öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 16 november 2022

Apple och MLS lanserar MLS Season Pass den 1 februari

MLS Season Pass-logotyp över en bild med två fotbollsspelare på en fotbollsplan.
Apple och Major League Soccer presenterade idag MLS Season Pass som lanseras den 1 februari 2023. Det ger fans i över 100 länder och regioner en oöverträffad abonnemangstjänst som täcker alla direktsända MLS-matcher under den reguljära säsongen, hela slutspelet och Leagues Cup,1 helt utan regionala begränsningar. Med MLS Season Pass når MLS en större global publik än någonsin tidigare på ett enkelt och smidigt sätt. Alla matcher kommer att vara tillgängliga på miljarder enheter via Apple TV-appen på Apple-enheter, smarta tv-apparater, streamingenheter, kabelboxar och spelkonsoler samt online på tv.apple.com/se. Lanseringen av MLS Season Pass är startskottet för ett tioårigt samarbete mellan MLS och Apple, något helt nytt inom Major League-sporten.
Dessutom presenterade nytillskottet för 2023, St. Louis CITY SC, idag sina tröjor för klubbens första säsong, vilket gav oss en förhandstitt på Apple TV-tröjmärket. Alla de 29 klubbarna kommer att ha Apple TV-märket i olika färger och resten av klubbtröjorna presenteras under veckorna fram till starten av säsongen 2023.
”Det här är det perfekta tillfället att presentera MLS Season Pass, direkt efter den mest dramatiska MLS Cup-säsongen någonsin och med MLS som den snabbast växande fotbollsligan i hela världen”, säger Eddy Cue, Senior Vice President of Services på Apple. ”Vi räknar ner dagarna till februari 2023 då fans runt om i världen kan använda MLS Season Pass på miljarder enheter – helt utan regionala begränsningar.”
”Vi ser verkligen fram emot att kunna erbjuda våra fans MLS Season Pass, ett nytt hem för alla MLS-matcher och ett brett utbud av innehåll från ligan och klubbarna som de inte kan få någon annanstans”, säger Don Garber, MLS Commissioner. ”Vi har sportens mest engagerade och entusiastiska fans och nu får de tillgång till alla matcher överallt med MLS Season Pass.”
MLS Season Pass ger MLS-fansen det mest omfattande och lättillgängliga programinnehållet någonsin, bland annat alla MLS- och Leagues Cup-matcher samt hundratals MLS NEXT Pro- och MLS NEXT-matcher under säsongen. På matchdagarna har MLS Season Pass en exklusiv direktsändning som ger en översikt av alla matcher så att fans aldrig missar ett spännande mål eller räddning samt matchrepriser, höjdpunkter och analys. Från den 1 februari kan fans prenumerera på MLS Season Pass i Apple TV-appen. Priset meddelas längre fram.
Efter lanseringen den 1 februari 2023 kommer MLS Season Pass att ge användarna den helt unika möjligheten att se varje direktsänd MLS-match under den reguljära säsongen, hela eftersäsongen och Leagues Cup – helt utan regionala begränsningar.
Som tidigare meddelats är det avspark för MLS-säsongen 2023 den 25 februari. Den första hemmamatchen som presenterats hittills är 2022 års MLS Cup-vinnare Los Angeles FC mot LA Galaxy i en historisk rivalmatch på Rose Bowl Stadium – den första matchen som spelats under en reguljär säsong där sedan 2002. Alla matcher under öppningshelgen ”MLS is Back” går att se gratis i Apple TV-appen.
Fansen kommer att kunna se MLS-matcher med kommentatorer på engelska och spanska och de kan enkelt lyssna på klubbarnas egna radiosändningar i Apple TV-appen. Alla matcher där kanadensiska lag deltar kommer att vara tillgängliga på franska. Matcherna spelas i huvudsak på lördagar och onsdagar, med ett fåtal matcher på söndagar. För de flesta matcherna är det avspark klockan 19.30 lokal tid, med sändningsstart för uppsnack 19.00 (ET). Ett fåtal matcher kan sändas vid andra tider under veckan.
Major League Soccers fullständiga schema för 2023 presenteras i mitten av december.
MLS Season Pass ger fansen djuplodande täckning av deras favoritklubbar varje vecka under säsongen och det inleds med en förhandstitt på varje kommande match. På matchdagen kan fansen se vilken match som helst från avspark oavsett när de tittar. Efter slutsignalen kan de se matchrepriser, höjdpunkter med mera så att de kan hålla koll på saker de kan ha missat på och utanför planen.
Ett abonnemang på MLS Season Pass kommer att ingå i MLS-klubbarnas säsongsbiljettpaket. Ett urval av MLS- och Leagues Cup-matcher, inklusive några av de största matcherna, kommer också att vara tillgängliga utan extra kostnad för Apple TV+-prenumeranter med ett begränsat antal kostnadsfria matcher i Apple TV-appen.
Ytterligare information om MLS Season Pass sändningsteam, produktionsförbättringar och alla sätt som fansen kan få tillgång till MLS-innehåll i hela Apples ekosystem kommer att presenteras under de kommande veckorna.

Följ MLS på Apple News 

I samband med att iOS 16 lanserades, presenterade Apple News en ny avdelning som heter My Sports, där användarna enkelt kan följa sina lag och ligor, läsa artiklar från hundratals källor, ta del av resultat, spelscheman och ställningar i de högsta proffs- och college-ligorna samt se höjdpunkter direkt i appen News. Fans kan gå till apple.news/mysports och följa Major League Soccer och sina favoritklubbar i News för att hålla koll på allt som händer kring ligan och smidigt synka sina lag med Apple TV-appen.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  1. Det här gäller inte Leagues Cup och Campeones Cup för tittare i Mexiko.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48