öppnas i ett nytt fönster
Ladda ner bilden
Apple BKC, Apples första Apple Store i Indien, öppnar i Mumbai nu på tisdag den 18 april.
MUMBAI Idag kunde man ta en förhandstitt på Apple BKC, den första Apple Store-butiken i Indien. Apple BKC ligger i Bandra Kurla Complex, ett livligt finans-, konst- och nöjesdistrikt i Mumbai, och kommer att vara en dynamisk plats där kunder kan mötas, utforska Apples produkter och tjänster, få suverän service och lära sig att dra ännu mer nytta av sina enheter i kostnadsfria Today at Apple-pass.
”Våra kunder står i centrum för allt vi gör på Apple. Våra team ser fram emot att få fira den här härliga dagen med kunderna när vi öppnar vår första Apple Store i Indien”, säger Deirdre O’Brien, Senior Vice president för Retail på Apple. ”Apple BKC avspeglar Mumbais färgrika kultur och samlar det bästa med Apple på en vacker, inbjudande plats för möten och samvaro.”
Interiören på Apple BKC
Apples Specialist-medarbetare är redo att visa kunderna allt om Apple-produkter, olika betalningssätt och hur man byter till iOS.
Apple BKC kommer att hålla en serie speciella Today at Apple-pass – ”Mumbai Rising” – som startar på invigningsdagen, tisdagen den 18 april, och pågår hela sommaren. Där kommer besökarna att få möta lokala konstnärer och kreatörer och prova på att använda Apples produkter och tjänster i praktiska aktiviteter med koppling till kulturen och lokalsamhället. Passen är gratis.
Forum-området i Apple BKC med en videovägg och sittplatser för kunder
Apple BKC kommer att hålla en serie speciella Today at Apple-pass – ”Mumbai Rising” – under hela sommaren.
Det här är några av passen i serien ”Mumbai Rising”:
  • Musiklabb: Deep Listening in Urban Spaces with Sandunes
  • Fotolabb: Portraits of Resistance with Prarthna Singh
  • Designlabb: Every Poster Tells a Story with Boomranng Studio
  • Konstlabb: Drawing Homage to Mumbai with Kohla
Apple BKC har utformats till en av de mest energieffektiva Apple Store-butikerna i världen. Den har egna solcellspaneler och använder inga fossila bränslen till butikens verksamhet. Butiksverksamheten är koldioxidneutral och drivs av 100 procent förnybar energi.
Drönarbild på Apple BKC:s egna solcellspaneler
Apple BKC har utformats till en av de mest energieffektiva Apple Store-butikerna i världen. Den har egna solcellspaneler och använder inga fossila bränslen till butikens verksamhet.
Från vänster till höger: (1) Det handtillverkade, triangelmönstrade innertaket i trä skjuter ut utanför glasfasaden och fortsätter på undersidan av yttertaket, där det avspeglar den unika geometrin i butiken. (2) Varje triangel består av 408 träbitar ordnade i 31 moduler, och hela taket består av 1 000 trianglar.
Uppifrån och ner: (1) Det handtillverkade, triangelmönstrade innertaket i trä skjuter ut utanför glasfasaden och fortsätter på undersidan av yttertaket, där det avspeglar den unika geometrin i butiken. (2) Varje triangel består av 408 träbitar ordnade i 31 moduler, och hela taket består av 1 000 trianglar.
Apple BKC har ett handtillverkat, triangelmönstrat innertak i trä som skjuter ut utanför glasfasaden och fortsätter på undersidan av yttertaket, där det avspeglar den unika geometrin i butiken. Varje triangel består av 408 träbitar ordnade i 31 moduler, och hela taket består av 1 000 trianglar. Taket har fler än 450 000 enskilda delar i trä och samtliga sattes ihop i Delhi. Kunderna som kommer in i butiken möts av två stenväggar från Rajasthan och en 14 meter lång trappa i rostfritt stål som leder från entréplanet till entresolvåningen ovanför.
Trappan i rostfritt stål inne i Apple BKC
Kunderna som kommer in i butiken möts av två stenväggar från Rajasthan och en 14 meter lång trappa i rostfritt stål som leder från entréplanet till entresolvåningen ovanför.
Besökarna kan utforska visningsbord och Avenues runt om i butiken där det aktuella sortimentet med iPhone, Mac, iPad, AirPods, Apple Watch och Apple TV visas upp tillsammans med AirTag och andra tillbehör. Apple BKC erbjuder också hämtning på Apple, en tjänst som underlättar för kunder att beställa online och hämta sina produkter när det passar dem.
Apple BKC har fler än hundra medarbetare som tillsammans talar fler än tjugo språk. De är redo att välkomna kunder från hela världen, visa och berätta om Apples produkter, ge rekommendationer baserade på kundernas behov och informera om Apples Trade In-program.
Medarbetare i Apple BKC står i butikens avsedda område för hämtning på Apple.
Apple BKC:s hundra teammedlemmar, som tillsammans talar fler än tjugo språk, är redo att ge personlig service till varje kund.
Apple har varit verksamt i Indien i mer än 25 år och är starkt engagerat i samhällslivet, bland annat genom långsiktigt stöd till Akanksha Foundation, Barefoot College International, Applied Environmental Research Foundation (AERF) med flera.
Apple BKC öppnar tisdagen den 18 april kl. 11.00 lokal tid i Mumbai. Kunderna uppmuntras att ladda ner interaktiva specialdesignade bakgrunder, lyssna på spellistan Apple Music BKC Playlist med särskilt utvalda låtar och anmäla sig till kommande Today at Apple-pass.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48