öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 14 juni 2022

Apple och Major League Soccer visar alla MLS-matcher över hela världen de kommande tio åren, från och med 2023

För första gången i idrottshistorien kommer supportrarna att kunna streama alla MLS-matcher i Apple TV-appen, utan lokal sändningsskugga eller restriktioner
En grafisk bild presenterar samarbetet mellan Apple och Major League Soccer.
Cupertino, Kalifornien Apple och Major League Soccer (MLS) presenterade idag att alla MLS-matcher kommer att direktsändas exklusivt i Apple TV-appen från och med 2023. Samarbetet är det första någonsin för en av de större professionella sportligorna och gör det möjligt för fans över hela världen att se alla MLS- och Leagues Cup-matcher1 samt utvalda MLS NEXT PRO- och MLS NEXT-matcher på ett och samma ställe – utan lokal sändningsskugga eller krav på ett traditionellt betal-tv-paket.
Från början av 2023 till och med 2032 kan supportrarna se alla direktsända MLS-matcher genom att prenumerera på en ny MLS-streamingtjänst som kommer att finnas exklusivt i Apple TV-appen. Förutom alla matcher kommer ett nytt direktsänt program visas varje vecka så att supportrarna aldrig missar ett spännande mål eller en snygg räddning. I programmet kommer man även att visa matchrepriser, höjdpunkter, analyser och annat originalinnehåll. Detta direktsända och on-demand-innehåll från MLS kommer att visa djupgående klipp bakom kulisserna med både spelare och klubbar som supportrarna älskar. Ett brett urval av MLS- och Leagues Cup-matcher, inklusive några av de största matcherna, kommer också att finnas tillgängliga utan extra kostnad för Apple TV+-abonnenter med ett begränsat antal kostnadsfria matcher. Som en extra bonus för supportrarna kommer tillgång till den nya MLS-streamingtjänsten att ingå i MLS-säsongsbiljetter.
Direktsänt och on-demand-innehåll från MLS i Apple TV-appen kommer att finnas tillgängligt för alla med internetanslutning på alla enheter där appen finns, inklusive iPhone, iPad, Mac, Apple TV 4K och Apple TV HD; Samsung, LG, Panasonic, Sony, TCL, VIZIO och andra smart-tv-apparater; Amazon Fire TV- och Roku-enheter; PlayStation- och Xbox-spelkonsoler; Chromecast med Google TV samt Comcast Xfinity. Fansen kan också titta på tv.apple.com/se.
”För första gången i idrottshistorien kommer supportrar att få tillgång till allt från en professionell sportliga på ett och samma ställe”, säger Eddy Cue, Senior Vice President för Services på Apple. ”Det är en dröm som går i uppfyllelse för MLS-supportrar, fotbollssupportrar och alla som älskar sport. Ingen uppdelning, ingen frustration – bara flexibiliteten att prenumerera på en smidig tjänst som visar allt från MLS, var som helst och när som helst. Vi ser fram emot att göra det enkelt för ännu fler att fastna för MLS och heja fram sitt favoritlag.”
”Apple är den perfekta samarbetspartnern för att ytterligare påskynda tillväxten för MLS och fördjupa förbindelsen mellan våra klubbar och deras fans”, säger Don Garber, kommissionär för MLS. ”Med tanke på Apples möjlighet att skapa användarupplevelser i världsklass och att nå ut till supportrar runt om i världen kommer det att bli otroligt lätt att se MLS-matcher var som helst, oavsett om du är en hängiven supporter eller om du bara tittar då och då.”
Vid lanseringen kommer alla MLS- och Leagues Cup-matcher att ha kommentatorer som refererar matcherna på engelska och spanska, och alla matcher där kanadensiska lag spelar kommer att finnas tillgängliga på franska. Apple och MLS kommer också att erbjuda utökad bevakning av ligan och klubbarna, så att supportrarna enkelt kan följa ligan eller sina favoritlag i Apple News, med möjligheten att se höjdpunkter direkt i Apple News-appen.
Fullständig information om den nya tjänsten, inklusive när supportrarna kan registrera sig, priser för abonnemang, särskild information om de nya MLS-programmen, ett förbättrat spelschema, vilka team som sänder, förbättringar i produktionen samt bevakning från såväl före som efter matcherna – samt alla sätt som supportrarna kommer att kunna ta del av innehåll från MLS i hela Apples ekosystem – kommer att presenteras under kommande månader.
Major League Soccer är världens snabbast växande fotbollsliga och har fördubblats i storlek till 29 klubbar under de senaste 15 åren. Denna positiva utveckling lär hålla i sig när fotbollen fortsätter att växa i hela Nordamerika på vägen mot fotbolls-VM 2026 som anordnas av USA, Kanada och Mexiko. Med spelare från 82 länder har MLS den mest globala spelartruppen av alla idrotter, och ligans supportrar är en av de yngsta och mest skiftande publikerna bland de nordamerikanska idrotterna.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  1. Det här gäller inte Leagues Cup och Campeones Cup för tittare i Mexiko.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48