öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 06 december 2022

HomePod mini kommer nästa vecka

HomePod mini bjuder på imponerande ljud, fungerar smidigt med iPhone, är utrustad med Siris intelligens och utgör den nya stommen för alla smarta hem
HomePod mini i vitt, blått, orange, gult och rymdgrått.
HomePod mini finns i vitt, blått, orange, gult och rymdgrått och har detaljer i matchande färg över hela enheten.
Apple meddelade idag att HomePod mini finns att köpa i Sverige från den 13 december för 1295 SEK. HomePod mini bjuder på suveränt ljud, smarta Siri-funktioner och en smart hemupplevelse som gör den smidig och bekväm att använda utan krångel. HomePod mini är bara 8,43 cm hög och är fylld med innovativ teknik och avancerad mjukvara som tillsammans gör det möjligt för beräknat ljud att erbjuda maffigt 360‑gradersljud som låter helt fantastiskt från alla håll. HomePod mini finns i vitt, rymdgrått, blått, orange och gult med detaljer som nätmaterialet, den bakbelysta touch-ytan, volymikonerna och den vävda strömkabeln i matchande färg.
En man som jobbar vid sitt skrivbord med en blå HomePod mini.
HomePod mini är bara 8,4 cm hög och bjuder på en fantastisk musikupplevelse, Siris intelligens och smarta funktioner för ditt hem.

Häpnadsväckande stort ljud i en kompakt högtalare

HomePod mini erbjuder en otrolig ljuduppplevelse som använder beräknat ljud för att nå topprestanda. För att lyckas få ut så stort ljud från en så kompakt design kör Apples S5-chip avancerad mjukvara för att analysera musikens unika egenskaper. Dessutom använder den komplexa anpassningsmodeller för att optimera ljudstyrkan, justera det dynamiska omfånget samt styra elementet och de passiva radiatorerna i realtid. HomePod mini har element för hela frekvensområdet, förstklassiga neodymmagnet och två kraftutjämnande, passiva radiatorer som gör det möjligt för högtalaren att skapa djup bas och rent ljud på höga frekvenser.
En Apple-designad vågledare styr ljudets flöde ner och ut från botten av högtalaren för en fängslande ljudupplevelse i 360 grader. Den här designen behåller inte bara fylligheten och klarheten, utan gör det enkelt att ställa HomePod mini var som helst i ett rum och uppleva makalöst ljud från alla vinklar. HomePod mini-högtalare som ställs i flera rum låter användarna spela samma musik i hela huset i perfekt synk eller olika låtar i varje rum. Genom att ställa två HomePod mini-högtalare i samma rum kan man stereoparkoppla dem för en ännu mer fängslande upplevelse när man lyssnar på musik. Tre mikrofoner lyssnar efter ”Hej Siri” och en fjärde inåtvänd mikrofon hjälper till att stänga ute ljud som kommer från högtalaren så att Siri enkelt kan höra frågor som ställs till Siri – även när du spelar hög musik.
Insidan av HomePod mini.
Tack vare beräknat ljud och skräddarsydd hårdvara, som Apples S5-chip, bjuds användaren på en fyllig och detaljerad ljudupplevelse.

Apple Music på HomePod mini

För att alla ska kunna ta del av underhållningen är HomePod mini utformad för att fungera med Apple Music, Apple Podcasts, tusentals radiostationer som den prisbelönta stationen Apple Music 1 samt populära musiktjänster från tredje part.1 Apple Music erbjuder en katalog med över 100 miljoner låtar, skickligt sammanställda spellistor, fantastiska intervjuer med artister, samtal och världspremiärer på Apple Music Radio.
HomePod mini i orange, iPhone med Apple Music och AirPods (tredje generationen).
HomePod mini är utformad för att fungera med tusentals radiostationer och musiktjänster, bland annat världspremiärer på Apple Music Radio.

Hemunderhållning med Apple TV

När HomePod mini parkopplas med Apple TV 4K erbjuder den en kraftfull ljudupplevelse med stort omfång. Med hjälp av beräknat ljud analyserar HomePod mini ständigt ljudet och utformar prestandan för att leverera kristallklar dialog. Tillsammans kan Siri och HomePod mini också ge användarna nya sätt att interagera med Apple TV. Användarna kan till exempel be Siri slå på Apple TV, sätta igång ett program eller en film och styra uppspelningen utan att använda händerna.

Den ultimata smarta högtalaren för iPhone-användare

När användarna lyssnar på musik eller poddar, eller svarar på ett telefonsamtal kan de smidigt flytta över ljudet utan att missa en enda ton genom att föra sin iPhone närmare HomePod mini. Visuella och haptiska effekter samt ljudeffekter gör att det känns som att enheterna är fysiskt sammanlänkade då ljudet flödar från den ena till den andra. Om ingenting spelas upp på HomePod mini visas personliga lyssningsförslag automatiskt på iPhone när den är bredvid högtalaren, och styrreglage finns tillgängliga utan att man behöver låsa upp iPhone.2
Blå HomePod mini samarbetar med iPhone för att flytta uppspelningen av musik.
HomePod mini fungerar smidigt med iPhone för att flytta över ljud eller ta emot personliga lyssningsförslag när en enhet är i närheten.

Smart och kraftfull assistent

Tack vare Siris intelligens bjuder HomePod mini på en personlig och djupt integrerad upplevelse för iPhone-kunder. Siri kan känna igen röster från upp till sex olika personer i ett hushåll på Svenska och många andra språk, skräddarsy musik och poddar utifrån vad de föredrar och svara på personliga förfrågningar, till exempel att läsa upp deras meddelanden, påminnelser, anteckningar och kalenderbokningar eller ringa och besvara telefonsamtal.3 Med Siri kan användarna få en personlig uppdatering som en snabb överblick över deras dag. Fråga bara ”Hej Siri, hur ser min uppdatering ut?” för att höra de senaste nyheterna, vädret, trafikinformationen, påminnelser och kalenderbokningar.
Använda Siri på HomePod mini i orange.
Med den kraftfulla intelligensen hos Siri får HomePod mini-användarna en personlig och integrerad upplevelse med anpassade rekommendationer på musik och poddar samt hjälp med personliga förfrågningar som att läsa upp meddelanden, lägga till en påminnelse eller ringa en vän.

Styr ditt smarta hem enkelt

HomePod mini gör det smidigt att styra smarta tillbehör i hemmet med enkla röstkommandon så att Siri släcker lamporna, ändrar temperaturen, låser dörrarna, ställer in ett scenario eller styr enheter vid särskilda tidpunkter. Intercom gör att personer kan kommunicera snabbt och lätt hemma. Användarna kan skicka ett meddelande från en HomePod mini till en annan – oavsett om den står i ett annat rum, ett särskilt område eller i flera rum runt om i hemmet – och deras röstmeddelande kommer automatiskt att spelas upp på den valda HomePod mini-enheten. Intercom fungerar också med iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods och CarPlay, så att alla i hushållet kan få notiser och skicka meddelanden från trädgården, på väg hem eller medan de är ute på språng.
HomePod mini i gult, iPad Pro, AirPods (tredje generationen), iPhone och Apple Watch som använder Intercom.
Med Intercom kan man snabbt och enkelt skicka meddelanden till alla i ett hushåll – från en HomePod mini till en annan eller till iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods och CarPlay.

Designad med integritet och säkerhet i åtanke

Integritet och säkerhet är grundläggande för utformningen av Apples hårdvara, mjukvara och tjänster. Information skickas bara till Apples servrar efter att HomePod mini har hört ”Hej Siri” lokalt på enheten eller efter att användaren aktiverat Siri med ett tryck. Frågor till Siri är inte knutna till användarens Apple-ID. Personuppgifter används inte heller för Apples annonseringssyften och säljs inte till andra organisationer. HomePod mini arbetar tillsammans med iPhone för att hantera förfrågningar om meddelanden och anteckningar på enheten utan att avslöja den informationen för Apple.

Fler funktioner

  • Automatisk volym på Siri: Siri kommer dessutom att automatiskt justera talvolymen på HomePod mini utifrån rummets miljö och användarens volym.
  • Roliga ljud: Fråga Siri på HomePod mini hur olika djur, instrument eller fordon låter, så spelar Siri upp ett kul och maffigt ljud.
  • Hitta: Be Siri på HomePod mini att hjälpa till att hitta en borttappad iPhone, iPad, Mac, Apple Watch eller AirTag genom att spela upp ett ljud för att lokalisera den.

HomePod mini och miljön

HomePod mini utformades med miljön i åtanke och stödjer Apples mål att klimatpåverkan för hela verksamheten, inklusive alla tillverkningskedjor och produktlivscykler, ska vara netto-noll till år 2030. HomePod mini använder 99 procent återvunna sällsynta jordartsmetaller och neodymmagneten i högtalarelementet består av 100 procent återvunna sällsynta jordartsmetaller. Det sömlösa nätmaterialet är tillverkat av mer än 90 procent återvunnen plast, och all träfiber i förpackningen kommer från ansvarsfullt skogs­bruk eller återvunna källor. HomePod mini innehåller inte heller kvicksilver, bromerade flamskyddsmedel, pvc eller beryllium.
HomePod mini använder energieffektiva komponenter och mjukvara som på ett smart sätt stänger av högtalaren när den inte används. Tack vare optimerade funktioner för strömhantering och effektiv strömförsörjning är HomePod mini utformad för att vara effektiv i strömsparläge, vilket den är för det mesta. HomePod mini förbrukar 75 procent mindre energi än vad ENERGY STAR kräver.
Priser och tillgänglighet
  • HomePod mini finns att köpa för 1295 SEK i vitt, rymdgrått, blått, orange och gult och går att beställa på apple.com/se/store, i Apple Store-appen och i över 25 länder och regioner från den 13 december. HomePod mini finns även att köpa i Apple Store-butiker och hos auktoriserade Apple-återförsäljare och vissa operatörer (priserna kan variera).
  • HomePod mini fungerar med iPhone SE, iPhone 6s eller senare eller iPod touch (sjunde generationen) med den senaste iOS-versionen, iPad Pro, iPad (femte generationen eller senare), iPad Air 2 eller senare eller iPad mini 4 eller senare med den senaste iPadOS-versionen.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

  1. Det kan hända att musikstreamingtjänster kräver abonnemang.
  2. Den här funktionen kräver en iPhone med ett U1-chip. Ultra Wideband är inte tillgängligt i alla regioner. 
  3. Multiuser funktioner kräver iOS eller iPadOS 15.6 och HomePod mjukvara version 15.6.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48