Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple, Amazon & Google ska ta fram gemensam standard för smarta hem

Idag vill helst alla kalla sina egna protokoll för standard men riktigt så är det inte och att bygga ett smart hem där allt är kompatibelt är inte helt lätt.

Därför kommer nu Apple, Google och Amazon tillsammans med Zigbee Alliance slå sig ihop och jobba fram en gemensam standard. Med i Zigbee Alliance har vi bland annat IKEA, Somfy, Samsung SmartThings, NXP, Schneider Electric och Signify/Philips Hue. Den nya standarden kommer att vara open source-baserad och kommer att vara kompatibelt med allt upp till Wi-Fi 6 (802.11a/b/g/n/ac/ax; Thread over 802.15.4-2006 at 2.4 GHz) samt Bluetooth LE 4.1, 4.2, och 5.0.

I sitt pressmeddelande skriver Apple:

"The project aims to make it easier for device manufacturers to build devices that are compatible with smart home and voice services such as Amazon’s Alexa, Apple’s Siri, Google’s Assistant, and others. The planned protocol will complement existing technologies, and working group members encourage device manufacturers to continue innovating using technologies available today.

Project Connected Home over IP welcomes device manufacturers, silicon providers, and other developers from across the smart home industry to participate in and contribute to the standard".

Detta är riktigt trevliga nyheter för alla som bygger upp ett smart hem fullt av olika produkter från olika tillverkare men samtidigt vill komma åt dessa under ett och samma gränssnitt som till exempel Apple Home. Förhoppningsvis kan detta även leda till att vi ser allt fler HomeKit-kompatibla produkter i framtiden.

Källa: Connectedhomeip, Via Teknikveckan, Bild: xkcd

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.