öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 05 juni 2023

Med tvOS 17 kommer FaceTime och videokonferenser till den största skärmen i hemmet

Apple TV 4K ger oändligt mycket underhållning och nöje i en enda apparat i vardagsrummet – filmer, tv-program, musik, spel, träning och nu även videosamtal
Den nya FaceTime-upplevelsen på en tv-skärm med Apple TV 4K.
Med tvOS 17 kommer FaceTime till Apple TV 4K för första gången. Nu kan man använda appen på tv:n och ha ännu mer engagerande samtal med nära och kära.
CUPERTINO, KALIFORNIEN Apple tillkännagav idag att det kommer mjukvaruuppdateringar till hösten som gör Apple TV 4K ännu mer underhållande, interaktiv och rolig för alla i hemmet. Med tvOS 17 kommer FaceTime till Apple TV 4K. Nu kan man – för första gången någonsin – använda den populära appen på tv:n och ha ännu mer engagerande samtal med nära och kära. Det kommer också ett helt nytt kontrollcenter till tvOS 17, samt andra förbättringar för en ännu mer personligt anpassad upplevelse som funkar ännu bättre med iPhone. Apple TV 4K samlar Apple TV+ och alla de populäraste streamingapparna – med bioliknande bild- och ljudkvalitet – samt Apple Music och Apple Arcade på den största skärmen i hemmet. Apple TV 4K, den bästa apparaten du kan ha i vardagsrummet, får kraftfull prestanda av A15 Bionic-chippet, intuitiv styrning samt sömlös interaktion med Apple-enheter och smarta hemtillbehör. tvOS 17 finns idag i betaversion för utvecklare och kommer som en kostnadsfri mjukvaruuppdatering till hösten.
”tvOS 17 omvandlar den största skärmen i hemmet med FaceTime och nya videokonferensfunktioner. Nu kan man enkelt ta kontakt med vem man vill direkt från vardagsrummet med Apple TV 4K”, säger Bob Borchers, Vice President of Worldwide Product Marketing på Apple. ”Nya funktioner och förbättringar gör Apple TV enklare att använda och ännu mer underhållande. Det stärker dess ställning som den absolut bästa apparaten i vardagsrummet för Apple-kunder.”
Från och med i höst kan man ringa samtal direkt från tv:n, eller börja ett samtal på iPhone eller iPad och sedan flytta över det till Apple TV, med den nya FaceTime-appen på Apple TV 4K. FaceTime på Apple TV använder Kontinuitetskamera för att trådlöst ansluta till användarens iPhone eller iPad och utnyttjar enhetens kamera och mikrofon för att föra samman deltagarna på tv:n.
Från och med i höst kan man ringa samtal direkt från tv:n, eller börja ett samtal på iPhone eller iPad och sedan flytta över det till Apple TV, med den nya FaceTime-appen på Apple TV 4K.
Funktionen Centrerat håller alla i bild även när de rör sig i rummet. Med nya gestbaserade reaktioner kan deltagarna skapa effekter, till exempel hjärtan eller fyrverkerier, på skärmen med händerna och på så sätt liva upp samtalet. Nu kommer Split View till Apple TV, så att du kan titta på filmer och tv-program med kompisarna med hjälp av SharePlay samtidigt som du också kan se alla i FaceTime-samtalet.
Du kan enkelt flytta tillbaka FaceTime-samtalet till din iPhone eller iPad med reglagen på enheterna. Om ett annat FaceTime- eller telefonsamtal kommer in visas en notis på tv:n om att någon ringer. Ingenting avslöjas om uppringaren så din integritet skyddas på en enhet som delas av flera. 
Senare i år kommer också videokonferensappar som Webex från Cisco och Zoom till tvOS, så att du kan utnyttja deras kommunikationsfunktioner på Apple TV 4K. Med hjälp av Kontinuitetskamera-API:er på Apple TV 4K kan utvecklare integrera iPhone- eller iPad-enhetens kamera och mikrofon i sina egna tvOS-appar och på så sätt skapa nya, gemensamma, uppslukande underhållningsformer för vardagsrummet.
Apple Music Sing – en funktion där användarna kan sjunga med i sina favoritlåtar – utnyttjar också Kontinuitetskamera så att man kan se sig själv på skärmen och lägga till roliga filter.
Apple Music Sing visas på Apple TV 4K.
Med tvOS 17 på Apple TV 4K (tredje generationen) kan användare sjunga med i sina favoritlåtar, som ”Lunch” som är skriven av Jeff Melvin och Maude Latour. De kan också se sig själva på skärmen och lägga till roliga filter.

Ännu mer personligt anpassad upplevelse som funkar ännu bättre med iPhone

Med nya Kontrollcenter på Apple TV blir det enkelt som aldrig förr att komma åt viktiga inställningar och information när man använder Apple TV. Kontrollcenter visar systemets status med klocka och aktiv profil, samt annan praktisk information beroende på användarens aktivitet.
Det blir enklare än någonsin att komma åt viktiga inställningar och information på Apple TV med nya Kontrollcenter, som visar systeminformation som tid och aktiv profil.
Den sömlösa integreringen mellan Apple TV och iPhone blir ännu tajtare nu när du kan använda tvOS 17 för att hitta Siri Remote. Öppna Apple TV-fjärrkontrollen i Kontrollcenter på iPhone så kan du leta efter din Siri Remote (andra generationen eller senare). En cirkel visas på skärmen som blir större ju närmare Siri Remote du kommer.
Öppna Apple TV-fjärrkontrollen i Kontrollcenter på iPhone så kan du leta efter din Siri Remote (andra generationen eller senare).
När du använder fjärrkontrollen på din iPhone för att väcka och styra Apple TV öppnas din profil automatiskt, så att du har tillgång till personliga rekommendationer för dig och innehåll du har tittat på tidigare. Nu sparas fler inställningar, som systemspråk och parkopplade AirPods, för varje användarprofil. Det gör upplevelsen ännu mer personligt anpassad.
Förbättrade funktioner för skärmsläckare gör upplevelsen på Apple TV ännu vackrare och mer personlig. Nu kan man välja att visa utvalda minnen ur sitt bibliotek eller ett delat bibliotek på tv-skärmen. Våra populära skärmsläckare med flygfoton kommer att få en samling nya undersköna platser, bland annat Monument Valley i Arizona och sekvojaskogarna på Kaliforniens kust.
Nu kan man välja att visa utvalda minnen ur sitt bibliotek som skärmsläckare på tv:n.
Några andra funktioner som kommer i tvOS 17:
  • Framhäv dialog separerar talade repliker från bakgrundsljudet och framhäver dem i centerkanalen, så att användaren tydligare kan höra dialogen över effekter, action och musik i en film eller ett program på en Apple TV 4K som är parkopplad med en HomePod (andra generationen).
  • Stöd för Dolby Vision 8.1 ger en mer cinematisk visuell upplevelse med dynamiska metadata för fler filmer och tv-program på Apple TV 4K.
  • Stödet för VPN från andra utvecklare öppnar möjligheter för utvecklare att skapa VPN-appar till Apple TV. Det gör att företag och skolor som vill använda innehåll i sina privata nätverk kan ha Apple TV som en suverän lösning i kontor och mötesrum i ännu högre grad.
Tillgänglighet
Betaversionen av tvOS  för utvecklare är tillgänglig för medlemmar i Apple Developer Program på developer.apple.com från och med idag och en offentlig betaversion kan laddas ner nästa månad från beta.apple.com. tvOS 17 kommer i höst som en kostnadsfri uppdatering till Apple TV 4K och Apple TV HD. Mer information finns på apple.com/se/tv-home. Utbudet av funktioner kan ändras.Vissa funktioner är inte tillgängliga i alla länder och områden, på alla språk eller på alla enheter. Mer information finns på apple.com/se/tv-home.  
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48