UPDATE 01 november 2019

Nu är Apple TV+ här med Apple Originals, Apples originalproduktioner från världens bästa berättare

Titta på Apple TV+ i Apple TV-appen för 59 SEK i månaden eller kostnadsfritt med en ny Apple-enhet eller Apple Music med studentrabatt

Titta nu-skärmen i Apple TV-appen.
Apple TV+ släpps idag i Apple TV-appen i fler än 100 länder och regioner.
Från och med idag kan tittare i fler än 100 länder och regioner titta på Apple TV+ i Apple TV-appen, med nya, exklusiva originalproducerade serier, filmer och dokumentärer av dagens mest kreativa berättare. Kunderna kan titta på Apple TV+ på iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch, Mac, vissa smart-tv-modeller från Samsung, Roku- och Amazon Fire TV-enheter samt online på tv.apple.com
Apple Originals som nu visas på Apple TV+ är bland annat The Morning Show, See och For All Mankind. De tre första avsnitten av serierna har redan släppts och vi kommer att släppa ett nytt avsnitt i Apple TV-appen varje fredag. Dessutom ligger alla avsnitt av Dickinson samt barn- och familjeprogrammen Helpsters, Snobben i rymden och Spökskrivaren ute nu. Kunderna kan även titta på dokumentärfilmen The Elephant Queen och den första omgången av Oprah’s Book Club där Oprah Winfrey samtalar med Ta-Nehisi Coates om hans roman The Water Dancer.1
”Nu kan publiken i fler än 100 länder och regioner titta på Apple TV+ med en helt originalproducerad uppsättning gripande program och filmer av dagens bästa berättare”, säger Eddy Cue, Apples vice vd med ansvar för Internet Software and Services. ”Det var viktigt för oss att göra det enkelt för alla att titta på sina favoritskärmar, så Apple TV+ är den Apple-tjänst som är tillgänglig på flest enheter redan från dag ett.”
En stillbild från ett kommande avsnitt av Dickinson.
Dickinson är en av de första originalserierna på Apple TV+ och utforskar samhällets, könsrollernas och familjens begränsningar ur den upproriska unga poeten Emily Dickinsons perspektiv.
”Jag är jättestolt och glad över att presentera Emily Dickinson för en ny generation med den här serien”, säger Hailee Steinfeld, skådespelerska och exekutiv producent för Dickinson. ”Emily är komplex och inspirerande och orädd. Det är jättekul att publik över hela världen kan få se den här suveräna tolkningen av hennes liv, skapad av den otroligt kreativa Alena Smith. Att få vara med i serien från Apple och premiären på Apple TV+ känns verkligen som att vara med om att skapa historia.”
En stillbild från ett kommande avsnitt av The Morning Show med Jennifer Aniston.
The Morning Show som nu ligger ute på Apple TV+ handlar om den tuffa morgon-tv-världen och om människorna som skakar liv i amerikanerna varje morgon.
”Det har varit fantastiskt att jobba med Apple. Jag har aldrig haft så mycket frihet och stöd”, säger Kerry Ehrin, showrunner och exekutiv producent för The Morning Show. ”Det är en plats där jag får andningsutrymme som konstnär. De har inte bara varit otroligt kreativa kollegor, utan det känns även som en familj, på bästa sätt. Jag är väldigt stolt över att jobba med dem. De är något extra.”
”Jag visste direkt när jag skrev på avtalet för The Morning Show att det skulle bli något speciellt, något som vi alla kände att vi måste dela med världen på ett lika meningsfullt sätt”, säger Mimi Leder, regissör och exekutiv producent för The Morning Show. ”Apple har varit en suverän samarbetspartner från ögonblicket då vi presenterade projektet fram till premiären. Vi är så glada över att kunna visa upp programmet för världen.”
En stillbild från ett kommande avsnitt av For All Mankind.
For All Mankind, som finns på Apple TV+ målar upp en värld där den internationella rymdkapplöpningen aldrig fick ett slut och där rymdprogrammen förblev den kulturella mittpunkten för hopp och drömmar i USA.
”For All Mankind är en optimistisk blick på vad som hade kunnat vara och det som fortfarande skulle kunna bli verklighet. Det handlar om hur vårt sökande i rymden kan lyfta människor och ge dem hopp, att hänge sig åt en idé som är större än nuet och en känsla av gemenskap och att mänskligheten tar ett steg framåt”, säger Ronald D. Moore, skapare, författare och exekutiv producent för For All Mankind. ”För mig är det en hoppfull berättelse som målar en bild av ett samhälle som vi alla kan sträva efter. På ett sätt väcks en berättelse till liv första gången du visar den för folk och genom att samarbeta med Apple kan vi dela vår berättelse med världen.”
En stillbild från ett kommande avsnitt av See.
See, nu på Apple TV+, utspelar sig 600 år framåt i tiden när ett virus har decimerat antalet människor och gjort dem som är kvar blinda.
”Det här projektet är extremt personligt för mig eftersom jag är blind, min mamma är blind och jag har många släktingar som också är blinda. Apples See gav mig en möjlighet att påverka hur blindhet porträtteras i en större skala än jag hade kunna drömma om”, sa Joe Strechay, associerad producent för See. ”Jag har ägnat de senaste 16 åren åt att förbättra möjligheten för blinda och synskadade och See har gjort det möjligt för mig att öka tillgängligheten i arbetsmiljön för blinda och synskadade skådespelare, stuntartister och statister. De väljs alla för sin talang och gör programmet bättre. Apples See har förändrat mitt liv.” 
Nya Apple Originals som har premiär under de kommande månaderna är till exempel serierna Servant (28 november), Truth Be Told (6 december) och Little America samt filmerna Hala och The Banker. 
Kunderna kan skapa ett abonnemang på Apple TV+ och titta på Apple Originals genom att öppna Apple TV-appen eller gå till tv.apple.com och anmäla sig till tjänsten för 59 SEK i månaden med en kostnadsfri provperiod på sju dagar. Kunder som köper en ny iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch eller Mac från och med den 10 september 2019 får Apple TV+ kostnadsfritt i ett år. Dessutom kan studerande över hela världen som har ett studentabonnemang på Apple Music titta kostnadsfritt på Apple TV+ i Apple TV-appen eller tv.apple.com.
Apple-produkter med Apple TV+.
De som abonnerar på Apple TV+ kan titta på Apple Originals i Apple TV-appen på iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch och Mac, vissa smart-tv-modeller från Samsung och Roku- och Amazon Fire TV-enheter. 
De som abonnerar på Apple TV+ kan titta på Apple Originals både online och offline, utan reklam och on demand, i Apple TV-appen som är förinstallerad på iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch och Mac. Apple TV+ finns även i Apple TV-appen i vissa smart-tv-modeller från Samsung och Roku- och Amazon Fire TV-enheter. Kunder med en AirPlay 2-aktiverad smart-tv från Samsung, LG eller VIZIO kan visa Apple Originals via Apple TV-appen på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac direkt till sin smart-tv. Apple TV+ finns även online på tv.apple.com. Med Familjedelning kan upp till sex familjemedlemmar dela på ett abonnemang på Apple TV+ och använda sitt eget Apple-ID och lösenord för att titta. 
Apple TV-appen kommer att finnas på LG:s, Sonys och VIZIO:s plattformar i framtiden. Kunder med godkända Sony smart-tv-modeller kommer att kunna använda AirPlay 2 senare i år.
Tittare över hela världen kan streama originalproduktioner från Apple TV+ med undertexter och/eller dubbning på nästan 40 språk, samt med undertexter för döva eller personer med nedsatt hörsel (SDH) eller dold textning. Apple Originals finns även med syntolkning på åtta språk. 
Priser och tillgänglighet
  • Apple TV+ finns från och med idag i Apple TV-appen för 59 SEK USD i månaden med 7 dagars kostnadsfri provperiod för nya abonnenter på iPhone, iPad, Apple TV 4K, Apple TV HD, Apple TV (tredje generationen), iPod touch och Mac. För att skapa ett abonnemang på Apple TV+ måste kunderna uppdatera sina enheter till iOS 12.3 eller senare, tvOS 12.3 eller senare och macOS Catalina.
  • Apple TV+ finns även i Apple TV-appen på utvalda Samsung smart-tv-modeller från 2018, 2019 och senare och kommer även till vissa Amazon Fire TV-enheter samt LG:s, Rokus, Sonys och VIZIO:s plattformar i framtiden.
  • Kunderna kan även abonnera och titta på Apple TV+ på tv.apple.com.
  • Kunder med en AirPlay 2-aktiverad smart-TV från Samsung, LG eller VIZIO måste uppdatera sina enheter till iOS 12.3 eller senare eller macOS Catalina för att visa originalproduktioner från Apple TV+ via Apple TV-appen på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac direkt till sin smart-tv. Kunder med godkända Sony smart-tv-modeller kommer att kunna använda AirPlay 2 senare i år. 
  • Under en begränsad tid kommer kunder som köper en ny iPhone, iPad, Apple TV, Mac eller iPod touch från och med den 10 september få ett års Apple TV+ kostnadsfritt (ett erbjudande per Apple-ID). 59 SEK per månad efter den kostnadsfria provperioden. Ett abonnemang per familjedelningsgrupp. Erbjudandet gäller i tre månader efter att godkända enheter aktiveras, från och med den 1 november 2019. Abonnemanget förnyas automatiskt tills det sägs upp. Begränsningar och särskilda villkor gäller, besök apple.com/se/promo för mer information.
  • Alla som har ett studentabonnemang på Apple Music får titta kostnadsfritt på Apple TV+ under en begränsad tid. Det gäller även studenter som började abonnera på Apple Music innan Apple TV+ lanserades. För att få kostnadsfri tillgång till Apple TV+ behöver de som har studentabonnemang på Apple Music bara logga in i Apple TV-appen eller på tv.apple.com med sitt Apple-ID. Erbjudandet gäller endast studenter med studentkort och gäller inte familjedelningsgrupper.
  • Du hittar pressmaterial och mer information om Apple TV+ på apple.com/tvpr

Bilder på Apple TV+

    1 Oprah’s Book Club visas i vissa länder.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48