öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 12 september 2023

Apple presenterar nya AirPods Pro (andra generationen) med usb-c-laddning

Med iOS 17 kommer nya ljudupplevelser till alla AirPods Pro (andra generationen)
Uppdaterade AirPods Pro (andra generationen) visas med laddningsetui och usb-c-laddningskabel.
Uppdaterade AirPods Pro (andra generationen) har nu usb-c-laddning, bättre dammskydd och Lossless-ljud med Apple Vision Pro.
CUPERTINO, KALIFORNIEN Apple presenterade idag AirPods Pro (andra generationen) med MagSafe-laddning (usb-c). Världens populäraste hörlurar har precis blivit ännu bättre. AirPods Pro (andra generationen) forsätter att flytta gränserna för den personliga ljudupplevelsen genom att leverera fantastisk ljudkvalitet, upp till dubbelt så effektiv aktiv brusreducering jämfört med föregående generation och ett avancerat transparensläge, ett rikare rumsligt ljud och örontoppar i fyra storlekar för ännu bättre passform. AirPods Pro (andra generationen) uppgraderas med usb-c-laddning, bättre dammskydd och Lossless-ljud med Apple Vision Pro. Med iOS 17 uppgraderas alla AirPods Pro (andra generationen) med nya ljudupplevelser som adaptivt ljud och konversationsfokus.1
AirPods Pro (andra generationen) med MagSafe-laddningsetui (usb-c) kan förbeställas nu och finns i butik från fredagen den 22 september.

Bekvämare och tåligare

Nya AirPods Pro har uppdaterats med en usb-c-kontakt så att det är enkelt att använda en enda kabel till Mac, iPad, AirPods och iPhone 15-serien. Användare kan till och med ladda AirPods direkt med iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max, som också har en usb-c-kontakt.
AirPods Pro (andra generationen) med iPhone 15 Pro
Den nya usb-c-kontakten ger ännu större flexibilitet vid laddningen, så att användarna kan ladda AirPods direkt från enheter i iPhone 15-serien.
Öronsnäckorna och etuiet har dessutom fått bättre dammskydd som uppfyller kraven för IP54 så att de kan ta dem med sig på mer krävande äventyr.

Premiär för Lossless-ljud med Apple Vision Pro

AirPods Pro (andra generationen) med MagSafe-laddningsetui (usb-c) kan nu använda Lossless-ljud med minimal latens för en perfekt trådlös lösning med Apple Vision Pro.2 H2-chippet i senaste AirPods Pro och Apple Vision Pro, i kombination med ett innovativt protokoll för trådlöst ljud möjliggör Lossless-ljud med 20-bitar och 48 kHz med en drastiskt minskad latens.
När Apple Vision Pro blir tillgängligt i USA tidigt nästa år kan kunderna uppleva marknadens mest avancerade trådlösa ljudupplevelse med nya AirPods Pro för enastående underhållning, spel, FaceTime-samtal och så mycket mer.

Nya funktioner med iOS 17

Alla AirPods Pro (andra generationen) får spännande nya funktioner och möjligheter med iOS 17 inklusive:1
  • Adaptivt ljud: Det här nya lyssningsläget blandar dynamiskt transparens och aktiv brusreducering och justerar ljudet utifrån ljudförhållanden i omgivningen. Med den här banbrytande upplevelsen, som bygger på avancerade ljudberäkningar, kan lyssnaren förbli medveten om sina omgivningar samtidigt som distraherande ljud – som ett gruppsamtal på kontoret, en dammsugare hemma eller bullret på ett kafé – reduceras.
  • Konversationsfokus: När en användare börjar tala med någon i närheten, kanske ett kort samtal med en kollega eller för att beställa lunch på ett kafé, hjälper konversationsfokus till genom att sänka volymen, förstärka rösterna framför användaren och minska bakgrundsbruset.
  • Personanpassad volym: Personanpassad volym använder maskininlärning för att automatiskt finjustera ljudupplevelsen utifrån omgivningsförhållanden och lyssnarens önskemål över tid.
Alla AirPods Pro (andra generationen) får spännande nya funktioner och möjligheter med iOS 17, såsom adaptivt ljud, ett nytt lyssningsläge som dynamiskt blandar transparens och aktiv brusreducering.

Bättre för miljön

Nya AirPods Pro är utformade med en rad material och delar för att ha minsta möjliga miljöpåverkan, bland annat utgörs de sällsynta jordartsmetallerna i alla magneter till 100 procent av återvunnet material och flera av mönsterkorten har 100 procent återvunnet guld. Etuiet använder dessutom 100 procent återvunnet tenn i lödningen i huvudlogikkortet och 100 procent återvunnet aluminium i gångjärnet. AirPods Pro (andra generationen) är också fria från potentiellt skadliga ämnen, till exempel kvicksilver, bromerade flamskyddsmedel, pvc och beryllium. I den omgjorda förpackningen används inte längre någon utvändig plast och förpackningen består till minst 90 procent av fiberbaserat material, vilket innebär att Apple närmar sig målet med helt plastfria förpackningar senast 2025.
Apple är redan idag koldioxidneutralt inom den egna verksamheten och har som mål att göra hela leveranskedjan och alla produktlivscykler koldioxidneutrala till år 2030. Det innebär att klimatpåverkan från varje såld Apple-enhet ska vara netto-noll – från komponenttillverkning, montering, transport, kundanvändning, laddning och hela vägen fram till materialåtervinning.
Pris och tillgänglighet
  • AirPods Pro (andra generationen) med MagSafe-laddningsetui (usb-c) kostar 3301 SEK och finns på apple.com/se/store och i Apple Store-appen i USA och fler än 30 andra länder och regioner från och med fredagen den 22 september.
  • EarPods (usb-c) kostar 270 SEK och finns på apple.com/se/store och i Apple Store-appen i USA och fler än 30 andra länder och regioner från och med idag.
  • Kunderna kan gravera AirPods Pro med en blandning av emojis, namn, initialer och siffror helt gratis (endast på Apple Store online.
  • Nya prenumeranter kan få Apple Music gratis i sex månader när de köper AirPods, AirPods Pro eller AirPods Max. Mer information finns på apple.com/se/promo.
  • AirPods Pro (andra generationen) med MagSafe-laddningsetui (usb-c) måste vara parkopplad med en Apple-enhet med den senaste mjukvaruversionen för att alla funktioner ska kunna användas.
  • Förutom adaptivt ljud, konversationsfokus och personanpassad volym kommer AirPod-familjen att få ytterligare nya funktioner med iOS 17, såsom tryck för att slå på eller av mikrofonen för större kontroll under telefonsamtal och förbättrad automatisk växling över hela ekosystemet. Läs mer på apple.com/se/newsroom/2023/06/airpods-redefine-the-personal-audio-experience.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

  1. Tillgängligt för AirPods Pro (andra generationen) med MagSafe-laddningsetui (usb-c) and AirPods Pro (andra generationen) med Lightning-laddningsetui.
  2. Lossless-ljud fungerar bara tillsammans med Apple Vision Pro. Inte tillgängligt i alla regioner.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48