öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 14 juni 2022

MacBook Pro 13 tum med M2 finns att beställa från och med fredagen den 17 juni

Uppdaterade MacBook Pro 13 tum visas.
Uppdaterade MacBook Pro 13 tum med M2 finns att beställa från och med fredagen den 17 juni.
Från och med fredagen den 17 juni kl. 14.00 finns uppdaterade MacBook Pro 13 tum med M2 att beställa på apple.com, i Apple Store-appen och hos auktoriserade Apple-återförsäljare. Den börjar att levereras till kunder över hela världen från och med fredagen den 24 juni. MacBook Pro 13 tum är superladdad med det nya M2-chippet som är den nya generationen Apple Silicon och som tar de banbrytande funktionerna hos M1 ännu längre. Den har helt otrolig prestanda, upp till 24 GB enhetligt minne, ProRes-acceleration och upp till 20 timmars batteritid1 – allt i ett kompakt format. Tillsammans med de ännu kraftfullare MacBook Pro 14 och 16 tum med M1 Pro och M1 Max är MacBook Pro 13 tum med M2 en del av den starkaste uppsättningen MacBook Pro-modeller någonsin. MacBook Pro 13 tum har ännu bättre prestanda och fler funktioner än någonsin och kostar från 17 495 kr och 16 245 kr med utbildningsrabatt. 

Apples lättaste bärbara proffsdator blir ännu bättre med M2

Användarna älskar den kompakta designen av MacBook Pro 13 tum, och med M2 får den nu ännu mer prestanda och fler funktioner. Den har senaste generationens åttakärniga processor med framsteg inom både prestanda- och effektivitetskärnor samt senaste generationens grafikprocessor från Apple som nu har upp till tio kärnor – två fler än M1. Och med sitt aktiva kylsystem är MacBook Pro utformad för kontinuerlig proffsprestanda för användare med mer krävande arbetsflöden. 
För användare som arbetar med raw-bilder i appar som Affinity Photo är MacBook Pro 13 tum nästan 40 procent snabbare än den föregående generationen2 och upp till 3,4 gånger snabbare för användare som uppgraderar från en modell utan Apple Silicon.3 Att spela grafikintensiva spel som Baldur's Gate 3 går också nästan 40 procent snabbare än med föregående generation2 och upp till 3,3 gånger snabbare för användare som uppgraderar från en modell utan Apple Silicon.3
MacBook Pro 13 tum med M2 har dessutom stöd för upp till 24 GB enhetligt minne – samt 50 procent mer minnesbandbredd – vilket gör multitasking och arbete med stora filer otroligt smidigt. MacBook Pro är utformad för att väsentligt snabba på arbetsflöden med video och har också stöd för ProRes-kodning och ‑avkodning. Den klarar uppspelning av upp till elva videoströmmar i 4K och upp till två videoströmmar i 8K ProRes.4 Dessutom kan användarna konvertera sina videoprojekt till ProRes nästan tre gånger snabbare än tidigare.2 MacBook Pro 13 tum med M2 har även fenomenal batteritid med upp till 20 timmars videouppspelning. Med den otroliga prestandan från M2, upp till 24 GB enhetligt minne, ProRes-acceleration och suverän batteritid är Apples lättaste bärbara proffsdator bättre än någonsin.
Uppdaterade MacBook Pro 13 tum visas.
Med det nya M2-chippet erbjuder MacBook Pro 13 tum ännu bättre prestanda och fler funktioner än tidigare för snabbare video- och bildredigering samt smidigare spelupplevelser.

Med macOS Monterey 

Tack vare macOS Monterey innehåller MacBook Pro 13 tum nya Synkad-verktyg som universell kontroll som gör det enkelt för användarna att arbeta smidigt på både Mac och iPad. FaceTime har porträttläge och rumsligt ljud som gör att samtalen känns mer naturliga och verklighetstrogna. Med SharePlay kan Mac-användare dela upplevelser via FaceTime.5 Livetext och Slå upp visuellt använder intelligenta funktioner till att ta fram användbar information, i Safari ordnas flikar i praktiska flikgrupper och med Genvägar kommer smidig automatisering till Mac.
Senare i höst kommer macOS Ventura som drar full nytta av M2 och erbjuder nya funktioner som Stage Manager, nya kraftfulla funktioner med kontinuitetskameran och Handoff som kommer till FaceTime. macOS Ventura innehåller även stora uppdateringar av Safari, Mail, Meddelanden, Spotlight och mycket mer.
macOS Monterey visas på nya MacBook Pro 13 tum.
Med macOS Monterey på MacBook Pro 13 tum finns fler sätt för användare att hålla kontakten, få mer gjort och arbeta smidigare på alla sina Apple-enheter.

Bättre för miljön 

Uppdaterade MacBook Pro 13 tum minimerar sin miljöpåverkan genom att nu använda hundra procent återvunna sällsynta jordartsmetaller i höljets magneter och hundra procent återvunnet tenn i lödningen på huvudlogikkortet. MacBook Pro 13 tum är som alltid fri från flera skadliga ämnen och uppfyller Apples höga krav på energieffektivitet. Förpackningen består av träfiber som antingen är återvunnen eller kommer från ansvarsfullt skogsbruk. Apple är redan idag koldioxidneutralt i den egna verksamheten och har som mål att klimatpåverkan för hela verksamheten, inklusive alla tillverkningskedjor och produktlivscykler, ska vara netto-noll till 2030. Det innebär att varje Mac-dator som Apple skapar, från design till produktion, kommer att vara hundra procent koldioxidneutral.
Priser och tillgänglighet
  • MacBook Pro 13 tum kan beställas över hela världen fredagen den 17 juni på apple.com/store, i Apple Store-appen och hos auktoriserade Apple-återförsäljare. Den börjar att levereras till kunder samt utvalda Apple Store-butiker och auktoriserade Apple-återförsäljare fredagen den 24 juni. 
  • Alla kunder som köper en Mac från Apple blir erbjudna ett gratis uppstartpass online med en Apple-specialist. I vissa butiker kan de få produkten inställd och även få hjälp med dataöverföring samt få tips på hur de kan anpassa Mac efter sina egna behov och önskemål.
  • Med Apple Trade In kan kunden byta in sin gamla dator och få ett lägre pris på en ny Mac. På apple.com/se/shop/trade-in kan kunden ta reda på inbytesvärdet på den gamla datorn.
  • AppleCare+ för Mac är en försäkring som ger kunden teknisk expertsupport och utökat hårdvaruskydd från Apple, inklusive skydd för upp till två fall av oavsiktlig skada varje 12-månadersperiod. För varje fall tillkommer en självrisk.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

  1. Batteritiden beror på enhetens inställningar, användning och andra faktorer. De faktiska resultaten kan variera.
  2. De här resultaten jämförs med föregående generationens 13-tums MacBook Pro-enheter med Apple M1, åttakärnig processor, åttakärnig grafikprocessor, 16 GB RAM-minne och 2 TB SSD.
  3. De här resultaten jämförs med föregående generationens 1,7 GHz fyrkärniga Intel Core i7-baserade 13-tums MacBook Pro-enheter med Intel Iris Plus Graphics 645, 16 GB RAM-minne och 2 TB SSD.
  4. Testerna utfördes av Apple i maj 2022 med förhandsversioner av 13-tums MacBook Pro-enheter med Apple M2, åttakärnig processor, tiokärnig grafikprocessor och 24 GB RAM-minne. Final Cut Pro 10.6 testades med ett 60 sekunder långt bild-i-bild-projekt med fyra strömmar av Apples ProRes 422-video i upplösningen 8192 × 4320 och 30 bilder per sekund samt ett 60 sekunder långt bild-i-bild-projekt med 20 strömmar av Apples ProRes 422-video i upplösningen 3840 × 2160 och 29,97 bilder per sekund. Prestandatesterna utförs med specifika datorsystem och visar den ungefärliga prestandan hos MacBook Pro.
  5. Porträttläge och rumsligt ljud kräver en Mac med Apple Silicon.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48