öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 02 december 2019

Apple hyllar de bästa apparna och spelen under 2019

Bild – Det bästa från App Store under 2019.
Idag presenterade Apple de bästa apparna och spelen och de starkaste trenderna som drev appkulturen under 2019. Appar hjälper oss att förenkla våra liv och uttrycka vår kreativitet, hålla kontakten med vänner, familj och världen utanför samt förstås att ha kul. Under 2019 påverkade appar oss genom att återspegla tidsandan i samhället och befinna sig mitt i den digitala kulturen och popkulturen. 
”Utvecklare världen över inspirerar oss alla med innovativa appar som har en förmåga att påverka kulturen och förändra våra liv, och i år stämmer detta särskilt bra. Vinnarna av 2019 App Store Best Apps and Games visar hur människor världen över vill hålla kontakten, vara kreativa och ha roligt”, säger Apples vice vd för Worldwide Marketing Phil Schiller. ”Vi är glada att kunna presentera så många olika App Store-vinnare för 2019. Det visar att suverän design och kreativitet kommer från både stora och små utvecklare och från jordens alla hörn. Vi gratulerar alla vinnare och tackar dem för att de har gjort 2019 till det bästa året hittills för App Store.”

De bästa apparna 2019

Årets iPhone-app: Spectre Camera (Lux Optics)
Den här AI-drivna appen drar nytta av en svindlande mängd teknik för att vem som helst ska kunna ta imponerande bilder med lång exponeringstid.
iPhone med appen Spectre Camera
Årets iPad-app: Flow by Moleskine (Moleskine)
Rita och skissa i den här eleganta digitala anteckningsboksappen. Grafitpennorna, de snedskurna tuschpennorna och andra verktyg har finjusteras minutiöst för att likna riktiga pennor.
iPad med appen Flow by Moleskine.
Årets Mac-app: Affinity Publisher (Serif Labs)
Med sin eleganta användarupplevelse och sitt mycket rimliga pris gör Affinity Publisher design på proffsnivå till något som är tillgängligt för alla, oavsett om du vill skapa en egen coffee table-bok eller göra ett flygblad till barnens skolpjäs.
MacBook med appen Affinity Publisher.
Årets Apple TV-app: The Explorers (The Explorers Network)
Den här banbrytande appen har designats för upptäcktsresande, forskare och konstnärer som jobbar mot ett gemensamt mål: Att göra en heltäckande visuell naturinventering med hjälp av fotografier och video.
Appen The Explorers på Apple TV.
Årets app-trend 2019: Storytelling Simplified 
Under 2019 hjälpte ett stort antal appar oss att förgylla vår vardag med våra minnen, drömmar, bilder och röster - och det med mer kraft och personlighet än någonsin. Med appar som Anchor (Anchor FM), Canva: Stories & Video Maker (Canva), Unfold (Unfold Creative), Steller (Expedition Travel Advisor), Spark Camera (Dayworks), Over (Over, Inc) och Wattpad (Wattpad Corp), kan vem som helst kan uttrycka sig genom rörliga podcast, en-av-en-sorten romaner och verklighetstrogna fotocollage på ett enklare sätt än någonsin tidigare.

De bästa spelen 2019

Årets iPhone-spel: ”Sky: Children of the Light” (thatgamecompany)
Flyg över böljande landskap och hjälp himmelska varelser att hitta tillbaka till himlen genom banbrytande sociala uppdrag.
Skärmbild från ”Sky: Children of the Light”.
Årets iPad-spel: ”Hyper Light Drifter” (Abylight S.L.) 
”Hyper Light Drifter” är en actionfylld omgjord version av det klassiska äventyrsspelet med 16 bitar. Här blandas drömliknande upptäckter med kamp på liv och död.
Skärmbild från ”Hyper Light Drifter”.
Årets Mac-spel: ”GRIS” (Devolver/Nomada Studio)
Det här stämningsfulla och tillfredsställande pusselplattformsspelet är ett vackert konstverk som utforskar hopp, sorg och triumfen i att pussla ihop livet igen efter en tragisk förlust.
Skärmbild från ”GRIS”.
Årets Apple TV-spel: ”Wonder Boy: The Dragon’s Trap” (DotEmu)
Det populära spelet ”Wonder Boy” från 80-talet om en ensam halvödla som ger sig ut på sitt livs äventyr har gjorts om av Lizardcube i samarbete med seriens skapare Ryuichi Nishizawa. Den nya versionen har handtecknade animationer och ett soundtrack i nytt arrangemang.
Skärmbild från ”Wonder Boy: The Dragon’s Trap”.
Speltrend under 2019: Storsäljare på nya sätt 
I år har mängder av spelutvecklare världen över kommit till iOS och med dem en våg av världsberömda varumärken – alla med banbrytande teknik, djärv design och innovativa funktioner som ger den sortens djup och kvalitet som tidigare ansågs omöjlig att uppnå på mobila enheter. Succéer som ”Mario Kart Tour” (Nintendo), ”Minecraft Earth” (Mojang), ”Pokémon Masters” (DeNA Co), ”Gears POP!” (Microsoft Corporation), ”The Elder Scrolls: Blades” (Bethesda) och ”Call of Duty: Mobile” (Activision Publishing) är inte bara omgjorda versioner eller hyllningar – de är originalspel som blåser nytt liv i tidernas populäraste spelserier. 
Årets Apple Arcade-spel: ”Sayonara Wild Hearts” (Simogo)
Under 2019 utökades App Store med en helt ny flik för Apple Arcade, en banbrytande abonnemangstjänst för spel utan reklam och utan köp inuti appar. Alla de över hundra spelen i Apple Arcade erbjuder användarna något unikt, men det finns ett spel som sticker ut även i den här fantastiska samlingen, vilket gör det till årets Apple Arcade-spel. ”Sayonara Wild Hearts”, som utvecklats av Simogo och publicerats av Annapurna Interactive, är ett otroligt snyggt och unikt spel fyllt av hopp. Den sortens spel som får adrenalinet att pumpa och ger dig ett lyckorus. Gör dig redo att tävla på motorcykel, svinga svärd och krossa hjärtan i 300 kilometer i timmen.
Skärmbild från ”Sayonara Wild Hearts”.
Utöver redaktörernas val från App Store finns topplistorna för årets mest nedladdade appar och mest nedladdade spel tillgängliga nu.
Med lanseringen av App Store startade Apple ett appfenomen som har spritt sig över hela världen och revolutionerat hur människor arbetar, håller kontakten, lär sig och spelar. App Store är drivande i appekonomin och har gett utvecklare över hela världen inkomster på 120 miljarder USD. Idag är App Store världens säkraste och mest spännande marknadsplats för appar, med över en halv miljard besökare varje vecka. Integritet, säkerhet, kvalitet och noga utvalt innehåll är App Stores grundpelare. Alla appar måste uppfylla och upprätthålla Apples strikta riktlinjer för att kunna lanseras och vara kvar på App Store. För att göra det lättare att hitta appar skapar våra experter varje dag ett rikt redaktionellt innehåll och utvalda samlingar med de bästa apparna. App Store, som är den bästa platsen i världen för att utforska appar, finns på iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV och iMessage.

Bilder på det bästa från 2019

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48