Annons

Sätter stort hopp till ny design och 5G

Uppgifter: Apple mycket optimistiska kring nästa års Iphoneförsäljning

Enligt färska uppgifter så ska Apple ha en mycket starkt tilltro till nästa års Iphonemodeller. Företaget påstås förvänta sig leveranser på 100 miljoner exemplar under 2020.

Publicerad Uppdaterad

Det har redan förekommit en del rykten och spekulationer kring att nästa års Iphonemodeller ska vara betydligt mer spännande än årets modeller. Och Apple själva påstås nu vara oerhört optimistiska inför 2020. Företaget ska nämligen ha kommit med en leveransprognos till flera av sina tillverkningspartners, där man förväntar sig att leverera runt 100 miljoner enheter under 2020. Det hävdar källor till sajten Digitimes. Siffran kan jämföras med prognosen kring Iphone 11-serien, som låg på 80 miljoner levererade enheter. Då bör man dessutom ha i åtanke att tillväxten i smartphoneindustrin har bromsat in rejält på sistone. Det ska vara den nya designen och 5G-stödet som ligger till grund för den minst sagt optimistiska prognosen. 

Fyra Iphonemodeller under 2020

Om man får tro de uppgifter som cirkulerat så här långt så kommer Apple att släppa fyra telefonmodeller under 2020. Utöver de tre telefoner som blir uppföljare till årets trio Iphone 11, 11 Pro och 11 Pro Max, så förväntas även en enklare telefon kallad Iphone SE2. Det senaste ryktet kring Pro-modellerna är att de kommer att begåvas med 120 Hz-skärmar, något som hittills varit förbehållet renodlade gamingtelefoner. Vidare gör färska rykten gällande att Pro-versionerna kommer att levereras med 6 GB arbetsminne och att de kommer att vara rustade med ett nytt A14 Binoic-chipp. Det är fortfarande väldigt långt kvar till dess att 2020 års Iphonemodeller släpps, och mycket kan förstås fortfarande hända både med specifikationer och försäljningsprognoser. Men om uppgifterna kring leveransprognosen stämmer, så lär Apple utan tvekan ha någonting väldigt speciellt på gång. 

Källa