öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 05 maj 2023

Apple Music Live är tillbaka med en helt ny säsong av exklusiva livekonserter och ett specialframträdande med Ed Sheeran

Världsstjärnan kommer att framföra hela sitt nya album för första gången. Spelningen kan streamas på Apple Music och Apple TV+ den 10 maj
Sångaren och låtskrivaren Ed Sheeran och hans gitarr mot en orange bakgrund.
Den 10 maj är det premiär för andra säsongen av Apple Music Live, som inleds med en konsert med världsstjärnan Ed Sheeran.
Den 10 maj är det premiär för andra säsongen av Apple Music Live, serien med liveuppträdanden som ger musikens allra största stjärnor en scen där de kan nå ut till sin publik över hela världen.
Andra säsongen drar igång med en exklusiv konsert med världsstjärnan Ed Sheeran på Eventim Apollo i London. Under den intima livespelningen framför Sheeran hela sitt nya album - (uttalas Subtract) för första gången i sällskap med ett tolvmannaband med bland annat Aaron Dessner från The National. 
Sheerans Apple Music Live-framträdande har premiär onsdagen den 10 maj kl. 21.00 svensk tid på Apple Music på apple.co/AMLEdSheeran. Den här spelningen – och alla framtida Apple Music Live-framträdanden – kommer nu för första gången någonsin att kunna streamas på Apple TV+. Fansen kan streama Sheerans spelning när de vill på såväl Apple Music som Apple TV+ från och med kl. 22.00 svensk tid den 10 maj.
Sångaren och låtskrivaren Ed Sheeran står på scenen och sjunger i en mikrofon.
Under Apple Music Live-framträdandet från Eventim Apollo i London framför Sheeran sitt nya album Subtract.
Den stjärnspäckade första säsongen av Apple Music Live drog igång i maj 2022 med en exklusiv livestream av Harry Styles One Night Only in New York, som firade lanseringen av hans hyllade album Harry’s House. Andra framträdanden som stack ut var Bille Eilishs Live at the O2, som nominerades till en Grammy för Best Music Film, Alicia Keys allra första Holiday Masquerade Ball och fantastiska spelningar med andra världsartister, till exempel Lil Durk, Mary J. Blige, Luke Combs och Wizkid. Ta en titt på alla tidigare uppträdanden i Apple Music Live-arkivet.
Sheerans introspektiva och innerliga nya album Subtract finns nu att streama på Apple Music. Albumet innehåller fjorton låtar och har producerats av Aaron Dessner från The National. I sitt Apple Music Live-framträdande kommer Sheeran att fokusera på de händelser i hans eget liv som ledde till att han skrev albumet.
”Jag är oerhört glad över att få framföra mitt album Subtract för er”, säger Sheeran. ”Jag var väldigt nervös den dagen eftersom det var första gången jag uppträdde med de nya låtarna. Spelningen väcktes till liv av Aaron och det fantastiska bandet, och det var en ära att få dela scen med dem. Det var en känslosam kväll, men jag är så glad att den blev dokumenterad.”
”Vi ser fram emot att presentera den här Apple Music Live-spelningen, som ger ett helt unikt perspektiv på hur en av världens mest populära musiker hanterar några av livets tyngsta trauman. Det är en känslosam och samtidigt glädjefylld upplevelse full av självrannsakan”, säger Matt Wilkinson, programledare på Apple Music 1, som har träffat Sheeran för en ny intervju som sänds tisdagen den 9 maj.
Sångaren och låtskrivaren Ed Sheeran tillsammans med programledaren Matt Wilkinson från Apple Music 1.
Sheerans nya intervju med Apple Music 1-programledaren Matt Wilkinson (till vänster) sänds den 9 maj.
Sheeran är en av de mest spelade artisterna någonsin på Apple Music, med över 9,5 miljarder spelningar globalt och 240 miljoner Shazam-taggar. Hans dunderhit Shape of You från 2017 är den mest streamade låten någonsin på Apple Music, med fler än 930 miljoner spelningar över hela världen. Fler än 45 av Sheerans låtar har nått förstaplatsen på Daily Top 100-listan. Hans nya album Subtract är det album som har lagts till flest gånger i förväg på Apple Music någonsin. Den första singeln Eyes Closed intog förstaplatsen i 87 länder, vilket innebär att det är den 21:a låten från Sheeran som når topp 25 på Apple Musics globala spellista Daily Top 100.
Se en trailer för Sheerans Apple Music Live-framträdande.
Ed Sheerans Apple Music Live-framträdande sänds den 10 maj.
Klipp från vad som sker bakom kulisserna, Apple Music Live-setlistan och annat exklusivt material finns i appen Shazam efter showen.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

  1. Besök apple.com/tvpr och se hela listan med enheter som stöds.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48