Hoppa till innehållet

Deras ”quiz” förebygger dåliga arbetsförhållanden

Många storbolag behöver arbeta proaktivt för att förbättra arbetsförhållanden hos underleverantörer och i fabriker. Svenska Quizrr växer snabbt internationellt med kunder som HP, Disney och Apple. 

Quizrrs vd Erika Wennerström.
Quizrrs vd Erika Wennerström.

2013 grundades Quizrr med syfte att sprida kunskap om mänskliga rättigheter och arbetsrätt på företag. Sedan dess har företagets tillväxt ökat starkt och plattformen finns i dag tillgänglig i totalt 12 länder runt om i Asien, Mellanöstern och Afrika. 

”Vi jobbar med den mänskliga dimensionen av hållbarhet och vill använda affären som dagens globala marknad innebär för att driva på långsiktiga förbättringar kring mänskliga rättigheter”, säger företagets vd Erika Wennerström. 

Quizrr använder digital träning för att utbilda företagens anställda i frågor såsom arbetsplatssäkerhet och social dialog. Utbildningsplattformen fungerar som en lättanvänd spelplattform med korta engagerande filmer och quiz i korta moduler. 

 

Quizrr’s träningsprogram i Thailand
Quizrr’s träningsprogram i Thailand

Rundan stängdes inom befintliga delägare på 25 miljoner där Artax Invest ökar sitt innehav. Planen är att accelerera bolagets globala expansion med multinationella samarbetspartners som bland annat Disney SCIP (Supply Chain Investment Program), HP och Apple. 

”Vi är en doldis i ett område som kommer starkt nu i takt med att gig-ekonomin och segment som service och hospitality inser sina behov av skalbara, effektiva verktyg där data står i fokus för bättre beslutsfattande”, säger Erika Wennerström.  

Kapitaltillskottet kommer också användas till att expandera Quizrr’s plattform till andra delar av värdekedjan såsom logistik- och servicesektorn runt om i världen, där både USA och Europa står på tur. 

”Nu handlar det om att investera i plattformen och våra program för att tillgodose kundernas behov. Inte bara i tillverkning utan också servicesektorn. Vår plattform finns ute i leverantörsled där människor inte ens använt smartphones för där behövs ett annat tech-djup”, säger Erika. 

Utöver det nya kapitalet har Nordea, genom sin specialistenhet Nordea Startup & Growth, gått in som strategisk bankpartner för Quizrr.

”Det är tydligt att bolag börjat fokusera mer på sociala frågor eftersom dessa har fått så stor påverkan på börsen”, säger bolagets medgrundare Sofie Nordström. 

Erika Wennström tror att den digitala vågen som sköljt över industrier i samband med pandemin är en förklaring till företagets uppgång. 2021 landade företagets omsättning på 15 miljoner kronor, en ökning med 62 procent från året innan. För 2022 förutspår Quizrr en tillväxttakt mellan 80 och 100 procent. 

Sofie Nordström är medgrundare av Quizrr
Sofie Nordström är medgrundare av Quizrr

Sofie Nordström menar att det som befäster bolagets försprång är att de varit datadrivna ända sedan starten. 

”Det ställs helt nya krav på bolag nu jämfört med förr. Nu måste man i enlighet med skärpta krav och en helt annan lagstiftning rapportera om hur man förhåller sig till mänskliga rättigheter. Vi var väldigt tidiga med att samla data om detta”, säger hon. 

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera