öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 11 oktober 2022

Apple presenterar Ask Apple för utvecklare

En ny serie interaktiva frågestunder och enskilda samtal ger utvecklare direktkontakt med Apples experter
En illustration med Apple-symboler och appar i talrutor.
Apple presenterade idag Ask Apple, en ny serie interaktiva frågestunder och enskilda konsultationer som ger utvecklare ännu fler möjligheter till direktkontakt med Apples experter för att få insikt, support och återkoppling.
Utvecklare som deltar i Ask Apple kan ställa frågor om en mängd ämnen, som att testa på de senaste seed-versionerna, implementera nya och uppdaterade ramverk från Worldwide Developers Conference (WWDC), använda nya funktioner som Dynamic Island, övergången till Swift, SwiftUI och hjälpmedelsfunktioner eller om att förbereda appar för nya versioner av operativsystem och hårdvara. Ask Apple är gratis och alla medlemmar i Apple Developer Program och Apple Developer Enterprise Program kan anmäla sig.
I den här serien kan utvecklare ställa frågor till olika Apple-medarbetare via frågestunder i Slack eller under enskild kontorstid. Frågestunderna ger utvecklare direktkontakt med Apples evangelister, tekniker och designers så att de kan få sina frågor besvarade, dela med sig av egna lärdomar och få kontakt med andra utvecklare runt om i världen. Kontorstiden fokuseras på att skapa och distribuera spännande appar som nyttjar det senaste inom teknik och design. Utvecklare kan be om hjälp på kodnivå, designråd, hjälp med att implementera ny teknik och nya ramverk, hjälp med problemlösning eller hjälp med riktlinjer för appgranskning och distributionsverktyg. Kontorstiden kommer att anordnas i olika tidszoner i hela världen och på flera språk.
”Vi har lyssnat på feedback från utvecklare runt om i världen om vad vi bäst kan göra för att hjälpa dem att skapa innovativa appar och vi har sett en ökad efterfrågan på enskild support och samtal med Apples experter”, säger Susan Prescott, Apples Vice President of Worldwide Developer Relations och Enterprise and Education Marketing. ”Vårt team strävar hela tiden efter att utveckla det stöd vi ger våra utvecklare från hela världen och det är jättekul att vi nu kan erbjuda Ask Apple som ännu en ny resurs.”
Ask Apple bygger på framgångsrika program som Tech Talks och Meet with App Store Experts som har gett utvecklare fler än 200 direktsända presentationer och tusentals timmar av kontorstid under det senaste året.
Jordi Bruin, en iOS-utvecklare från Amsterdam, har lanserat över 20 appar i App Store och deltagit i över 50 av Apples pass för utvecklare inklusive Tech Talks och Apples årliga konferens WWDC. En av hans senaste appar, Posture Pal, vill hjälpa användarna att förbättra sin hållning med hjälp av rörelsesensorerna i AirPods. Nu berättar han hur hans samtal med Apples experter hjälpte honom att bygga och förfina appen.
”I ett tidigt skede av utvecklingen av Posture Pal deltog jag i ett Tech Talk-pass om rörelsesensorerna i AirPods. Jag talade med en teknikevangelist som inte bara hjälpte mig att förstå de olika parametrarna och teknikens möjligheter, utan som också hjälpte mig att brainstorma fram mer avancerade funktioner och användningsscenarier som jag inte hade tänkt på tidigare”, säger Bruin. ”En designer på Apple gick dessutom igenom den initiala upplevelsen av Posture Pal och lyfte fram de aspekter som kunde förbättras. Baserat på den återkopplingen tog jag bort överflödig information och förenklade designen för appens huvudskärmar. Att få kontakt med en expert på UX-design har hjälpt mig att fastställa generella designriktlinjer för alla mina projekt.”
Ondine Bullot är VD för Better Kids och grundare av utbildningsappen Wisdom: The World of Emotions, som lär små barn sociala och känslomässiga färdigheter som att hantera känslor och lösa konflikter med hjälp av spel och AR. Bullot och hennes medarbetare runt om i världen har deltagit i flera engagemangsserier inklusive Tech Talks, Meet with App Store Experts och digitala diskussioner under WWDC.
”Jag har starka minnen av att delta i enskild kontorstid. Det var ett av de mest kreativa passen vad det gäller att föreställa sig nya funktioner och användningsscenarier för vår app. En idé som väcktes och som vi arbetar på för närvarande var att integrera Siri i appen så att barnen kan säga ”Hej Siri, jag behöver hjälp med mina känslor”, vilket gör att Wisdom, appens huvudperson, vägleder dem genom olika lugnande strategier”, sade Bullot. ”Vår app har ett rikt och varierat innehåll med interaktiva spel, AR, vägledda meditationer, övningsaktiviteter, tips för föräldrar och utbildningsresurser. Tack vare återkopplingen från Apples experter har vi nyligen gjort om designen av appens navigering och skapat separata vägar för barn, lärare och föräldrar så att det framgår tydligare vilka resurser som är relevanta för var och en. Dessutom tog vi fram en ny design för meditationsavsnittet, så att det är mer visuellt och användarvänligt för barn.
Ask Apple kommer att vara en fortlöpande serie. Medlemmar i Apple Developer Program och Apple Developer Enterprise Program kan anmäla sig och hitta mer information om schemat på developer.apple.com/events/ask-apple.
Utöver Ask Apple-serien finns hundratals timmar med pass tillgängliga när som helst på Apple Developer-webbplatsen och i Apple Developer-appen, så att utvecklare kan få information om den senaste tekniken och viktiga nyheter direkt från Apple på ett och samma ställe, när och var det passar dem bäst. Utvecklare har tillgång till ett omfattande bibliotek av uppdaterat, relevant och praktiskt innehåll från Apples experter och tekniker. Det inkluderar nyheter om allt från förändringar i API:er och ramverk till Apples riktlinjer för gränssnitt, nya program, tekniska artiklar samt ett bibliotek med teknik- och designvideor. Apple erbjuder dessutom alla medlemmar i Apple Developer Program möjlighet att få enskild support på kodnivå med supporttekniker som kan hjälpa till att felsöka en apps kod eller hitta lösningar som snabbar på utvecklingsarbetet.
Apple erbjuder en mängd olika banbrytande verktyg och komplett support för utvecklare som vill bygga, testa, marknadsföra och distribuera sina appar till fler än 1,5 miljard Apple-enheter. En omfattande uppsättning av kostnadsfria verktyg och ramverk – inklusive utvecklingspaket (SDK) och utvecklartjänster med över 250 000 API:er – stöttar utvecklare som bygger appar för iOS, iPadOS, macOS, tvOS och watchOS. Med dessa verktyg kan utvecklare snabbt och enkelt lägga till nya funktioner i sina appar och dra nytta av kraftfulla möjligheter som maskininlärning, AR och mycket mer. Program som Apples Developer Academies, Entrepreneur Camps, App Accelerators och WWDC-stipendier för studenter samt verktyg som är tillgängliga för alla, som Alla kan koda och Swift Playgrounds, ser till att kodningens kraft är inkluderande och tillgänglig för alla.
App Store lanserades 2008 och är världens säkraste och livligaste marknadsplats för appar. Den omfattar för närvarande 1,8 miljoner appar och har varje vecka en halv miljard besökare från 175 länder. Den hjälper utvecklare, drömmare och vetgiriga i alla åldrar och från alla bakgrunder att hitta verktyg och information som de behöver för att skapa en ljusare framtid och en bättre värld. Besök apple.com/se/app-store/developing-for-the-app-store för mer information om att utveckla för App Store.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48