öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 06 oktober 2022

iPhone 14 Plus finns i butik på fredag

En hand håller upp nya iPhone 14 Plus.
iPhone 14 Plus är utrustad med A15 Bionic, ett uppgraderat dubbelkamerasystem och innovativa säkerhetsfunktioner och finns att köpa på Apple Store och hos auktoriserade Apple-återförsäljare från och med fredag den 7 oktober.
iPhone 14 Plus har en 6,7-tumsskärm, ett uppgraderat dubbelkamerasystem, kraschdetektering, Nödanrop SOS via satellit, A15 Bionic och längre batteritid än någon annan iPhone. iPhone 14 Plus kommer till Apple Store och auktoriserade Apple-återförsäljare på fredag den 7 oktober. iPhone 14 Plus levereras också från och med fredag till de kunder som har förbeställt produkten online. Besökare både i butik och online kommer att kunna utforska alla iPhone 14-modeller med hjälp av Apples specialister som står redo att erbjuda personlig service och råd.
”Nu kan ännu fler få tillgång till den större 6,7-tumsskärmen och den bästa batteritiden någonsin på en iPhone tack vare iPhone 14 Plus”, säger Kaiann Drance, Vice President för Worldwide iPhone Product Marketing på Apple. ”Ett utmärkt alternativ för kunder som vill ha en mycket större skärm i en lätt och tålig aluminiumdesign med stora förbättringar av alla kameror, enastående prestanda, viktiga säkerhetsfunktioner och 5G. Oavsett om en kund uppgraderar till en ny iPhone eller provar iPhone för första gången är iPhone 14 Plus en enorm uppgradering och ett oslagbart val.”
iPhone 14 Plus har en tålig och elegant design med flygindustriklassat aluminium i fem snygga finishar – midnatt, blå, stjärnglans, lila och (PRODUCT)RED.1 Med en stor Super Retina XDR-skärm på 6,7 tum2 är iPhone 14 Plus perfekt för att se mer innehåll på skärmen. Den större arbetsytan passar utmärkt för fotografering och videoredigering när du är på språng samt för att titta på tv och film. Den större skärmen tillsammans med A15 Bionic med en femkärnig grafikprocessor som är snabbare än någon konkurrent oavsett prisklass, gör iPhone 14 Plus till den självklara enheten för spel. Den har dessutom en uppdaterad inbyggd utformning med bättre värmeavledning för bättre varaktig prestanda och som nu är enklare att reparera och den möjliggör snygg grafik vid högre bildhastighet under längre tid. Dessutom är batteritiden längre än på någon annan iPhone.3 Med branschledande tålighet skyddas iPhone 14 Plus av Ceramic Shield på framsidan – unikt för iPhone – och är tålig mot spill, damm och olyckshändelser med vatten.4
Det avancerade kamerasystemet på iPhone 14 Plus tar ännu bättre bilder i svagt ljus tack vare Photonic Engine, det nya förbättrade systemet för bildbehandling. Photonic Engine använder Deep Fusion tidigare i bildbehandlingen, vilket ger klarare och mer verklighetstrogna färger samt otroligt detaljerade texturer i medelstarkt till svagt ljus. Detta är något som gynnar alla bilder oavsett kamera. Bilder i svagt ljus blir 2× bättre med ultravidvinkelkameran och den nya TrueDepth-kameran på framsidan samt 2,5× bättre med den nya huvudkameran. Och med den bästa videon på en smartphone har iPhone 14 Plus det nya actionläget för otroligt jämna videor som kompenserar för rörelser som uppstår när man filmar utan stativ. Dessutom finns stöd för inspelning med Dolby Vision HDR. Med gimballiknande video med stabilisering, Dolby Vision HDR och cinematiskt läge i 4K med 24 och 30 bilder/s är iPhone 14 Plus ett kraftfullt kreativt verktyg.
Alla iPhone 14-modeller har banbrytande säkerhetsfunktioner, som kraschdetektering och Nödanrop SOS via satellit. Med kraschdetektering kan iPhone nu känna av en allvarlig bilolycka och automatiskt ringa 112 när en användare är medvetslös eller inte kan nå sin iPhone. Funktionen fungerar också med Apple Watch och använder de båda enheternas unika styrkor på ett smidigt sätt för att effektivt skaffa hjälp åt användaren.5 Oavsett var du befinner dig gör Nödanrop SOS det möjligt för iPhone att ansluta direkt till en satellit och kan därmed meddela 112 även när en användare saknar mobil- eller wifi-täckning.6 Denna banbrytande teknik gör det också möjligt för användare att dela sin plats via satellit med Hitta.
Med A15 Bionic-chippet med femkärnig grafikprocessor har iPhone 14 Plus prestanda på proffsnivå. Det möjliggör mjukare grafik, otroliga funktioner för beräkningsfotografering, smidig och effektiv hantering av uppgifter samt snabbare maskininlärningsberäkningar. Dessutom är batteritiden den bästa någonsin på en iPhone. iPhone 14 Plus har också supersnabba anslutningshastigheter med 5G,7 och i USA är sim-korthållaren borttagen, vilket gör det snabbare och lättare för användare att ställa in sin iPhone med eSIM. eSIM är säkrare än fysiska simkort och kan enkelt aktiveras under installationen av en ny iPhone med hjälp av anvisningarna på skärmen – i de flesta fall utan att användaren behöver kontakta sin operatör. Användare kan också använda eSIM när de reser utomlands med eSIM via internationella operatörer eller dataabonnemang som många mobiloperatör runt om i världen erbjuder.

Olika sätt att handla

Apples specialister hjälper gärna till med allt som hör till när du handlar i butik, online på apple.se eller i Apple Store-appen. Oavsett om du behöver hjälp att hitta rätt produkt, vill veta mer om avbetalningsalternativ, byta in godkända enheter eller få hjälp med att ställa in eller överföra till en ny enhet får du suverän support av Apples otroligt kunniga butiksmedarbetare runt om i världen.
Priser och tillgänglighet
  • iPhone 14 Plus finns i midnatt, blå, stjärnglans, lila och (PRODUCT)RED med lagringsalternativ på 128 GB, 256 GB och 512 GB. 
  • Kunder i Australien, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Indien, Italien, Japan, Kanada, Kina, Singapore, Spanien, Storbritannien, Thailand, Tyskland, USA och fler än 30 andra länder och regioner kan skaffa iPhone 14 Plus den 7 oktober.
  • iPhone 14 Plus kommer till Malaysia, Saudiarabien, Turkiet och 20 andra länder och regioner fredagen den 14 oktober och till Brasilien och Mexiko fredagen den 28 oktober.
  • Nödanrop SOS via satellit blir tillgängligt i USA och Kanada i november. Tjänsten ingår då gratis i två år vid aktivering av iPhone 14 Plus.
  • Kunder kan köpa iPhone 14 Plus för 13 495 SEK utan inbyte på apple.com/se/store, i Apple Store-appen och på Apple Store. iPhone 14 Plus finns även hos auktoriserade Apple-återförsäljare och vissa operatörer.
  • Apple-specialister ansluter kunderna direkt till deras operatörer, uppgraderar deras enheter och överför data snabbt och enkelt i butiken.
  • Kunder som köper iPhone 14 Plus får Apple Arcade gratis i tre månader när de tecknar ett nytt abonnemang.
  • iPhone 14, iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max finns nu på Apple Store och hos auktoriserade Apple-återförsäljare.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

  1. Varje köp av iPhone 14 och iPhone 14 Plus (PRODUCT)RED bidrar nu direkt till Globala fondens kamp med att bekämpa covid-19 och aids.
  2. Skärmen har rundade hörn som följer den elegant välvda designen och är placerade inom ett rektangulärt format. Skärmen är 6,68 tum, uppmätt som diagonalen i en rektangel. Den faktiska visningsytan är något mindre.
  3. Batteritiden varierar beroende på mobilnät, plats, signalstyrka, funktionsinställningar, användning och många andra faktorer. De faktiska resultaten varierar. Batteriet har ett begränsat antal laddningscykler och kan så småningom behöva bytas ut. Batteritiden och antalet uppladdningar varierar beroende på användning och inställningar. Batteritesterna utförs med specifika iPhone-enheter. Mer information finns på apple.com/se/batteries och apple.com/se/iphone/compare.
  4. iPhone 14 Plus tål vatten, stänk och damm. Den har testats i laboratorium och uppfyller kraven för klass IP68 i enlighet med IEC-standard 60529 (maxdjup 6 meter i upp till 30 minuter). Graden av tålighet mot vatten, stänk och damm är inte permanent och skyddet kan minska vid normalt slitage. Försök inte att ladda en blöt iPhone. I användarhandboken kan du läsa om hur du bäst rengör och torkar din enhet. Vätskeskador täcks inte av garantin.
  5. Kraschdetekteringen är utformad för olyckor med passagerarfordon med fyra hjul som uppfyller vissa profiler för massa, g-kraft och hastighet som är typiska för mycket allvarliga trafikolyckor. Funktionen är framtagen för att upptäcka mycket allvarliga och kraftfulla frontalkrockar, påkörning bakifrån, ihopkörningar, sidokollisioner och olyckor där bilen voltar. Kraschdetektering finns i hela världen på iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, Apple Watch Series 8, Apple Watch SE och Apple Watch Ultra.
  6. Nödanrop SOS via satellit är utvecklat för användning på öppna ytor och under bar himmel. Användningen kan påverkas negativt av träd och intilliggande byggnader. iPhone fortsätter att fungera under normala temperaturförhållanden.
  7. Surfabonnemang krävs. Samtal via 5G, Gigabit LTE, VoLTE och wifi är endast tillgängliga på utvalda marknader och hos utvalda mobiloperatörer. Hastigheterna baseras på teoretisk genomströmning och påverkas av lokala förhållanden och val av operatör. Kunderna kan kontakta sina operatörer eller besöka apple.com/iphone/cellular för mer information om stöd för 5G och LTE.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48