öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 04 maj 2023

Apple lanserar 20 nya spel på prisbelönta Apple Arcade

WHAT THE CAR?, TMNT Splintered Fate, Disney SpellStruck och Cityscapes: Sim Builder finns ute idag – tillsammans med över 200 andra spel på Apple Arcade
En bild med spelkaraktärer som Sonic the Hedgehog och Donatello från Teenage Mutant Ninja Turtles läser ”Apple Arcade är öppet”.
Apple presenterade idag 20 nya spel på Apple Arcade, abonnemangstjänsten för spel där användarna har obegränsad tillgång till över 200 roliga spel. Några av de nya spelen som endast finns på Apple Arcade är WHAT THE CAR?, TMNT Splintered Fate, Disney SpellStruck och Cityscapes: Sim Builder. Några populära spel från App Store kommer nu också till abonnemangstjänsten, bland annat Temple Run+, Playdead’s LIMBO+ och PPKP+.
”På Apple Arcade finns hundratals roliga titlar som våra användare kan utforska och spela”, säger Alex Rofman, senior director på Apple Arcade. ”I och med dagens lansering utökar vi vår prisbelönta spelkatalog med 20 nya spel som användarna kommer att gilla att spela och dela med familj och vänner.”
Apple Arcade kom 2019 och erbjuder en rad unika fördelar för abonnenterna. Ingen reklam, inga köp inuti appar och kraftfullt integritetsskydd gör tjänsten till en rolig och säker plats för användare i alla åldrar. Innehållsuppdateringar kommer varje vecka och nya spel för iPhone, iPad, Mac och Apple TV tillkommer. Allt ingår i abonnemanget, som kan användas av upp till sex familjemedlemmar.
”Apple har varit en mycket bra partner för oss ända sedan starten av Apple Arcade. SpongeBob: Patty Pursuit var ett av de första spelen som ingick och det har gått otroligt bra ända sedan det lanserades 2020”, säger Doug Rosen, senior vice president för Games & Emerging Media på Paramount Global. ”Vi gillar verkligen Arcade-modellen, eftersom den ger oss möjlighet att ta fram unika spel specifikt för den här målgruppen. Snart kommer abonnenterna att kunna spela TMNT Splintered Fate, ett helt nytt spel i Teenage Mutant Ninja Turtles-världen som bara kommer att finnas på Apple Arcade. Det ser vi fram emot.”
På Apple Arcade finns spel av några av världens främsta spelutvecklare, från oberoende utvecklare till välkända globala varumärken. Det stora utbudet av mobilspel omfattar allt från snabba actionspel och utmanande tävlingar för flera spelare till spännande äventyr, avkopplande pussel och fängslande sportspel. 
”Vi är ett litet team och vi älskar att jobba med roliga spel, så vi är verkligen glada över att presentera vårt senaste projekt: WHAT THE CAR?”, säger Tim Garbos, creative director på Triband. ”Det bästa är att användarna kan spela det redan idag på Apple Arcade. Det är ett komiskt racingäventyr – ett otroligt absurt och skrattframkallande bilspel som alla kan spela och dela med familj och vänner.” 
Några av de nya spelen som finns idag på Apple Arcade är:

TMNT Splintered Fate (Paramount Global)

Teenage Mutant Ninja Turtles är ett kulturellt fenomen som i över fyra årtionden har fängslat publiken med sin unika blandning av action, humor och personlighet. I deras senaste äventyr, som bara finns på Apple Arcade, har Splinter försvunnit och bröderna är under attack. Klara upp mysteriet och upptäck den ondskefulla aktören bakom förödelsen. Följ med Leonardo, Michelangelo, Donatello och Raphael på ett gemensamt roguelike-äventyr där deras unika förmågor används i kombination med slumpmässiga förstärkningar i knepiga och roliga utmaningar. Sök efter ledtrådar i New York med hjälp av välbekanta figurer som April, Metalhead och Casey Jones.
På en iPad Pro visas en stillbild från spelet TMNT Splintered Fate, som föreställer Leonardos, Michelangelos, Donatellos och Raphaels möte med Splinter.

Disney SpellStruck (Artist Arcade)

Det här fängslande ordspelet har skapats i samarbete med en av utvecklarna bakom Words with Friends. Res till Isles of Tiles med omtyckta Disney- och Pixar-figurer och lös kluriga ordpussel i korsordsstil. Spelarnas talanger i rättstavning sätts på prov i ett nytt äventyr med Musse Pigg, Tiana, Stitch med flera. De kan spela mot vänner online, ta sig an dagliga utmaningar, testa sina stavningskunskaper och tävla om förstaplatsen på resultat­tavlorna.
På en iPhone 14 Pro visas en stillbild från spelet Disney SpellStruck med Buzz Lightyear och Tinker Bell.

WHAT THE CAR? (Triband) 

Från de oberoende utvecklarna bakom knasiga och populära titlar som WHAT THE GOLF? och WHAT THE BAT? kommer ett nytt komiskt mästerverk: WHAT THE CAR?. I det här roliga racingäventyret får spelaren ta på sig rollen som en udda racerbil som ständigt förvandlas och får nya egenskaper, som ben, vingar eller till och med en förkylning. Spelet innehåller oväntade fysikbaserade effekter som gör varje lopp till ett roligt äventyr fyllt av nya vändningar.
På en iPhone 14 syns en stillbild från spelet WHAT THE CAR? där en bil flyger över en racerbana.

Cityscapes: Sim Builder (Magic Fuel Games)

Den här nya, hållbara versionen av en klassiskt stadsbyggarspel är optimerad för mobiler och har skapats av erfarna Sim Builders-utvecklare. Spelaren tar på sig rollen som borgmästare och får i uppgift att bygga noga genomtänkta system för att hålla invånarna friska och lyckliga. Med fokus på hållbarhet ska spelaren noggrant väga invånarnas grundläggande behov som bostad, jobb och samhällstjänster mot miljöeffekterna av industrier och transporter. Med sin visuellt slående 3D-arkitektur erbjuder Cityscapes: Sim Builder oändliga möjligheter att designa och ha roligt – hur länge som helst.
På en iMac visas en stillbild från spelet Cityscapes: Sim Builder, som föreställer den myllrande virtuella staden Sun Island.

Chess Universe+ (Tilting Point) 

Det här är det perfekta spelet för schackentusiaster som vill ta sitt spel till nästa nivå. Chess Universe+ har skapats av stormästare i schack och spelexperter och kan spelas både online och offline. Såväl nybörjare som experter kan utveckla sitt spel och tävla om en topplacering på resultattavlan. 
På en iPhone 14 visas en stillbild av en kung och en skattkista från spelet Chess Universe+.

Disney Coloring World+ (StoryToys) 

Disney-fans kan låta fantasin flöda fritt och färglägga figurer från Disney och Pixar precis som de vill. Med en stor uppsättning penslar, kritor, pennor och magiska verktyg kan spelarna sätta personlig stil på figurerna och skapa egna unika versioner av klassiska Disney-scener. När en figur är färglagd och dekorerad blir den till ett klistermärke som spelaren kan leka med och sätta in i magiska 3D-album. För varje sida som fylls får spelaren tillgång till fler figurer och fler sidor för ännu mer lek och kreativitet.
På en iPad Air visas en stillbild från spelet Disney Coloring World+ där Elsa från Frost rider på en blå häst.

Disney Getaway Blast+ (Gameloft) 

Res iväg på en magisk semester i det här tre-i-rad-pusslet med omtyckta figurer från Disney och Pixar. Genom att matcha och spräcka bubblor får spelarna återställa och utforma egna öar och träffa nya vänner längs vägen. De kan samla på figurer som Stitch, Elsa och Maleficent och designa egna semesteröar i excentrisk Disney-stil. Upplev Disneys magi och charm i det här pusseläventyret.
På en iPad Pro visas en stillbild av en karaktär från ”Superhjältarna” som matchar och spräcker bubblor i spelet Disney Getaway Blast+.

Farming Simulator 20+ (GIANTS Software) 

Upplev glädjen och utmaningarna med att driva en bondgård. Skörda olika grödor, som vete, korn, bomull och solrosor, och föd upp kor, grisar, får och hästar. Sälj produkter på en dynamisk marknad och investera intäkterna i jordbruksmaskiner och utbyggnad av gården. Med över 100 verklighetstrogna fordon och maskiner från ledande märken som John Deere, Case IH och Massey Ferguson får spelarna en mer realistisk upplevelse än någonsin av livet på en bondgård. 
På en iPad Pro visas en stillbild av en traktor på en bondgård från spelet Farming Simulator 20+.

Getting Over It+ (Bennett Foddy) 

I det här utmanande plattformsspelet ska spelarna bestiga ett enormt berg med bara en slägga som redskap – samtidigt som de sitter fast i en stor kruka. Det är ett fysikbaserat spel som är gjort för att vara riktigt tufft. Varje fall eller misstag leder till att spelaren måste börja om från botten igen. De som når ända upp till bergets topp kan upptäcka att de har förändrats för alltid.
På en iPhone 14 visas en stillbild från spelet Getting Over It+, där en spelkaraktär försöker bestiga ett berg samtidigt som han sitter fast i en kruka.

Hill Climb Racing+ (Fingersoft) 

Sätt dig på förarplatsen i det här underhållande fysikbaserade fordonsspelet. Spelarna möter svåra utmaningar i bergiga miljöer och kan utföra vågade trick som ger bonuspoäng, som de sedan kan använda till att uppgradera sitt fordon och nå ännu högre. Tävla uppför berg i olika fordon, till exempel motorcross, monstertruck, traktor, fyrhjuling, turistbuss, racerbil, ambulans, brandbil eller snöskoter.
På en iPad Pro visas en stillbild från spelet Hill Climb Racing+, där en monstertruck flyger över en grop fylld med brandbilar.

Iron Marines+ (Ironhide Game Studio) 

Det här strategiäventyret i realtid utspelar sig i science fiction-miljö och har skapats av studion bakom Kingdom Rush-sagan. Rekrytera och träna upp galaxens största hjältar, led dem i farliga uppdrag med nästan omöjliga odds och frigör deras otroliga krafter och förmågor. Anpassa strategin genom att byta roller eller vapen i truppen – till och med mitt i striden – från kommandosoldat till prickskytt eller från eldkastare till missilavfyrare. Oräkneliga fiender, adrenalin, taktik och en dos humor väntar i en galax inte så långt härifrån. 
På en iPhone 14 visas en stillbild av en istäckt och bergig planet från spelet Iron Marines+.

Kingdom Two Crowns+ (Raw Fury) 

Kingdom Two Crowns+ är ett sidscrollande mikrostrategispel med en minimalistisk känsla och snygg, modern pixelestetik. Spela en monark som rider runt på sin springare och rekryterar lojala undersåtar, bygger upp sitt kungarike och skyddar det mot giriga varelser som försöker stjäla kungakronan och pengarna. Monarken kan också söka hjälp av en vän. De kan då arbeta tillsammans på en klassisk delad skärm medan de sitter bredvid varandra – eller i anpassat samarbetsläge, mittemot varandra med enheten på ett bord mellan sig.
På en iPad Pro visas en stillbild av ett hus intill ett vattendrag från spelet Kingdom Two Crowns.

Playdead’s LIMBO+ (Playdead) 

Limbo+ är ett prisbelönt plattformspussel och indieäventyr, som har rosats av kritikerna för sin fängslande pusseldesign med stämningsskapande ljud och grafik. De mörka, dimmiga miljöerna och den kusliga berättelsen dröjer sig kvar långt efter att spelet är slut.
På en iPhone 14 visas en stillbild från spelet Playdead’s LIMBO+, där en jättespindel lurar i skuggorna i närheten av ett litet barn.

My Town Home - Family Games+ (My Town Games LTD)

I det här dockhusspelet kan spelarna skapa egna familjeberättelser och spela roliga rollspel. Det finns sex olika rum att upptäcka och spelarna kan ägna sig åt olika nöjen och aktiviteter, som att laga mat i köket eller leka i trädgården. Spelet innehåller över 100 anpassningsbara föremål, utklädningslekar och unika äventyr där spelarna kan välja sin favoritkaraktär och sätta upp egna spelregler, vilket stimulerar kreativiteten och fantasin. 
På en iPad Pro visas en stillbild av en tecknad familj i ett kök från spelet My Town Home - Family Games+.

Octodad: Dadliest Catch+ (Young Horses) 

Klumpighet, lögner och faderskap. I den här uppföljaren till megahitten Octodad styr spelaren Octodad – en bläckfisk prydligt utklädd till människa, som försöker leva sitt liv med allt vad det innebär. Octodads liv är en ständig kamp, eftersom han måste sköta vanliga vardagsuppgifter med sina klumpiga tentakler samtidigt som han försöker dölja för människofamiljen att han egentligen är en bläckfisk. 
På en iPad Air visas en stillbild från spelet Octodad: Dadliest Catch+, där Octodad klipper gräset i trädgården.

PPKP+ (SHIMADA TOSHIHIRO) 

Staden attackeras plötsligt av varelser från Monster Corps och det är upp till spelaren att bli hjälte genom att besegra monstren och liva upp staden igen. Spelaren kan samla byggmaterial på skrotupplaget, fylla på med energi i restaurangen, lära sig något nytt i dojon och hämta uppgraderingar i laboratoriet – allt för att stärka sig i jakten på monstren.
På en iPad Pro visas en stillbild av en krigare som slåss mot ett litet lila monster i spelet PPKP+.

Snake.io+ (Kooapps) 

Målet är roligt och enkelt: spelaren börjar som en liten orm och måste äta pellets eller andra ormar för att växa och bli störst på spelplanen. Det gäller att överleva så länge som möjligt och få flest poäng. Med boostern för massutskjutning kan spelaren både attackera och försvara sig mot andra ormar för att få ett övertag. Snake.io+ kan spelas var som helst och innehåller live-event med unika skins och resultattavlor som uppdateras i realtid.
På en iPhone 14 visas en stillbild av en orm, en katt, en hund, en kanin och ett eldmonster i spelet Snake.io+.

Temple Run+ (Imangi Studios) 

Löparen från Temple Run återkommer i fantastisk 4K-upplösning i Temple Run+. Spelarna kan nu testa sina reflexer som skattjägare i iOS, iPadOS, macOS och på Apple TV. Spring på tempelmurar fulla av fällor och längs sönderfallande klippor i uppdaterad snygg grafik. Sväng, hoppa och glid med hjälp av Apple Remote eller en spelkontroll. Undvik dödliga hinder, samla mynt, få extrakrafter, lura döden med hjälp av uråldriga krafter och lås upp nya karaktärer genom att klara utmaningar – även på Apple TV.
På en iPad Pro visas en stillbild från spelet Temple Run+, där en spelare står på en stenbro över ett vattendrag.

Time Locker+ (Sotaro Otsuka) 

Time Locker+ är ett minimalistiskt skyttespel av den fristående utvecklaren Sotaro Otsuka. I det här minimalistiska skyttespelet styrs tidens hastighet av snabbheten i spelarens finger. Spelaren styr en karaktär genom en serie tidsbaserade nivåer, där karaktären måste undvika hinder och fientlig eld och samtidigt försöka besegra olika varelser. 
På en iPhone 14 visas en stillbild av två lasrar som skjuter ner hinder i rymden i spelet Time Locker+.

Very Little Nightmares+ (Bandai Namco Entertainment) 

Träd in i en gullig och samtidigt otäck värld i pusseläventyret Very Little Nightmares+. Hjälp flickan i den gula regnrocken att överleva ett fientligt hus och hitta ett sätt att få ut henne därifrån. Flickan vaknar upp i ett okänt gammalt hus och spelaren måste leda henne genom alla rummen. Navigera genom en vidsträckt labyrint full av livshotande fällor, undvik fiender och upptäck fängslande pussel, för att till sist avslöja det märkliga husets hemligheter.
På en iPhone 14 visas en stillbild från spelet Very Little Nightmares+, där en liten flicka i gul regnrock talar med en äldre person i rullstol inne i ett mörkt hus.
2022 utökades Apple Arcade-katalogen med fler än 50 nya spel och över 300 uppdateringar av de befintliga spelen. Nytt innehåll tillkommer varje vecka. Ta en titt på denna månads uppdateringar av Jetpack Joyride 2, Angry Birds Reloaded, SpongeBob: Patty Pursuit, Taiko no Tatsujin Pop Tap Beat, LEGO Star Wars: Castaways, Asphalt 8: Airborne+, Cut the Rope Remastered, My Little Pony: Mane Merge och många fler. 
Priser och tillgänglighet
  • Apple Arcade kostar 59 kr per månad efter en gratis provperiod på en månad.1
  • Kunder som köper en ny iPhone, iPad, Mac eller Apple TV får Apple Arcade gratis i tre månader.2
  • Arcade Originals kan spelas på iPhone, iPad, Mac och Apple TV. App Store Greats kan spelas på iPhone och iPad.
  • Apple Arcade ingår i Apple One-månadsabonnemangen Personligt (199 kr) och Familj (249 kr), bägge med en gratis provmånad. 
  • Med ett abonnemang på Apple Arcade får upp till sex personer i samma familj obegränsad tillgång till alla spelen i katalogen.
  • Tillgängligheten för de över 200 spelen på olika enheter varierar beroende på hård- och mjukvarukompatibilitet. En del innehåll är inte tillgängligt i alla områden.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

  1. Erbjudandet gäller bara nya abonnenter. Apple Arcade kostar 59 kr/månad efter den kostnadsfria provperioden. Ett abonnemang gäller inom en familjedelningsgrupp. Erbjudandet gäller i tre månader efter att en enhet som ingår i kampanjen har aktiverats. Abonnemanget förnyas automatiskt tills det sägs upp. Begränsningar och andra villkor gäller.
  2. Den kostnadsfria provperioden för Apple One omfattar enbart tjänster som du inte redan har via andra provperioder eller abonnemang. Efter provperioden förnyas abonnemanget automatiskt tills det sägs upp. Begränsningar och andra villkor gäller

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48