öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 09 december 2019

Apple skriver historia när The Morning Show får flera Golden Globe-nomineringar

Apple TV+ blir den första streamingtjänsten som nominerats under lanseringsåret

En stillbild från The Morning Show
The Morning Show har fått tre Golden Globe-nomineringar: Bästa tv-serie – drama och bästa kvinnliga huvudroll i en tv-serie – drama för både Jennifer Aniston och Reese Witherspoon.
Cupertino, Kalifornien – Apple fick idag sina första Golden Globe-nomineringar någonsin från Hollywood Foreign Press Association (HFPA). Nomineringarna gick till Apples internationella succéserie The Morning Show för bästa tv-serie – drama och två av nomineringarna gick till seriens stjärnor och exekutiva producenter, Jennifer Aniston och Reese Witherspoon för bästa kvinnliga huvudroll i en tv-serie. Priserna presenteras under 77th Annual Golden Globe Awards den 5 januari 2020.
Nomineringarna idag till The Morning Show innebär att Apple TV+ blir den första streamingplattformen som uppmärksammas av HFPA under lanseringsåret, bara en månad efter lanseringen. De är även Anistons och Witherspoons första nomineringar för bästa kvinnliga huvudroll inom kategorin tv-serie – drama. Det innebär också att Aniston nu är den fjärde personen i historien som Golden Globe-nominerats för bästa kvinnliga huvudroll inom både komedi och drama. 
Apple fick flera nomineringar i morse:
Bästa tv-serie – drama – The Morning Show 
Bästa kvinnliga huvudroll i en tv-serie – drama – Jennifer Aniston i The Morning Show
Bästa kvinnliga huvudroll i en tv-serie – drama – Reese Witherspoon i The Morning Show
”Jag vill tacka Hollywood Foreign Press Association för de historiska nomineringarna idag”, säger Zack Van Amburg, Apples chef för Worldwide Video. ”Efter premiären för Apple TV+ så sent som förra månaden är nomineringarna idag ett verkligt bevis på hur stark berättelsen är i The Morning Show, precis som i alla våra Apple Originals.” 
”Tv-tittare världen över relaterar till The Morning Show och uppmärksammandet idag från Hollywood Foreign Press Association betonar ytterligare hur speciell serien är och hur rätt den ligger i tiden”, säger Jamie Erlicht, Apples chef för Worldwide Video. ”Ett stort grattis till Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Michael Ellenberg, Kerry Ehrin, Mimi Leder och alla otroliga skådespelare och kreativa hjärnor bakom det här projektet. Vi ser fram emot att fortsätta utforska världen i The Morning Show under den andra säsongen.” 
”Jag är otroligt stolt över att serien nominerades och det känns fantastiskt att se hur Reese och Jen uppmärksammas för sitt hårda arbete”, säger Kerry Ehrin, exekutiv producent och showrunner för The Morning Show. ”Mimi, Michael och jag är så glada och känner så stor tacksamhet till HFPA för den här äran och till Apple för allt deras stöd.” 
”Vilken otrolig morgon för The Morning Show! Jag är så tacksam över att få förverkliga den här historien tillsammans med fantastiska konstnärer – våra skådespelare och vårt produktionsteam som har lagt ner hjärta och själ för att fortsätta samtalet om makt, girighet och toxicitet på arbetsplatsen, säger Mimi Leder, regissör och exekutiv producent för The Morning Show. ”Det är en viktig tidpunkt och ett privilegium att få berätta historier och skapa konst som återspeglar den tid vi lever i. Tack HFPA för den här otroliga äran och för att ni uppmärksammar Jennifer och Reese. Det är verkligen en dröm att få jobba med dem. Kerry, Michael och jag är helt överväldigade!” 
”Jag är så tacksam till medlemmarna i Hollywood Foreign Press Association för att de har uppmärksammat The Morning Show och Jennifer Anistons och Reese Witherspoons enastående skådespelarinsatser” säger Michael Ellenberg, exekutiv producent för The Morning Show. ”Ett stort tack till Apple TV+ för ett fantastiskt samarbete och till skådespelarensemblen och produktionsteamet som jag känner mig hedrad att dela den här nomineringen med.”  
Kunderna kan titta på The Morning Show exklusivt på Apple TV+ i Apple TV-appen och nya avsnitt visas världen över varje fredag. Säsongsfinalen visas fredagen den 20 december.
The Morning Show handlar om den tuffa världen bakom morgon-tv och om människorna som skakar liv i amerikanerna varje morgon. Handlingen kretsar kring två kvinnor som kämpar för att kryssa sig fram på ett yrkesmässigt minfält samtidigt som de ställs inför diverse krissituationer i såväl sina högoktaniga yrkesliv som i sina röriga privatliv. The Morning Show är ett uppriktigt drama som studerar maktdynamiken mellan kvinnor och män, och inte minst kvinnor emellan, på arbetet. Seriens exekutiva producent är Michael Ellenberg från Media Res, som även tillhandahåller studio, tillsammans med Jennifer Aniston och Kristin Hahn från Echo Films, Reese Witherspoon och Lauren Neustadter från Hello Sunshine samt Mimi Leder som även har regisserat flera avsnitt. Serien utvecklades av Kerry Ehrin som även är showrunner och exekutiv producent. 
Apple TV+ finns nu i Apple TV-appen på iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch, Mac och vissa smarta tv-apparater från Samsung, Roku- och Amazon Fire TV-enheter samt på tv.apple.com/se för 59 SEK i månaden efter en sju dagars gratis provperiod. Kunder som köper en ny iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch eller Mac får Apple TV+ kostnadsfritt i ett år.1
    1 59 SEK per månad efter gratis provperiod. Ett abonnemang per familjedelningsgrupp. Erbjudandet gäller i tre månader efter att godkända enheter aktiveras. Abonnemanget förnyas automatiskt tills det sägs upp. Begränsningar och andra villkor gäller.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48