öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 24 maj 2022

Apple utökar Today at Apple Creative Studios och erbjuder nya möjligheter för unga kreatörer

Utvalda Apple Store-butiker runt om i världen kommer att anordna helt nya Creative Studios-pass för invånare i närområdet
En person uppträder med en mikrofon på ett Today at Apple Creative Studios-pass.
Today at Apple Creative Studios erbjuder karriärsutvecklande mentorskap inom flera olika konstnärliga områden, som nu omfattar även podcaster och appdesign.
CUPERTINO, KALIFORNIEN Apple har presenterat planer på att nå ut med sitt initiativ Today at Apple Creative Studios till ännu fler unga kreatörer från underrepresenterade grupper runt om i världen. Det utökade programmet erbjuder karriärutvecklande mentorskap, utbildning och resurser inom flera olika konstnärliga områden, som till exempel helt nya kurser i appdesign, podcasting, produktion av rumsligt ljud och filmskapande. I år kommer Creative Studios till sju nya städer: Nashville, Miami, Berlin, Milano, Taipei, Tokyo och Sydney. Dessutom anordnas Creative Studios i Chicago, Washington D.C, New York, London, Paris, Bangkok och Peking för andra året.
”Våra butiker har länge erbjudit en plattform för att visa upp den fantastiska talangen hos lokala konstnärer. Våra butiksmedarbetare är stolta över att få stötta kreativiteten som finns i deras samhällen och skapa en plats där alla är välkomna”, sa Deirdre O'Brien, Senior Vice President för Retail + People på Apple. ”Vi är oerhört tacksamma för våra Apple Creative Pro-team, våra butiksmedarbetare och våra lokala partners som tillsammans gör det möjligt för oss att utöka tillgången till gratis konstutbildning och mentorskap till ännu fler.”
En student och en mentor på ett Today at Apple Create Studios-pass i London.
Mentorerna ger personlig vägledning och återkoppling. De sporrar dessutom deltagarna att tänka på hur deras färdigheter kan uppmuntra social förändring.
Creative Studios är utformat för att stötta unga människor som av olika anledningar har svårt att få en kvalitativ konstnärlig utbildning. Creative Studios för samman deltagare med mentorer från Apple och över 30 ideella samhällsaktörer som specialiserar sig på områden som böcker, berättarteknik, appdesign, radio, podcaster, fotografering, film och tv. Deltagarna får både praktisk och teoretisk utbildning samt återkoppling på sina projekt. Förutom att främja deltagarnas kreativa färdigheter sporrar mentorerna dem till att tänka på hur deras kunskap kan uppmuntra till sociala förändringar i deras samhällsgrupper. 
Studenter och mentorer samlas för ett Today at Apple Creative Studios-pass i Peking.
Apple Store-butiker i de medverkande städerna kommer också att anordna kostnadsfria Today at Apple Creative Studios-pass som leds av etablerade konstnärer. Dessa pass är öppna för allmänheten.
Apple Store-butiker i utvalda städer kommer också att anordna allmänna Today at Apple Creative Studios-pass. Dessa kostnadsfria evenemang leds av Apple Creative Pro-medarbetare och etablerade konstnärer som handleder unga deltagare i Creative Studios och kommer att vara öppna för allmänheten. Gå till apple.com/today för att anmäla dig till passen.  
”Det var en ära att få dela med mig av min passion för Apples teknik och berättarteknik med de här ungdomarna”, sa Rudy P, Apple Creative Pro på Apple Carnegie Library i Washington. ”Tekniken gjorde entré i mitt liv i ung ålder och ändrade min bana helt och hållet. Jag hoppas att de här publicerade författarna fortsätter att berätta sina livshistorier. Världen behöver deras synvinkel.”
Förra året deltog fler än 400 ungdomar i Creative Studios-program. Samhällena uppmärksammade böckerna, filmerna och musiken som deltagarna skapade och visade upp deras konst via Apple TV, Apple Books och Apple Music.
Årets program omfattar:

Appdesign (New York)

Nytt för i år är att Creative Studios New York kommer att erbjuda mentorskap, insyn och resurser för kvinnliga och icke-binära kreatörer när de utvecklar appar för att driva på samhällsförändring.

Böcker och berättarteknik (Miami, Washington)

Unga kreatörer i Washington får finslipa sina färdigheter i kreativt skrivande och visuell berättarteknik när de skapar sina egna böcker, ljudböcker och storyboards. I Miami slår sig Apple samman med partnern O, Miami i ett program där nya etniska och marginaliserade konstnärer får utforska berättarteknik genom att skapa mikroljudböcker.

Musik, radio och podcaster (Berlin, Nashville, Chicago, Paris)

Uppåtsträvande musiker i Berlin får lära sig om radioproduktion samtidigt som de utforskar teman om samhörighet med vägledning från inspirerande mentorer och i nära samarbete med Refuge Worldwide och Open Music Lab. I samarbete med National Museum of African American Music kommer programmet i Nashville att specialisera sig på inspelning av rumsligt ljud genom att ge deltagarna tillgång till Apple Music-studior. I Paris får deltagarna förbättra sina färdigheter i kreativ berättarteknik, ljudteknik och inspelning via nya program som fokuserar på podcaster. I Chicago får unga kreatörer från Southwest Side utveckla sina egna skildringar och berättelser kring ett tema av samhörighet och identitet genom en upplevelse som fokuserar på radioproduktion och experimenterande med ljud och video.

Konst och design (Taipei, Milano)

Creative Studios i Taipei och Milano för samman mentorer med uppåtsträvande unga designers när de utforskar identitet samtidigt som de designar, skapar och marknadsför innehåll som representerar dem själva och deras samhällen. I Milano får deltagarna möjlighet att skapa ett inkluderande medialandskap genom ett program som hyllar mångfalden inom mode, konst och design under ledning av Afro Fashion. I Taipei skapar programmet en trygg plats för unga människor att utforska kön och identitet via kreativitet. De här programmen kommer att vägleda deltagarna genom produktion, ge dem mentorskap och inspiration samt skapa tillgång till resurser och inblickar i designbranschen.

Fotografering, film och tv (London, Sydney, Peking, Tokyo, Bangkok)

Deltagarna i London och Sydney får utforska identitet, kultur och representation medan de skapar korta dokumentärfilmer och utvecklar sina färdigheter inom filmkonst, regi och redigering. Etablerade konstnärer ger deltagarna återkoppling på deras projekt. I Peking och Tokyo får deltagarna professionell vägledning så att de kan dyka ner i fotografering och videofotografering som medel för att berätta sina egna historier. För andra året samarbetar Apple med partnern Saturday School Foundation i Bangkok och erbjuder unga kreatörer möjlighet att utforska ett stort urval av pass som leds av Apples Creative Pro-team. Detta sex veckor långa program i butiken kommer att fokusera på fotografering och musikskapande.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48