öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 24 maj 2022

Apple presenterar nya Apple Watch-armband i Pride Edition

En ny Shot on iPhone-kampanj med Pride-tema äger rum i juni
Jin Lee Baobei har på sig den nya Apple Watch-sportloopen i Pride Edition. Shot on iPhone-kampanjen Places of Pride visar upp platser med historisk betydelse för HBTQ+-rörelsen.
Den experimentella streetdance-artisten Jin Lee Baobei har på sig den nya Apple Watch-sportloopen i Pride Edition. Bilden är tagen med iPhone 13 Pro av Collier Schorr. ”Pride är en bejakande kraft: vad du än gör för att förändras, växa och delta är tillräckligt”, säger Baobei.
CUPERTINO, KALIFORNIEN I samband med att vi firar Pride-månaden i juni lanserar Apple två nya Pride Edition-armband med dynamiska Pride-urtavlor som stöd för den globala HBTQ+- och jämlikhetsrörelsen. Årets Pride Edition-sportloop skiftar i regnbågens alla färger med ordet ”pride” invävt i armbandet. Apple presenterar också en ny Shot on iPhone-kampanj med Pride-tema på Instagram som fångar grunddragen hos artister och profiler inom den globala HBTQ+-rörelsen.
Apple är stolta att utöka sitt stöd för HBTQ+-drivna organisationer som kämpar för att skapa förändring – från Encircle, som erbjuder livsbejakande program och tjänster till HBTQ+-personer och deras familjer, till The Trevor Project, som är världens största organisation som arbetar med att förhindra självmord bland unga HBTQ+-personer och hjälpa till med krishantering. Andra organisationer som jobbar med HBTQ+-frågor som Apple stödjer är bland annat Equality Federation Institute, Equality North Carolina, Equality Texas, Gender Spectrum, GLSEN, Human Rights Campaign, ILGA World, The National Center for Transgender Equality, PFLAG och SMYAL. För det sjunde året symboliserar Pride Edition med sina Apple Watch-armband och -urtavlor hur företaget står bakom, stöttar och stolt utgör en del av HBTQ+-rörelsen.

Sportloop i Pride Edition

Medlemmar och allierade inom den kreativa HBTQ+-gemenskapen på Apple inspirerades att hitta ett nytt uttryck för sitt engagemang genom den här unika designen. Med utgångspunkt i den bekväma, tåliga och justerbara sportloopsdesignen använde Apple en ny teknik för att ta bort flera textilöglor i dubbla lager av vävd nylon så att ordet ”pride” visas i skrivstil. Textstilen är inspirerad av den ursprungliga hälsningsfrasen ”hello” som visades på den första Macintosh-datorn från 1984 och ger en unik och tredimensionell känsla.
Teamet designade armbandet i en skiftande färgskala med de ursprungliga regnbågsfärgerna tillsammans med färgerna som finns i de olika Pride-flaggorna, bland annat ljusblått, rosa och vitt som representerar transpersoner och icke-binära samt svart och brunt som representerar marginaliserade HBTQ+-grupper från etniska minoriteter. Färgerna representerar också personer som just nu lever med hiv/aids eller som har gått bort i sjukdomen.

Apple Watch-urtavlan Pride-trådar

Den här urtavlan hämtar sin inspiration från de olika Pride-flaggorna och kombinerar färger som representerar styrkan och det ömsesidiga stödet hos HBTQ+-rörelsen. Designen med de vävda öglorna i sportloopen återspeglas i urtavlan där varje tråd bidrar till en färgsprakande helhet. De färgglada trådarna rör sig när användaren vrider på Digital Crown, trycker på skärmen eller lyfter på handleden. Apple har också lagt in en ny appklippfunktion i armbandsförpackningen så att kunderna enkelt och smidigt hittar den nya matchande urtavlan.

Nike-sportloop i Pride Edition

En ny Nike-sportloop i Pride Edition hyllar det breda spektrat av regnbågens färger och har en matchande Nike Bounce-urtavla i regnbågsfärger som följer med det nya armbandet. Tillsammans med Nikes Be True-kollektion hyllar sportloopen personer som skapar nya möjligheter inom idrott för kommande generationer och inspirerar andra att vara sig själva fullt ut. Be True är Nikes långtgående åtagande för HBTQ+-rörelsen med fokus på erkännande, representation, inspiration och utbildning. 

En ny Shot on iPhone-kampanj med Pride-tema

Shot on iPhone-kampanjen kommer att visa upp bilder från en framstående grupp kreatörer med ett intersektionellt perspektiv som hyllar dagens queer-pionjärer på platser med historisk betydelse – från Harvey Milk Plaza i San Francisco till Avenida Paulista i São Paulo. Serien kommer att innehålla bilder som visas inom kort på Instagram (@apple) där vi får vi ta del av verk från Stonewall Inn i New York av Ryan McGinley, Window Rock i Arizona av Evan Benally Atwood, Homomonumentet i Amsterdam av Meinke Klein, Avenida Paulista i São Paulo av Caia Ramalho, Plaza de Chueca i Madrid av Lydia Metral och Harvey Milk Plaza i San Francisco där Baobei porträtteras av Collier Schorr.
Jin Lee Baobei har på sig den nya Apple Watch-sportloopen i Pride Edition.
Shot on iPhone-kampanjen visar upp platser med historisk betydelse för HBTQ+-rörelsen. Baobei som är född och uppvuxen i Oakland säger: ”Dans hjälper mig att bejaka min sorg och smärta samtidigt som jag känner in min fysiska, mentala, känslomässiga och spirituella frigörelse.” Bilden är tagen på ikoniska Harvey Milk Plaza i San Francisco.
Priser och tillgänglighet
  • Sportloopen och Nike-sportloopen i Pride Edition kostar 495 SEK .
  • De nya Pride Edition-armbanden kan beställas redan idag på apple.se och i Apple Store-appen samt börjar säljas i Apple Store-butiker den 26 maj. Nike-sportloopen i Pride Edition kommer också snart ut till försäljning på nike.com/se
  • Pride-urtavlan blir tillgänglig idag och kräver Apple Watch Series 4 eller senare med watchOS 8.6 samt iPhone 6s eller senare med iOS 15.5.
  • Både sportloopen och Nike-sportloopen i Pride Edition är kompatibla med alla Apple Watch-modeller.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48