Apple

Jony Ive och Apple oense – slutar jobba med varandra

NoLove?

Jony Ive och Apple förlänger inte kontraktet med varandra och därmed slutar en designepok hos Apple.

Det har berättats att  Jonathan “Jony” Ive var på väg att bli uppsagd som så många andra när Steve Jobs kom tillbaka till företaget i slutet av 90-talet. Han stod bakom Twentieth Anniversary Macintosh som var en udda fågel i det krisande företaget.

Men Steve Jobs såg något som ingen annan hade gjort på Apple. En resurs man inte hade kunnat använda till sin fulla potential.

Resten är så att säga historia där Apple bland annat genom sin industridesign visade teknikvärlden var skåpet skulle stå.

Lämnade som anställd

2019 var första kapitlet dock över och Ive lämnade Apple efter att han kände att produkttänket prioriterades ner i ledningsrummen. Där hade ekonomer och ingenjörer allt mer dominerat. Självaste Tim Cook var en av dem. Apple Watch-lanseringen ses som ett defnierande ögonblick där Ive var missnöjd att klockan inte fokuserade på design och utseende.

Däremot tog han sig ann Apple som första och största kund. Kontraktet var värt 100 miljoner. Men Apple skulle samtidigt ha vetorätt på alla kunder så att han inte tog sig an någon konkurrent. Bland annat har Ive hjälpt till med nya iMac 24.

Bye bye Apple

Nu när det var dags att förnya det kontraktet verkar man ha bestämt sig från båda hållen att säga hej då. Från Apple håll sägs det att man var missnöjd med att Ives företag LoveFrom rekryterade anställda från just Apple. Men också att vissa frågsatt den stora prislappen på tjänsterna Ive sägs vara missnöjd att han inte kunnat jobba med vilka klienter han velat.

Äldre bonusklipp nedan

Via: Macrumors.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!