öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 10 januari 2023

Apple och Major League Soccer presenterar MLS Season Pass kommentatorsteam

I det dynamiska teamet ingår Maurice Edu, Lori Lindsey, Danielle Slaton, Taylor Twellman, Sacha Kljestan, Bradley Wright-Phillips, Liam McHugh, Diego Valeri, Tony Cherchi, Frederic Lord med flera
Image Alt Text (For Reader Mode) MLS Season Pass-logotypen visas.
Apple och Major League Soccer presenterade idag de första erfarna kommentatorerna i teamet som ska vara MLS Season Pass ansikten och röster. MLS Season Pass är en oöverträffad abonnemangstjänst som lanseras i Apple TV-appen i över hundra länder och regioner den 1 februari 2023.
Teamet som ska leda sändningarna utgörs av begåvade programledare och fotbollslegender, bland andra Kyndra de St. Aubin (expert), Maurice Edu (expert), Lori Lindsey (expert), Danielle Slaton (expert), Taylor Twellman (expert), Marcelo Balboa (expert), Sébastien Le Toux (expert), Sacha Kljestan (studioexpert), Bradley Wright-Phillips (studioexpert), Diego Valeri (studioexpert), Liam McHugh (programledare), Jillian Sakovits (programledare), Tony Cherchi (programledare), Max Bretos (kommentator), Steve Cangialosi (kommentator), Jake Zivin (kommentator), Pablo Ramírez (kommentator) och Frederic Lord (kommentator). Det fullständiga tv-teamet – med många av branschens mest kvalificerade och fängslande kommentatorer – och MLS Season Pass kompletta produktionsplan presenteras innan 2023 års MLS-säsong sparkar igång den 25 februari.
”MLS Season Pass kommer att erbjuda den bästa upplevelsen för MLS-fans någonsin, till stor del tack vare de här fantastiska programledarna som varje vecka kommer att kommentera och analysera matcherna med engagemang, energi och kunskap om ligan, klubbarna och sporten”, säger Eddy Cue, Senior Vice President of Services på Apple. ”Den här dagen är en milstolpe för vårt samarbete med MLS eftersom vi börjar presentera några av de som ska vara denna oöverträffade streamingtjänsts ansikte och röst. Vi ser fram emot att fansen ska börja titta nästa månad.”
”Vi är glada att kunna skapa ett dynamiskt och kunnigt team av programledare för MLS Season Pass – personer som har levt för denna fantastiska sport i många år”, säger Don Garber, MLS Commissioner. ”Dessa skickliga män och kvinnor har medverkat vid de största stunderna inom fotbollen och idrotten överlag det senaste årtiondet. Oavsett om de har kommenterat dem i sändning eller om de har deltagit som spelare, så har de varit avgörande för sportens utveckling i Nordamerika. Vi ser fram emot att få se hur deras olika erfarenheter kommer att lyfta vår bevakning och vårt berättande under alla direktsända matcher och studioprogram som för ut sporten till fans runtom i världen på ett sätt som aldrig gjorts tidigare.”  
MLS Season Pass kommer att sända alla matcher under ordinarie säsong, AUDI MLS Cup-slutspelen och Leagues Cup1 – med fasta matchtider och utan undantag. Detta har aldrig tidigare hänt inom direktsänd sport. Dessutom kommer det att sändas uppsnack, direktsända program med alla mål, straffsparkar, häftiga räddningar och andra höjdpunkter samt analyser och diskussioner om alla avgörande ögonblick. Varje kväll sänds också en sammanfattning för att avsluta matchdagen.
Alla matcher kommenteras på antingen engelska eller spanska. Matcher med kanadensiska lag kommer även att kommenteras på franska. Programmen som sänds inför och efter matcherna kommer att finnas på engelska och spanska. Fans i USA och Kanada kommer också ha möjligheten att välja sitt favoritlags radio för ljudsändning i Apple TV-appen när det är möjligt.

Experter i världsklass

 
  • Kyndra de St. Aubin har arbetat i tv-branschen sedan hon avslutade sin karriär inom collegefotboll i Minnesota 2003. Hon har varit hos FOX Sports sedan 2011 samt arbetat med fotbolls-VM för damer 2015 och 2019. De senaste fem åren har hon varit expert och analyserat Minnesota United FC på tv.
  • Maurice Edu var med i det amerikanska landslaget under fotbolls-VM 2010 och har spelat 12 säsonger i MLS och Europa. De senaste fem åren har han arbetat som expert på FOX Sports. Han har också kommenterat Atlanta Uniteds matcher de senaste två säsongerna och kommenterar dessutom fotboll för CBS Sports.
  • Lori Lindsey spelade 14 säsonger som proffs och var med i det amerikanska landslaget under VM 2011 innan hon blev expert för ESPN och CBS Sports. Hon har också jobbat som reporter vid sidlinjen för Nashville SC.
  • Danielle Slaton, som var med och tog en silvermedalj i OS 2000 och en bronsmedalj i VM 2003 för USA, har varit expert på tv de senaste 13 åren. År 2018 skrev hon historia genom att vara en i teamet bestående endast av kvinnor som bevakade en av herrarnas fem stora sportligor då hon tillsammans med Lisa Byington och Katie Witham kommenterade D.C. United mot New England Revolution.
  • Efter att tidigare ha utnämnts till MLS mest värdefulla spelare och ha varit med i det amerikanska landslaget kommer Taylor Twellman nu till MLS Season Pass efter elva år som fotbollsexpert på ABC och ESPN. Under sin karriär som spelare var han en av de främsta målgörarna i MLS-historien med sina 101 mål på 174 matcher för New England. Han var den spelare som snabbast nådde 100 mål tills hans nya lagkamrat på MLS Season Pass, Bradley Wright-Phillips (159), överskuggade honom.
  • Marcelo Balboa, tidigare försvarare i det amerikanska landslaget och medlem i National Soccer Hall of Fame, blev den första amerikanska spelaren att spela hundra landskamper 1995. Efter att ha lagt skorna på hyllan 2002 började han jobba med tv och var huvudexpert under ESPN/ABC:s bevakning av fotbolls-VM 2006. Han har varit med under Univisions bevakning av MLS och internationell fotboll sedan 2014 och har ägnat de senaste 15 åren åt att kommentera Colorado Rapids matcher för Altitude TV. Balboa är en av teamets spansktalande experter.
  • Sébastien Le Toux blir en av de fransktalande experterna hos MLS Season Pass efter att ha arbetat som studioexpert för PHL 17:s bevakning av Philadelphia Union de senaste fyra säsongerna. Le Toux föddes i den franska staden Rennes och spelade i MLS i elva år, varav sex år med Philadelphia där han blev klubbens första All-Star någonsin år 2012.
  • Sacha Kljestan har precis avslutat sin karriär i LA Galaxy och blir nu en av MLS Season Pass-teamets studioexperter. Kljestan har tidigare spelat i det amerikanska landslaget och under sina 13 säsonger i MLS blev han uttagen till All-Star-laget 2008 och 2016. Han var med i det amerikanska landslaget under OS 2008. Kljestan var nyligen även digital värd och expert under FOX Sports bevakning av fotbolls-VM 2022.
  • Bradley Wright-Phillips, som började sin spelarkarriär i Manchester City, tillbringade nio säsonger i MLS (2013–21). Han tilldelades två MLS Golden Boot-priser och är den sjätte bästa målgöraren i ligans historia med sina 117 mål. Han kommer att göra debut som studioexpert i programmet som sänds direkt efter matchen.
  • Diego Valeri utsågs till MLS:s och MLS Cups mest värdefulla spelare 2017 respektive 2015 och är Portland Timbers främsta målgörare någonsin. Valeri togs ut till All-Star-laget fyra gånger och ledde Timbers till vinst i MLS Cup 2015. Han kommer att göra sin tv-debut som spansktalande studioexpert.

Fängslande värdar

  • Liam McHugh, som spelade fotboll för University at Buffalo, kommer att vara en av programledarna som en gång i veckan visar de viktigaste ögonblicken från alla matcher. Just nu leder han Turner Sports NHL-bevakning efter att haft samma roll på NHL on NBC i tio år. Han var huvudprogramledare för NBCSN:s bevakning av Premier League, amerikansk fotboll och basket på collegenivå samt Tour de France. Han var också med under NBC Sports bevakning av Sunday Night Football och Notre Dame Fighting Irish football.
  • Jillian Sakovits ansluter till teamet som studiovärd inför matcherna. De senaste fyra åren har hon bevakat Atlanta United som värd både före och efter matcherna för FOX Sports South. Hon var även reporter vid sidlinjen under ESPN:s fotbollsbevakning.
  • Tony Cherchi, som har bevakat mycket fotboll för ESPN, Univision och Tubi, inklusive flera världsmästerskap, kommer att vara teamets spansktalande studiovärd och även expert vid vissa av säsongens matcher.

Engagerande kommentatorer

  • Max Bretos kommer till MLS Season Pass efter att ha ägnat de senaste fem åren åt att kommentera Los Angeles Football Club. Han har tidigare varit programledare för MLS-sändningar, kommentator för ESPN och huvudkommentator för fotboll på FOX Sports från 2003 till 2010.
  • Steve Cangialosi tar sin plats i teamet efter att ha kommenterat New York Red Bulls på MSG i 21 år och New Jersey Devils i 12 år. Han har gedigen erfarenhet, bland annat som fotbollskommentator för NBC under OS 2008, 2012 och 2016 samt för MLS, Serie A, La Liga, DFB-Pokal och Bundesliga för ESPN, FOX Sports och SiriusXM.
  • Jake Zivin har de senaste sju åren varit Portland Timbers populära tv-röst, vilket har belönat honom tre stycken Emmy-priser. Han har också varit en nyckelperson under FOX Sports fotbollssändningar, där han har kommenterat MLS, Copa America, SheBelieves Cup, CONCACAF Champions Leauge och CONCACAF-matcherna i OS-kvalet.
  • Pablo Ramírez, före detta målvakt från den mexikanska staden Jalisco, är en av de mest populära spanska tv-kommentatorerna. Han har lett Univisions fotbollssändningar de senaste 22 åren då han bland annat bevakat MLS och fyra världsmästerskap.
  • Frederic Lord kommer att vara en av huvudkommentatorerna för de franska sändningarna. Han har kommenterat CF Montréals matcher för TVA Sports sedan klubben gjorde debut i MLS 2012.
MLS Season Pass kommer att vara tillgängligt för fans i fler än hundra länder och regioner. Därmed når MLS ut till sin största globala publik någonsin på ett enklare och smidigare sätt. Alla matcher blir tillgängliga på miljarder enheter i Apple TV-appen på Apple-enheter, smarta tv-apparater, streamingenheter, kabelboxar och spelkonsoler samt online på tv.apple.com/se. Lanseringen av MLS Season Pass är startskottet för ett tioårigt samarbete mellan MLS och Apple, något helt nytt inom Major League-sporten.

Prenumerera på MLS Season Pass

Från och med den 1 februari kan fans prenumerera på MLS Season Pass på Apple TV-appen för 14,99 USD per månad under säsongen eller 99 USD per säsong, och Apple TV+-prenumeranter kan registrera sig till ett specialpris på 12,99 USD per månad och 79 USD per säsong. En prenumeration på MLS Season Pass kommer att inkluderas med varje helsäsongsbiljettkonto. Med Familjedelning kan upp till sex familjemedlemmar dela abonnemang genom att använda sitt eget Apple-ID och lösenord.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  1. Detta exkluderar Leagues Cup och Campeones Cup för tittare i Mexiko.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48