öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 20 december 2022

Major League Soccer presenterar spelschemat för 2023

Alla MLS-matcher direktsänds på den oöverträffade streamingtjänsten MLS Season Pass, som lanseras den 1 februari i Apple TV-appen

Fans kan titta på matcher som spelas på lördagar och vissa onsdagar kl. 19.30 (lokal tid)
MLS Season Pass-banner på Apple TV.
Major League Soccer presenterade idag hela spelschemat för ordinarie säsong 2023 och lyfter fram det senaste tillskottet, St. Louis CITY SC, som blir den 29:e klubben i ligan.
Säsongen 2023 blir det också premiär för MLS Season Pass, den oöverträffade prenumerationstjänsten från Apple och Major League Soccer som erbjuder en samlad plats där man kan ta del av alla MLS-matcher under ordinarie säsong, Audi 2023 MLS Cup-slutspelen och Leagues Cup1 – utan undantag. Med MLS Season Pass blir MLS-matcher tillgängliga för fans på miljarder enheter via Apple TV-appen på Apple-enheter, smarta tv-apparater, streamingenheter, kabelboxar och spelkonsoler samt online på tv.apple.com/se. Lanseringen av MLS Season Pass den 1 februari 2023 är startskottet för ett tioårigt samarbete mellan MLS och Apple, något helt nytt inom Major League-sporten.
Fokus ligger på att förlägga matcherna till tider som passar de hängivna fansen bäst och att skapa stort engagemang och deltagande. Därför spelas de flesta matcherna under säsongen 2023 på lördagar och vissa onsdagar kl. 19.30 (lokal tid). Utöver det erbjuder MLS Season Pass ett fem timmar långt direktsänt program som går igenom alla höjdpunkter från varje match, med start när Eastern Conference-matcherna går av stapeln tills slutsignalen ljuder i Western Conference-matcherna (19.30–00.30 (ET)).
Ett urval av MLS- och Leagues Cup-matcher, inklusive några av de största matcherna, kommer också att vara tillgängliga utan extra kostnad för Apple TV+-prenumeranter med ett begränsat antal kostnadsfria matcher i Apple TV-appen. Vissa matcher kommer också att visas på FOX-kanaler i USA och på TSN och RDS i Kanada.
Hela MLS-schemat finns på mlssoccer.com/schedule. Här är några av höjdpunkterna i MLS-schemat för 2023.

MLS is Back – premiärhelg

MLS is Back visas lördagen den 25 februari när lagen träder ut på planen för säsongspremiären 2023. Alla matcher under MLS is Back-helgen går att se gratis i Apple TV-appen.
Nashville SC med Landon Donovan MVP Award-vinnaren Hany Mukhtar spelar den första matchen för säsongen 2023 på hemmaplan mot New York City FC med den brasilianska 20-åriga stjärnan Talles Magno på GEODIS Park kl. 16.30 (ET). Matchen direktsänds i Apple TV-appen, på FOX och på FOX Deportes.
Premiärdagen fortsätter med det alltid lika intensiva El Tráfico-derbyt som tar spänningen till nya nivåer på historiska Rose Bowl, när LA Galaxy inleder säsongen mot regerande MLS Cup-vinnarna och LA-rivalerna Los Angeles Football Club kl. 21.30 (ET). Matchen direktsänds i Apple TV-appen.

Premiär för St. Louis CITY SC

MLS välkomnar en ny klubb, ny stad och en helt ny stadio till säsongen 2023 med debuten för St. Louis CITY SC som bryter ny mark. St. Louis inleder sin kamp i ligan med en bortamatch mot Austin FC på Q2 Stadium, som direktsänds på MLS Season Pass lördagen den 25 februari kl. 20.30 (ET) och spelar sin första efterlängtade hemmamatch mot fjolårets nykomlingar Charlotte FC på CITYPARK lördagen den 4 mars kl. 20.30 (ET). Debutanterna har alla förutsättningar att bjuda på en minnesvärd premiärmatch på hemmaplan på CITYPARK som rymmer 22 500 åskådare och erbjuder fler än 60 000 säsongskort.

Rivalry Week Returns

Rivalry Week bjuder på ligans mest spännande rivalitetsmatcher under fyra dagar mellan den 13 och 20 maj. Lördagen den 13 maj kl. 19.30 (ET) visas uppgörelsen mellan sydstatslagen Atlanta United och Charlotte FC på Atlantas hemmaplan Mercedes-Benz Stadium, samtidigt som New York Red Bulls möter sina Hudson River-rivaler New York City FC på Red Bull Arena.
I California Clásico ställs LA Galaxy mot San Jose Earthquakes på Dignity Health Sports Park söndagen den 14 maj kl. 21.30 (ET). Matchen visas på MLS Season Pass och FOX Deportes följt av ytterligare nio gastkramande matcher som avslutar Rivalry Week lördagen den 20 maj.

MLS All-Star Game Presented by Target 2023

2023 års MLS All-Star Game Presented by Target går av stapeln onsdagen den 19 juli på D.C. Uniteds hemmaplan Audi Field. Motståndarna i Major League Soccers uppvisningsmatch presenteras längre fram.

Leagues Cup – uppehåll

I ett storslaget nytt kapitel för nordamerikansk fotboll kommer alla 47 MLS- och Liga MX-klubbar att tävla i en helt omarbetad Leagues Cup under 2023 – en årlig, månadslång turnering i Concacafs regi. Leagues Cup 2023 skriver historia som den första omfattande fotbollsturneringen som involverar varje klubb från två toppligor. Den ordinarie MLS-säsongen gör ett uppehåll efter matcherna i Leagues Cup den 15 juli och drar igång igen den 20 augusti.

MLS Cup – returmatch

En returmatch av MLS Cup 2022 och de två bästa lagen från fjolårets ordinarie säsong, Philadelphia Union och LAFC, spelas den 23 september och direktsänds på MLS Season Pass.

MLS Decision Day 2023

Under säsongens sista dag den 21 oktober möts alla lagen inom samma Conference då platser för slutspel och seeding avgörs. Starttider under MLS Decision Day meddelas längre fram.
Mer information om Audi 2023 MLS Cup-slutspelen kommer längre fram.

MLS Conference – justering

I samband med att nykomlingarna St. Lois CITY SC allokeras till Western Conference går Nashville SC tillbaka till Eastern Conference.

MLS – schemaläggning

De femton Eastern Conference-lagen spelar:
  • Två matcher mot varje lag i samma Conference-grupp (28 matcher).
  • En match mot sex olika lag i den andra Conference-gruppen (6 matcher).
De fjorton Western Conference-lagen spelar:
  • Två matcher mot varje lag i samma Conference-grupp (26 matcher).
  • En match mot ytterligare ett eller två lag i samma Conference-grupp (1–2 matcher).
  • En match mot sex eller sju olika lag i den andra Conference-gruppen (6–7 matcher).

Ytterligare information om MLS-schemat för 2023

  • MLS gör ett uppehåll under det internationella FIFA-fönstret i oktober och november. MLS-klubbarna har fått välja om de vill spela under det internationella FIFA-fönstret i juni och september och tretton av klubbarna har valt att göra det.
  • De fem MLS-lag som har kvalificerat sig för Scotiabank Concacaf Champions League inleder den första etappen av åttondelsfinalen den 7–9 mars. De deltagande lagen är Austin FC, LAFC, Orlando City SC, Philadelphia Union och Vancouver Whitecaps FC. 
  • Seattle Sounders FC spelar i FIFA:s VM för klubblag i fotboll som pågår mellan den 1 och 11 februari i Marocko. Matchdatum och tider är ännu inte fastställda.

Följ MLS-klubbar i Apple TV-appen och på Apple News

Fans kan försäkra sig om att inte missa något under säsongen 2023 genom att följa sina favoritklubbar i MLS under Mina sporter i Apple TV-appen. Med iOS 16 introducerade Apple en ny Mina sporter-funktion på iPhone, iPad och Apple TV så att användare enkelt ska kunna följa sina favoritklubbar, -lag och -ligor. Supportrar kan besöka apple.co/MySportsMLS på iPhone eller iPad för att navigera direkt till Apple TV-appen där de kan följa sina favoritklubbar i Major League Soccer och få notiser inför kommande matcher, följa mål i realtid och mycket annat.
Mina sporter gör det också enkelt att få personligt anpassade sportnyheter i realtid från Apple News. Supportrar kan hålla sig uppdaterade med de bästa artiklarna från insatta källor – och följa mål i realtid samt visa scheman, poängställningar och höjdpunkter.

Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48