öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 05 december 2019

Clips har uppdaterats med Memoji och Animoji, nya märken och mycket annat

Memoji i Clips på iPhone 11 Pro.
Den senaste uppdateringen av Clips ger användarna tillgång till roliga Memoji och Animoji.
I och med dagens uppdatering av Clips – Apples gratisapp för att skapa videor på iPhone och iPad – får användarna tillgång till roliga och kreativa Memoji- och Animoji-figurer. Nu kan man enkelt dela egna videomeddelanden, presentationer, skolarbeten och minifilmer med mer personlighet än någonsin. Animerade märken och emojis kan nu följa rörelserna i användarens ansikte så att man kan skapa roliga selfievideor med skärmkameran på iPhone och iPad. Uppdateringen innehåller också helt nya Disney-märken med Musse och Mimmi Pigg och en ny affisch med vintertema lagom till jul. 
Memoji som har skapats och anpassats i appen Meddelanden i iOS visas nu automatiskt i Clips. Man kan även skapa lager av Animoji- och Memoji-klipp med alla Clips-funktioner man gillar sedan tidigare, till exempel konstnärliga filter, animerad text, musik och märken. Det går till och med att ändra Animoji-figurerna i en video efter att den har spelats in. Och tack vare det bredare synfältet i den nya skärmkameran på iPhone 11 och iPhone 11 Pro visas mer i bild när man filmar selfievideor. 
Memoji in Clips 2.1.
Animated stickers and emoji can now follow along with the movements of a user’s face.
Animerade märken och emoji kan nu följa rörelserna i användarens ansikte.
Nu kan animerade märken och emojis följa rörelserna i användarens ansikte när man använder skärmkameran på iPhone och iPad. Roliga saker som solglasögon och pratbubblor följer alltså ansiktet och bidrar till en mer interaktiv videoupplevelse, oavsett om användaren rör sig upp och ner, i sidled eller framåt och bakåt.
Clips 2.1 innehåller även
  • en Let it Snow-affisch som fångar vinterkänslan perfekt
  • sju nya märken med Musse och Mimmi Pigg
  • stöd för språk som skrivs från höger till vänster, till exempel arabiska och hebreiska.

Om Clips

I Clips kan användaren skapa egna videomeddelanden, presentationer, skolarbeten och minifilmer med suveräna funktioner som livetexter som automatiskt skapar animerade undertexter utifrån användarens röst samt fängslande 360-graders selfiescener på iPhone. Med Clips kan användaren skapa personliga videor med mängder av filter, animerade märken och animerade helskärmsaffischer. Appen innehåller över 60 ljudspår som automatiskt anpassas efter videons längd. Dessutom använder Clips innehåll och motiv i en video för att skapa intelligenta delningsförslag via Meddelanden så att det går snabbt och enkelt att dela med andra.
Tillgänglighet
Clips 2.1 kan laddas ner gratis från App Store redan idag och är kompatibelt med iPhone 6s och iPhone SE eller senare, iPad Air 2 eller senare och iPod touch (sjunde generationen) som kör iOS 13 eller senare eller iPadOS 13 eller senare. iPhone eller iPad Pro med TrueDepth-kamera krävs för de nya Animoji- och Memoji-funktionerna samt för selfiescenerna.

Bilder på Clips 2.1

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48