Apple

I macOS Ventura kan vi installera uppdateringar utan att starta om datorn

Det ser även ut att bli så i iOS 16

Vi har nog alla sneglat ned på den där röda notisen i systeminställningar och tänkt, äsch jag tar uppdateringen en annan dag men snart kan vi börja tänka om.

Rapid Security Response är en ny funktion i det kommande macOS Ventura som gör livet för oss som hatar att uppdatera våra datorer lite enklare. Det fina med funktionen är att det inte kommer att krävas en omstart av datorn när en uppdatering ska göras. Detta gäller inte större uppdateringar utan funktionen kommer kicka in när Apple släpper någon mindre .1-version med säkerhetsfixar och liknande. Som det ser ut idag så måste vi först hämta hem uppdateringen, sen står den och förbereder en stund och sedan startas datorn om och vi kan då inte jobba under 15-30 minuter.

Detta kommer bli ett minne blott i höst när Apple i framtiden släpper mindre uppdateringar och som ni kan se på bilden ovan så verkar detta även komma i någon form till iOS 16. Under uppdateringar så kan vi nu bocka i “Installera system- och datafiler” och i texten under står det att “Vissa uppdateringar kanske inte börjar gälla förrän du startar om iPhone”.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!