öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 24 januari 2023

Apple presenterar nya utbildning- och kännedomsinitiativ inom integritet, lagom till dataskyddsdagen

En man tittar på en iPhone.
Cupertino, KalifornienLagom till dataskyddsdagen har Apple idag presenterat nya utbildningsresurser som ska göra det enklare för användare att ta kontroll över sin data.
När säkerhetshoten mot människors integritet och personuppgifter ökar erbjuder nu Today at Apple ett nytt pass där deltagarna får lära sig att skydda sin data. I samarbete med skådespelaren Nick Mohammed från Apple TV+-serien Ted Lasso har Apple tagit fram kortfilmen A Day in the Life of an Average Person’s Data för att göra människor uppmärksamma på hur viktigt det är med dataintegritet.
Apple har länge legat i framkant på området integritet. Den här satsningen är ännu ett steg i arbetet med att erbjuda innovativa lösningar som ger människor ökad insyn i hur deras data används och verktyg som de kan använda för att skydda sina personuppgifter. Apple anser att integritet är en grundläggande rättighet och har tagit fram Insyn i appspårning, Integritetsinfo och andra funktioner som underlättar för användare att ta kontroll över sin data.

Today at Apple erbjuder pass om integritetsskydd

Lördagen den 28 januari är det premiär för det nya Today at Apple-passet Hantera din integritet på iPhone, där deltagarna får lära sig om bland annat Integritetsskydd i Mail, Säkerhetskontroll, platstjänster och nycklar. Under passet får deltagarna lära sig att anpassa de olika funktionerna utifrån sina egna, personliga integritetspreferenser.
Today at Apple erbjuder kreativa gratispass där deltagarna får lära sig att få ut mesta möjliga av sina Apple-produkter. Det här nya 30-minuterspasset kommer att erbjudas i alla Apple Store-butiker i hela världen och kunderna kan nu även anmäla sig till gruppass och boka in ett pass för till exempel en förening eller skolklass.
apple.co/skills-privacy kan deltagare på alla kunskapsnivåer anmäla sig till ett Today at Apple-pass i en lokal Apple Store-butik.
”Vi skapade Today at Apple för att väcka deltagarnas kreativitet och underlätta för dem att få ut mesta möjliga av Apples produkter och funktioner”, berättar Tracey Hannelly, Senior Director of Retail Engagement and Marketing på Apple. ”Med det här nya Today at Apple-passet ser vi fram emot att öka användarnas kunskaper om våra branschledande integritetsfunktioner lagom till att vi uppmärksammar dataskyddsdagen.”
En Apple-specialist med en iPad Pro tar hand om kunder i en Apple Store-butik.
Today at Apple erbjuder kreativa gratispass där deltagarna får lära sig att få ut mesta möjliga av sina Apple-produkter. Den 28 januari är det premiär för det nya passet Hantera din integritet på iPhone där deltagarna får lära sig mer om Apples integritetsfunktioner och hur de kan skydda sin data.

Integritet inbyggd från grunden

Alla Apples produkter och tjänster har omfattande, inbyggda integritetsfunktioner som skyddar användarna från att de öppnar sina enheter och varje gång de använder en app. Apples produkter och funktioner innehåller innovativa tekniker för integritetsskydd som är framtagna för att minimera mängden användardata som andra kan komma åt.
Det är därför Safari skyddar mot spårning. Det är också därför som appen Hälsa håller användarnas information skyddad och Siri lär sig vad användarna behöver snarare än vilka de är. Det här är bara tre av alla de otaliga grundläggande integritetsfunktioner som Apple bygger in i alla sina produkter och tjänster.
Apple anser att alla användare ska ha insyn i hur deras data används och möjlighet att själva avgöra när de vill dela sin data och med vem. I kortfilmen A Day in the Life of an Average Person’s Data får vi följa skådespelaren Nick Mohammed från Apple TV+-serien Ted Lasso under en helt vanlig dag. Vi får se hur dåliga aktörer missbrukar data och vad Apple gör för att skydda hans personuppgifter. 
”När vi på Apple utformar enheter, funktioner och tjänster ser vi till att användaren hela tiden kan ha kontroll över sina personuppgifter”, förklarar Erik Neuenschwander, Director of User Privacy på Apple. ”Genom åren har vi byggt in kraftfulla integritetsfunktioner i våra operativsystem. Med den här kortfilmen och våra nya Today at Apple-pass vill vi visa användarna hur de kan dra nytta av några av de funktioner som vi erbjuder och betona att vi alltid värnar om användarnas integritet.”
Apples arbete för insyn och kontroll – och för innovativ teknik som skyddar användarnas integritet – ger användarna större valmöjligheter och bättre förutsättningar att ta kontroll över sina personuppgifter. Lagom till dataskyddsdagen vill Apple betona att företagets medarbetare varje dag strävar efter att göra nya framsteg på det här området. Läs mer om Apples integritetsfunktioner på apple.com/se/privacy.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Ladda ner alla bilder

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48