öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 08 januari 2020

Apple ringer in en ny era med tjänster efter ett storslaget år

Illustration som föreställer diverse tjänster.
Apple har avslutat ett 2019 som varit historiskt för Apples tjänsteutbud, ett år då Apple Arcade, Apple TV+, Apple News+ och Apple Card lanserades och man firade fortsatta framgångar för App Store, Apple Music, iCloud och fler upplevelser som bara Apple kan skapa och leverera. Apple erbjuder kunderna tjänster av högsta kvalitet kombinerat med en oöverträffad strävan efter integritet och säkerhet och ger kreatörer och utvecklare chansen att föra ut sina kreativa visioner till människor över hela världen. 
”2019 var det största året för tjänster i Apples historia. Vi lanserade flera nya spännande upplevelser för våra kunder, samtidigt som vi satte standarden för användarintegritet och säkerhet”, säger Apples vice vd för Internet Software and Services Eddy Cue. ”Vi inleder det nya årtiondet med en otrolig drivkraft och tacksamhet till alla kunder som har visat en sådan entusiasm för våra tjänster och vi fortsätter att fira arbetet från världens bästa kreatörer, historieberättare, journalister och utvecklare.”
Apples kontinuerliga fokus på djup integrering av hårdvara, mjukvara och tjänster tog alla dess plattformar till nya höjder under 2019.
App Store är världens säkraste och mest spännande marknadsplats för appar och har mer än en halv miljard besökare varje vecka. Den fortsätter att vara den säkraste platsen för användare att hitta mjukvara och ger utvecklare i alla storlekar tillgång till kunder i 155 länder. Sedan App Store lanserades 2008 har utvecklare tjänat mer än 155 miljarder dollar. Och mer än en fjärdedel av den summan kommer från det senaste året. Som en indikation på hur spännande 2020 kommer att bli kan vi berätta att App Store-kunder spenderade rekordhöga 1,42 miljarder dollar mellan julafton och nyårsafton, en ökning på 16 procent mot föregående år och 386 miljarder dollar bara på nyårsdagen 2020, en ökning på 20 procent mot föregående år och ett nytt rekord för en enskild dag. 
App Store på en iPhone.
Utvecklare har tjänat mer än 155 miljarder dollar på App Store som har mer än en halv miljard besökare varje vecka.
Apple Music erbjuder den mest kompletta musikupplevelsen med mer än 60 miljoner låtar och tusentals spellistor och dagliga urval som sammanställs av musikexperter och trendspanare av världsklass i 115 länder. Apple Music är den bästa musiktjänsten för iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV, Mac, HomePod och CarPlay. Den nya tidssynkade låttextfunktionen var en höjdpunkt under 2019: över 50 procent av lyssnarna har använt den på iOS 13. Den innovativa radiostationen Beats 1 erbjuder exklusiva program med Frank Ocean, Nicki Minaj, The Weeknd, DJ Khaled och Elton John. Apple Music ger artister och låtskrivare på alla karriärnivåer en global plattform där de kan nå ut till nya och spännande målgrupper. 
Apple Music på en iPad.
Apple Music erbjuder den mest kompletta musikupplevelsen med mer än 60 miljoner låtar, tusentals spellistor och dagliga urval från världens främsta musikexperter.
Med Apple TV+ får användarna tillgång till Apple Originals-innehåll från världens bästa historieberättare. The Morning Show, Dickinson, For All Mankind, See och Servant är bara några exempel. Apple TV+ skapade historia som den första streamingplattformen som fick flera Golden Globe- och Screen Actors Guild-nomineringar under lanseringsåret och är den första och enda streamingtjänst som lanserats samtidigt i över 100 länder och regioner.
Apple TV-appen samlar de olika sätt som man kan upptäcka och titta på program, filmer och annat i en och samma app och finns på iPhone, iPad, Apple TV, Mac, iPod touch, utvalda smarta tv-apparater från Samsung samt Amazon Fire TV- och Roku-enheter. Appen kommer även till smarta tv-apparater från LG, Sony och VIZIO i år. Apple TV-appen erbjuder nu över 30 Apple TV-kanaler – direktabonnemang till betalvideotjänster så att kunderna kan titta både online och offline, utan reklam och när de vill – allt i en och samma app.
Skärmen Titta nu i Apple TV-appen.
Med Apple TV-appen kan kunderna abonnera och titta på Apple TV+ och Apple TV-kanaler. I appen har de även tillgång till sitt iTunes-videobibliotek och har möjlighet att köpa eller hyra mer än 100 000 filmer och tv-program.
Apple Arcade är en banbrytande spelabonnemangstjänst i App Store där användarna får obegränsad tillgång till hela katalogen med över 100 nya exklusiva spel som kan spelas på iPhone, iPad, iPod touch, Mac och Apple TV. Apple Arcade har prisbelönta spel som Sayonara Wild Hearts, Assemble with Care och Mini Motorways och under 2020 utökas tjänsten med nya spel och utbyggnader varje månad.
Apple Arcade på Apple TV, MacBook Air, iPad och iPhone.
Apple Arcade-abonnenter får tillgång till fler än hundra nya, exklusiva spel helt utan reklam och krav på köp i appen.
Apple News har över 100 miljoner aktiva användare varje månad i USA, Storbritannien, Australien och Kanada och har inneburit en revolution för användarnas sätt att få tillgång till nyheter från alla sina favoritkällor. Apple News+ erbjuder ett heltäckande abonnemang på hundratals av världens mest populära tidskrifter och de största dagstidningarna. Under 2020 kommer Apple News att tillhandahålla direktsändning av de största ögonblicken från det amerikanska presidentvalet i samarbete med ABC News.
Apple News+ på en iPhone.
Apple News+ erbjuder ett heltäckande abonnemang på hundratals av världens mest populära tidskrifter och de största dagstidningarna.
Apple Podcasts erbjuder kostnadsfria ljudberättelser som underhåller, informerar och inspirerar och nu har lyssnarna tillgång till över 800 000 program i 155 länder på fler enheter än någonsin tidigare. Lyssnarna kan söka efter ämnen och personer i inspelningen för att hitta nya program och avsnitt.
Apple Podcasts på en iPhone.
Apple Podcasts finns i 155 länder och erbjuder mer än 800 000 program i en mängd olika kategorier och underkategorier.
Apple Card och Apple Pay leder innovationen för hur kunder betalar för varor och tjänster och får tillgång till upplevelser i vardagen. Förra månaden började kunderna använda Apple Card Monthly Installments för att köpa nya iPhone-enheter och betala för dem under 24 månader utan ränta. Under 2019 kunde man använda kontaktlösa biljetter på iPhone och Apple Watch för inträde på över 150 stadion, arenor och nöjesställen världen över. Kunder kunde resa med kollektivtrafik med Apple Pay i några av världens största städer, till exempel Shanghai, Peking, Tokyo, Moskva, London och New York. Under 2020 kommer kunderna att på ett smidigt sätt kunna trycka på iPhone och Apple Watch för att resa med tåg och buss i ännu fler städer, till exempel Washington, D.C., Shenzhen, Guangzhou och Foshan och få åtkomst till studentkorridorer och tjänster på fler universitet i USA.
En Apple Card-transaktion på en iPhone.
Apple har skapat Apple Card för att hjälpa kunderna att leva mer ekonomiskt hållbart.
Med iCloud är det smidigt att hålla kundernas bilder, videor, filer, appdata och mycket mer säkra, uppdaterade och tillgängliga på alla deras enheter. Över 75 procent av iCloud-användarna skyddas med tvåfaktorsautentisering, ett extra lager med säkerhet som ser till att ingen annan får åtkomst till deras konton eller data. Med familjedelning kan upp till sex familjemedlemmar dela åtkomst till Apple-tjänster såsom Apple TV+, Apple News+, Apple Arcade, Apple Music och ett abonnemang för iCloud-lagring samt personliga köp av musik, filmer, tv, böcker och appar.
iCloud-skärm på en iPhone.
Med iCloud kan du lagra ditt innehåll på ett säkert sätt och se till att det alltid är uppdaterat på alla dina enheter.
Under 2020 kommer Apple att fortsätta att glädja kunder, samarbeta med utvecklare och kreatörer, erbjuda nya nivåer av kreativitet, valmöjlighet och innovation inom originalserier och -filmer, poddar, musik, nyheter, spel, appar, betalningar och unika upplevelser som bara Apple kan erbjuda.

Bilder på Apples tjänster

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48