att vi nu kan dela mappar i iCloud med våra vänner. Funktionen presenterades när Apple visade upp iOS 13 och var även med i de första betorna. Men sen försvann funktionen och sedan dess har vi inte hört så mycket mer, men nu är den äntligen här.

Ni som har gått och längtat efter nya Memoji-stickers kommer bli glada då Apple har lagt till ett gäng nya där vi bland annat hittar rullande ögon, en förvånad memoji och mycket mer.

Apple ska även ha lagt till ett nytt API som kallas CarKey i iOS 13.4 där utvecklare kan göra så användare kan låsa upp, låsa och starta bilen via sin Apple Watch eller iPhone. Det hela ska skötas via NFC och CarKey ska kunna delas med andra personer som familj eller vänner. Allt detta godis kommer i slutändan kräva att biltillverkaren har stöd för det.

I mail-appen har Apple valt att möblera om en aning bland kontrollerna i botten och "svara"-knappen ligger inte längre precis bredvid "delete"-knappen. Apple fick en hel del kritik för detta när iOS 13 lanserades då "delete"-knappen placerades där "svara"-knappen tidigare låg vilket resulterade i att många personer raderade mail (nackdelen med muskelminne).

Köper vi en app på iPhone så får vi även betala för den på macOS om vi vill använda den där men detta kommer det nu bli ändring på. Utvecklare har fått möjlighet att välja så att deras kunder kan betala en fast summa för att kunna ladda ned appen på iOS, tvOS och macOS-enheter. Smidigt för kunderna och utvecklarna. När iOS 13.4 kan tänkas lanseras publikt vet vi ännu inte men det brukar inte dröja allt för länge.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.