öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 09 november 2022

Bad Bunny har utsetts till Årets artist 2022 av Apple Music

Musikern Bad Bunny har vunnit Apple Music-priset Årets artist 2022.
Som en hyllning till hitalbumet Un Verano Sin Ti och hans omvälvande inverkan på den globala popmusiken utsågs Bad Bunny till Årets artist 2022 av Apple Music.
Världsstjärnan Bad Bunny presenterades idag som vinnare av Apple Music-priset Årets artist för sin höga artistiska nivå och sitt stora inflytande på världskulturen under 2022. Många av musikvärldens största stjärnor släppte fantastisk musik under 2022 – men en av dem dominerade under året. Musikerns sjätte album på fyra år, Un Verano Sin Ti, som släpptes i maj är Apple Musics mest spelade album under 2022 och nu det största latinoalbumet någonsin. Förutom den häpnadsväckande statistiken har Bad Bunny även banat väg för ett skifte i den globala popmusiken under de senaste åren.
”Vi tycker att det är jättekul att kunna hylla Bad Bunnys framgångar. Det går inte att bortse från hans inflytande i alla hörn av världskulturen under 2022”, säger Oliver Schusser, Apples vice president för Apple Music och Beats. ”Att följa Bad Bunnys väg från att vara utsedd till 2018 års Up Next-artist till Årets artist i år har varit helt fantastiskt. Vi gratulerar honom till det här rekordåret och för att han fortsätter att sprida latinomusiken till en enorm publik världen runt.”
”När jag började hade jag inte en global publik”, säger Bad Bunny till Apple Music i en exklusiv video som släpps idag och som kommer Årets artist 2022 nära inpå livet. ”Jag är tacksam för allt jag har åstadkommit och allt jag har fått uppleva. Latinomusiken har växt så mycket. Jag skulle aldrig ta åt mig hela äran eller säga att det är tack vare mig. Nej, det handlar om alla oss. En hel generation. Vår energi och närvaro gör alltid intryck.” När han tar emot Apple Music-priset tillägger han: ”Tack till Apple Music och till alla människor som lyssnar på min musik varje dag. Jag är jätteglad!”
Utforska Bad Bunnys kometkarriär, musiken han har hjälpt till att revolutionera och det historiska året 2022 som gjorde honom till Apples Årets artist här.
Idag tar Bad Bunny över spellistan La Fórmula och handplockar sina favoritspår från Myke Towers, Rauw Alejandro, Mora, Jhayco och andra från hela Apple Music. Och på Apple Music 1 är det Bad Bunny som gäller hela dagen lång. Lyssnarna kan ratta in ett brett utbud av radioinnehåll som hyllar Bad Bunny inklusive nya originalprogram, arkiverade program, intervjuer från karriärens början och spellistor som lyfter fram artistens många sidor och hans fantastiska framgångsår. Lyssna på apple.co/am-1.

En tillbakablick på några av Bad Bunnys största ögonblick på Apple Music

  • Bad Bunny är den störta latinomusikern någonsin baserat på streamat innehåll från Apple Music i hela världen.
  • Albumet Un Verano Sin Ti släpptes den 6 maj 2022 och blev då det största latinoalbumet någonsin på Apple Music och har rekordet för flest antal spelningar under första dagen i hela världen.
  • Bad Bunnys låt Moscow Mule har rekordet för största latinolåt någonsin baserat på antalet spelningar första dagen världen runt.
  • Bad Bunny har haft 22 låtar i listan Daily Top 100: Global, vilket är ett nytt rekord för flest antal samtidiga listplaceringar för en latinoartist.
  • Bad Bunnys låtar har nått nummer ett på Daily Top 100 i 34 länder världen runt – mer än någon annan latinoartist. Han har nått topp tio på listorna i 77 länder.
  • 44 av Bad Bunnys låtar har legat på Daily Top 100 i länder runt om i världen och tre av hans låtar har nått plats nummer ett på Global-listan – fler än någon annan latinoartist.
  • Bad Bunny har nummer ett, nummer två och nummer tre på listan över mest spelade lantinoalbum på första dagen.
  • I februari 2018 blev Bad Bunny Apple Musics första Up Next-artist från latinogenren för plattformens program för spirande artister
  • Dessutom var han debutvärd för Trap Kingz, det första globala spansktalande radioprogrammet på Beats 1 radio. Han var värd för programmets sex första avsnitt under 2017.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48