öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 13 september 2022

Vid den 74:e upplagan av Primetime Emmy Awards blev Apples braksuccé Ted Lasso en i raden av legendariska komediserier genom att vinna en Emmy för bästa komediserie två gånger i rad

Ted Lasso tog än en gång hem fler Emmy-statyetter än någon annan komediserie

Apple TV+ kammar hem nio Emmy-stayetter, däribland fyra stycken för Ted Lasso och utmärkelser till Carpool Karaoke: The Series, Severance, Schmigadoon! och Home Before Dark
Stillbild från den populära Apple TV+-serien Ted Lasso.
Ted Lasso kammade hem fyra statyetter vid den 74:e upplagan av Primetime Emmy Awards. Serien har nu vunnit kategorin bästa komediserie för både första och andra säsongen.
CULVER CITY, KALIFORNIEN Vid Primetime Emmy Awards sällade sig den omåttligt populära Apple TV+-serien Ted Lasso till raden av legendariska komediserier som har vunnit pris för bästa komediserie för både första och andra säsongen. Det har bara hänt sju gånger tidigare i Emmy-galans 74-åriga historia. Med totalt fyra statyetter för den andra säsongen blev Ted Lasso också för andra året i rad den komediserie som kammat hem flest Emmy-statyetter. Serien prisades i kategorierna bästa komediserie, bästa manliga huvudroll i en komediserie (Jason Sudeikis), bästa manliga biroll i en komediserie (Brett Goldstein) och bästa regi i en komediserie (MJ Delaney). 
Apples Ted Lasso gör sällskap med de sju komediserier som sedan tidigare vunnit pris för bästa komediserie under sina första två år. De andra är Modern Family, 30 Rock, Frasier, The Golden Girls, Cheers, All in the Family och The Phil Silvers Show.
”Vi är så oerhört tacksamma över att Ted Lasso för andra året i rad belönas med priset för bästa komediserie”, säger Zack Van Amburg, Head of Worldwide Video på Apple. ”Det visar att tittare runtom i världen älskar serien och dess karaktärer lika mycket som vi gör. Det har varit en stor ära för oss på Apple att få samarbeta med alla de otroligt begåvade skådespelarna och det fantastiska kreativa teamet bakom den här varma och roliga tv-serien. Vi vill tacka Television Academy från djupet av våra hjärtan för att de prisar vår serie på det här sättet och alla andra för att de fortsätter att tro på oss.”
”Det är så otroligt roligt att Ted Lasso nu sällar sig till en skara med legendariska komediserier som har vunnit priset för bästa komediserie för sina två första säsonger”, säger Jamie Erlicht, Head of Worldwide Video på Apple. ”Våra varmaste gratulationer till alla skådespelare och andra medarbetare som har jobbat med den här produktionen och till Jason, Brett och MJ till deras Emmy-statyetter. Vi vill tacka Television Academy och vårt fantastiska team, som har jobbat outtröttligt för att tittare runtom i världen ska kunna glädjas åt den här mycket speciella tv-serien.”
Apple TV+ kammade hem totalt nio Emmy-statyetter i år. Fem Creative Arts Emmy Awards till Carpool Karaoke: The Series som vann pris för bästa komedi-, drama- eller varietéserie i kortformat för femte gången i rad. Den hyllade serien Severance nominerades i sin Emmy-debut i kategorin bästa dramaserie och tog hem pris för bästa musikkomposition för en serie och bästa förtextdesign. Apples kritikerrosade Schmigadoon! vann i kategorin bästa originalmusik och -text och den mystiska dramaserien Home Before Dark belönades med juryns pris för bästa rörelsegrafik. 
Det var alltså utmärkelserna för den andra säsongen av Ted Lasso, men redan vid förra årets Primetime Emmy Awards skrev serien historia som den nya komediserie som fått flest nomineringar någonsin. Den gången tog Ted Lasso hem totalt sju stayetter för bästa komediserie, bästa manliga huvudroll i en komediserie (Jason Sudeikis), bästa manliga biroll i en komediserie (Brett Goldstein), bästa kvinnliga biroll i en komediserie (Hannah Waddingham), bästa ljud i en komedi- eller dramaserie (30 minuter), bästa klippning i en komediserie och bästa rollbesättning i en komediserie.
Serier, filmer och dokumentärer från Apple Original har hittills vunnit 275 utmärkelser och nominerats 1 152 gånger. I år skrev Apple dessutom historia som första streamingtjänst någonsin att vinna en Oscar för bästa film med CODA.
2022 tog Apple hem nio Emmy-statyetter i följande kategorier:
Ted Lasso
  • Bästa komediserie
  • Bästa manliga huvudroll i en komediserie: Jason Sudeikis 
  • Bästa manliga biroll i en komediserie: Brett Goldstein 
  • Bästa regi i en komediserie: MJ Delaney
Severance
  • Bästa förtextdesign 
  • Bästa musikkomposition för en serie (originalmusik)
Carpool Karaoke: The Series
  • Bästa komedi-, drama- eller varietéserie i kortformat
Schmigadoon!
  • Bästa originalmusik och -text
“Home Before Dark”
  • Bästa rörelsegrafik

Carpool Karaoke: The Series

I varje avsnitt av Carpool Karaoke: The Series medverkar kändisar som samåker i bil, sjunger med i sina personliga spellistor och är med om äventyr. Femte säsongen drar igång med Simu Liu och Jessica Henwick, skådespelarna Murray Bartlett, Alexandra Daddario och Sydney Sweeney från The White Lotus, Anitta och Saweetie, Zooey Deschanel och Jonathan Scott som möttes för första gången i Carpool Karaoke, stjärnorna från All Elite Wrestling samt familjen D’Amelio.
Carpool Karaoke: The Series, som har vunnit en Emmy för alla tidigare fyra säsonge samt flera Producers Guild Awards och en Critics Choice Award, produceras för Apple av CBS Studios och Fulwell 73 Productions. Exekutiva producenter är James Corden, Eric Pankowski och Ben Winston.

“Home Before Dark”

Home Before Dark är en dramaserie baserad på händelser i den unga journalisten Hilde Lysiaks liv. Serien är regisserad av Jon M. Chu, som också står som exekutiv producent, och handlar om den unga Hilde (spelad av Brooklynn Prince) som flyttar från Brooklyn till sin pappas gamla hemstad. Väl där börjar hon envist att gräva i ett gammalt fall som alla i staden, inklusive hennes egen pappa, har gjort sitt bästa för att glömma.
Som exekutiva producenter står showrunner Dana Fox, Jon M. Chu, Joy Gorman Wettels, Howard Deutch, Dara Resnik, Russel Friend, Garrett Lerner och Sharlene Martin. Serien är skapad av Dana Fox och Dara Resnik. I rollerna ser vi bland andra Brooklynn Prince, Jim Sturgess, Abby Miller, Kylie Rogers, Aziza Scott, Michael Weston, Joelle Carter, Jibrail Nantambu, Deric McCabe och Rio Mangini.

Schmigadoon!

Schmigadoon! är ny musikalkomedi som är en parodi på välkända musikaler, med Emmy-nominerade Cecily Strong och Emmy-vinnaren Keegan-Michael Key. Här spelar de ett par som är ute på en vandringsresa för att blåsa liv i sitt förhållande när de upptäcker en magisk stad där alla lever i en studiomusikal från 40-talet. De upptäcker att de inte kan lämna staden förrän de hittar sann kärlek.
Schmigadoon! kommer från Broadway Video och Universal Television, en avdelning på Universal Studio Group, och skapades av Cinco Paul och Ken Daurio. Paul är showrunner och har skrivit alla originallåtar till serien. Robert Luketic är regissör och exekutiv medproducent. Lorne Michaels och Andrew Singer är exekutiva producenter, Micah Frank är exekutiv medproducent och skådespelerskan Cecily Strong är producent liksom Caroline Maroney.

Severance

I Severance leder Mark Scout (Adam Scott) ett team på Lumon Industries, vars medarbetare har genomgått ett kirurgiskt ingrepp som delar upp deras minne i arbete och privatliv. Det vågade experimentet för att skapa balans mellan arbete och privatliv ifrågasätts när Mark hamnar i centrum för ett mysterium där han tvingas konfronteras med vad hans arbete faktiskt är … och vem han själv är. 
Severance skrevs och skapades av Dan Erickson. Mark Friedman, Chris Black, John Cameron och Andrew Colville är exekutiva producenter tillsammans med Erickson. Ben Stiller, Nicky Weinstock och Jackie Cohn är exekutiva producenter genom Red Hour Productions och både Patricia Arquette och Adam Scott är producenter. För studio står Endeavor Content.

Ted Lasso

Jason Sudeikis spelar Ted Lasso som är tränare i amerikansk fotboll. Han anställs för att träna ett brittiskt fotbollslag – trots att han inte har någon som helst erfarenhet. Men det han saknar i kunskap tar han igen med optimism, beslutsamheten hos en person i underläge – och kakor. Den hyllade seriens ensemble består även av Hannah Waddingham, Brendan Hunt, Jeremy Swift, Juno Temple, Brett Goldstein, Phil Dunster och Nick Mohammed.
Förutom att Sudeikis spelar seriens huvudroll är han dessutom exekutiv producent, tillsammans med Bill Lawrence via hans produktionsbolag Doozer Productions, i samarbete med Warner Bros. och Universal Television som är en underavdelning till Universal Studio Group. Även Jeff Ingold från Doozer är exekutiv producent tillsammans med Liza Katzer som medproducent. Serien utvecklades av Sudeikis, Lawrence, Brendan Hunt och Joe Kelly och är baserad på ett befintligt format och rollfigurer från NBC Sports.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48