Smarta Hem

Apple drar tillbaka uppdateringen av HomeKit-arkitekturen

Detta sedan användare upplevt problem med sitt smarta hem

I samband med uppdateringen av iOS 16.2 fick också HomeKit lite nyheter. En uppdatering av arkitekturen skickades ut men denna verkar inte fungerat felfritt.

Apple meddelar nu att en av nyheterna i iOS 16.2, uppdateringen av HomeKit-arkitekturen nu dras tillbaka. Denna var tänkt att ge ett stabilare smart hem med förbättrad prestanda men dessvärre verkar en del användare stött på problem.

För att uppgradera sitt HomeKit-hem krävdes att alla enheter skulle uppdateras vilket innebar Apple TV, MacBook, iMac, Mac, iPhone, iPad och HomePod. Alla enheter skulle uppdateras för att dra full nytta av den nya arkitekturen. Användare som ej uppdaterade kunde heller inte dra nytt av fördelarna sades det.

Dock verkar en del användare fått problem med sitt Apple Home varför Apple nu vald att dra tillbaka möjligheten till uppgradering. Problem i form av enheter som fastnade i uppdaterings- eller i konfigurationsläge samt enheter som försvann helt med mera finns bland det som rapporterats.

Har du redan uppdaterat så går det inte att återgå till den tidigare strukturen så en uppdatering bör förhoppningsvis komma inom kort.

Fungerade uppgraderingen för dig och har du upplevt något positivt eller negativt i samband med denna?

Källa: Macrumors

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!