öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 06 december 2022

Apple presenterar Apple Music Sing

Apple Music vidareutvecklar sin suveräna låttextsupplevelse med en ny funktion som innebär att fans enkelt kan sjunga med i tiotals miljoner låtar
Apple Music Sing på en tv, iPad och iPhone.
Med Apple Music Sing kan fans sjunga med i sina favoritlåtar. Funktionen blir tillgänglig i hela världen i slutet av månaden.
Apple Music Sing har flera olika låttextvyer så att man enkelt kan ta huvudstämman, sjunga duett, bakgrundsköra med mera. Och allt är integrerat i den oöverträffade låttextsupplevelsen i Apple Music.
I slutet av månaden lanseras Apple Music Sing i hela världen för alla med Apple Music-abonnemang. Funktionen är tillgänglig på iPhone, iPad och nya Apple TV 4K.
”Låttexter ligger alltid i topp som en av de mest populära funktionerna i våra tjänster”, säger Oliver Schusser, Apples Vice President of Apple Music and Beats. ”Vi vet sedan tidigare att våra användare runt om i världen älskar att följa med i sina favoritlåtar och vi ville utveckla den möjligheten så att man kan engagera sig ännu mer i musiken genom att sjunga. Det är verkligen kul! Våra kunder kommer att älska det.”
Den nya låttextsupplevelsen och röstspårsreglaget i Apple Music Sing på en iPhone 14.
Apple Music Sing har justerbara röstspår och visar låttexter i realtid så att användarna får ännu större kontroll och bättre tajming när de sjunger med i sina favoritlåtar.
Apple Music Sing har:
  • Justerbara röstspår: Användarna kan nu styra hur högt låtens röstspår ska höras. De kan bestämma om de vill sjunga ihop med ursprungsartistens röst, om de själva ska ta huvudstämman eller om de vill blanda och ge med de miljontals låtarna i Apple Music-katalogen.
  • Låttexter i realtid: Användarna kan få ännu bättre tajming när de sjunger med i sina favoritlåtar. Det som ska sjungas markeras i exakt rätt tid på skärmen, som om orden dansar i takt till låten.
  • Bakgrundskör: Olika stämmor som sjungs samtidigt kan animeras var för sig så att det blir enklare att följa med.
  • Duettvy: Om det är fler än en som sjunger originallåten kan de olika rösterna visas på varsin sida av skärmen så att det blir enklare att sjunga med i duetter och låtar med flera sångare.
Apple Music kommer dessutom att lansera fler än 50 särskilda spellistor med episka låtar, duetter, refränger och nationalsånger som har fått människor i hela världen att stämma upp i sång. Och alla är fullständigt optimerade för Apple Music Sing.
Tillgänglighet
  • Apple Music Sing blir tillgängligt i hela världen för alla med Apple Music-abonnemang i slutet av månaden.2
  • Apple Music Sing kan användas på alla kompatibla iPhone- och iPad-modeller samt på nya Apple TV 4K.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

  • Marknadsföringsblad om Apple Music Sing

  1. Med röstspårsreglaget kan man reglera volymen på röstspåret, men man kan inte ta bort det helt.
  2. Funktionen är inte tillgänglig med ett Apple Music Voice-abonnemang.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48