Kultur

“Spirited” är nu största filmen på Apple TV+

Och Apple räknar med mer

Apple har berättat att julfilmen Spirited nått toppen av mest streamade Apple Original-filmerna. De är luddiga med siffror men talar om vilka filmer som lockar in nya tittare i deras streamingtjänst.

Att Apple storsatsar på film har vi förstått och att de lockar tittare är heller inte så svårt att förstå. Men det är musikalkomedin med jultema, Spirited, som gått förbi allt annat. Det nya slavdramat med Will Smith prestera också bra och sägs ha gjort att abonnenter ökat med 27%. Men i övrigt fortsätter de vara väldigt hemliga med sin statistik.

De har ett gäng kommande storfilmer på gång så deras framfart lär inte ta slut här och det ser ut som att de jagar Oscarstatyetter mer än vad Will Ferrel jagar julstämning.

Nästa år kommer Argylle med bland annat Henry Cavill, Bryce Dallas Howard och Dua Lipa. Tetris med Taron Egerton, Napoleon med Joaquin Phoenix i huvudrollen och regisserad av Ridley Scott samt Ghosted med Chris Evans och Ana de Armas i huvudrollerna.

Martin Scorseses Killers of the Flower Moon med Leonardo DiCaprio och Robert De Niro i huvudrollerna har fått en budget på över 200 miljoner dollar och förväntas ha premiär någon gång under 2023. Så det ser minst sagt ljust ut för Apples egna streamingtjänst.

Vad tror ni om Apples framfart i filmindustrin och inte minst, vad ser ni fram emot mest?

Via: 9to5mac.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!