Smarta Hem

Så här kalibrerar du sensorerna i HomePod mini

När du tycker att värdena inte alltid stämmer

Har du en HomePod mini och har fått de nya sensorerna? Tycker du inte att värdena stämmer kan du alltid kalibrera om dessa på ett enkelt sätt.

Apple såg till att den smarta högtalaren HomePod mini fick lite mer funktionalitet i samband med uppdateringen till 16.3 som släpptes häromveckan. Med uppdatering så fick HomePod mini nämligen två sensorer som aktiverades, en för temperatur och en för luftfuktighet.

Dessa sensorer visas nu i Hem-appen och kan användas för att trigga olika automatiseringar i ditt smarta hem (Apple Home).

Sensorer på Apple HomePod mini

Men, då sensorerna sitter i en högtalare som kan bli varm om musik spelas på hög volym under en längre tid så kan värdena också bli lite missvisande. Som tur är går det lätt att kalibrera om sensorerna och så här gör du:

  1. Dra ut strömkabeln till din HomePod mini
  2. Sätt i kabeln igen
  3. Vänta en stund
  4. Klart!

Apple har tydliggjort att optimal arbetstemperatur för högtalaren är 15-30 °C och för luftfuktigheten gäller mellan 30-70 % så om din högtalare är placerade i utrymmen som avviker från dessa föreslagna gränser så kan detta påverka återgivningen.

Ha också i åtanke var din HomePod mini är placerad. Står den på en fönsterbräda ovanför ett element så blir givetvis temperaturåtergivningen missvisande. För mer exakta värden rekommenderas fortsättningsvis även en separat temperatur- eller luftfuktighetssensor.

Källa: Smartapfel

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!