öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 18 maj 2022

Apple presenterar ny fortbildning för att möta det växande behovet av it-personal

Nya onlinekurser och certifieringar om att driftsätta, hantera och erbjuda support för Apple-enheter förbereder folk för jobb med hög efterfrågan
MacBook och iPhone som visar Apples uppdaterade fortbildning och certifieringar om it-support och enhetshantering.
Apple har idag lanserat uppdaterad fortbildning för it-support och enhetshantering. Den omarbetade fortbildningen består nu av onlinekurser som man kan göra i egen takt.
Efterfrågan på duktiga supportmedarbetare och tekniker inom företaget växer, och jobb inom dator- och it-sektorn förväntas växa snabbare än genomsnittet för alla yrken mellan år 2020 och 2030.1 Företag är i allt högre grad beroende av teknik och många medarbetare vill använda iPhone, iPad och Mac på jobbet, vilket leder till ett ökat behov av it-personal som är specialiserad på att ge support för och hantera Apple-produkter.
Apple har idag lanserat uppdaterad fortbildning och certifieringar om it-support och enhetshantering för att möta den växande efterfrågan. Utbildningen har blivit helt omarbetad och består nu av onlinekurser som man kan göra i egen takt. Användarna kan visa upp sina färdigheter genom att göra två nya prov och bli certifierade av Apple.
”Fler än någonsin använder Mac, iPad och iPhone för att prestera på topp, och efterfrågan på Apple-certifierad it-personal har aldrig varit högre”, säger Susan Prescott, Vice President för Enterprise and Education Marketing på Apple. ”Apple Professional Training hjälper alla som har ett teknikintresse – vare sig de vill byta bana eller fortbilda sig – att söka högavlönade it-jobb med certifieringar som gör att de utmärker sig hos potentiella arbetsgivare. Vi tror mycket på inkludering inom teknik, så det är enkelt att komma åt de nya kurserna och de kan göras i egen takt. Och vi vill försäkra oss om att kostnaden inte utgör ett hinder för att bli Apple-certifierad.”
Idag finns det två nya Apple Professional Training-kurser på training.apple.com: Apple Device Support och Apple Deployment and Management. Kurserna är bygger på varandra och utvecklar färdigheter och koncept i takt med att användaren gör framsteg. I slutet av varje kurs får man göra certifieringsprov då man visar vad man har lärt sig på varje nivå och får digitala utmärkelser av Apple. Varje prov kostar 149 US-dollar och certifieringen kan användas i cv:n, i webbprofiler och på jobbsajter så att användarna kan sticka ut från mängden när de söker jobb – och arbetsgivare enklare kan hitta kvalificerade kandidater.2
Jamf erbjuder Apple-enhetshantering och säkerhetstjänster och har redogjort att företagets kontaktnät med personer som hanterar Apple-produkter i jobbet har vuxit med mer än 150 procent sedan 2017 och omfattar fler än 100 000 medlemmar.3 Och företag som Ford söker personal som kan hantera företagets Apple-produkter.
”Tack vare innovativ teknik kan vi förändra Ford och erbjuda våra kunder högt värde, bland annat genom att förse våra medarbetare med de bästa verktygen och skapa framtidens digitala fabrik”, säger Mike Amend, chief enterprise technology officer på Ford. ”I det ingår att vi erbjuder våra medarbetare Mac som alternativ. Apples nya certifieringar hjälper oss att locka till oss den bästa it-personalen och att se till att de lyckas med att driva igenom vår tillväxtplan Ford+.”
Apples nya it-utbildning börjar med kursen Apple Device Support. Med hjälp av artiklar och vägledda övningar går man igenom de verktyg, tjänster och goda exempel som en helpdesk-medarbetare, teknisk koordinator eller tjänsteleverantör använder för att bistå organisationens Mac-, iPhone- och iPad-användare. När man är klar med den cirka 14 timmar långa kursen kan man göra ett prov för att bli certifierad som Apple Certified Support Professional.
Nästa kurs i utbildningsserien är Apple Deployment and Management som handlar om hur man konfigurerar, hanterar och skyddar Apples produkter med hjälp av mobil enhetshantering (MDM). Under cirka 13 timmar går man igenom hur man utvecklar en driftsättningsstrategi med hjälp av Apple Business Manager och Apple School Manager och hur man konfigurerar enheter med en MDM-lösning. De som klarar provet blir certifierade som Apple Certified IT Professional.4
Apple underlättar för personer som är nya på jobbet eller byter yrke att bli certifierade som Apple Certified IT Professional genom ett samarbete med högskolor och universitet som erbjuder förberedande kurser på campus. Apple erbjuder stipendier genom sin CEI-satsning (Community Education Initiative) som ska täcka kostnaden för provet för studenter på medverkande institutioner. Apple började med att arbeta med Austin Community College i Austin i Texas för att kunna erbjuda Apples driftsättningskurs tidigt år 2020 och utökar nu i sommar initiativet med Maricopa Community Colleges i Chandler och Mesa i Arizona och så småningom med ännu fler CEI-skolor. Ed Farm, som är en ideell utbildningsinstitution i Birmingham i Alabama, kommer också att erbjuda förberedande kurser för Apples certifieringsprov i sommar genom ett fortsatt samarbete med Apple.
Apple har också inlett ett samarbete med Mac Admins Foundation för att fler ska kunna göra Apples prov. Med Apples stöd erbjuder stiftelsen värdekuponger till sökande som behöver ekonomiskt stöd. För den nya välgörenhetsorganisationen Mac Admins Foundation är två nyckelprinciper att skapa en välkomnande och tillgänglig organisation för fortbildning och att se till att göra den tillgänglig för alla oavsett ekonomisk situation. Besök macadmins.org om du vill veta mer eller lämna in en ansökan.
”Det finns mycket att gilla med de nya Apple Professional Training-kurserna som ger användarna grundläggande kunskap om koncept och teorier som rör support och driftsättning av Apple-produkter”, säger Tom Bridge, medordförande på Mac Admins Foundation. ”Dessutom täcker de båda Apple-proven alla de färdigheter som behövs för att nå framgång. Det här är en viktig milstolpe för Mac Admins-gemenskapen som har vuxit med 48 procent sedan 2019. Det ska bli spännande att arbeta med Apple under vårt nästa kapitel som välgörenhetsorganisation och se till att certifieringen är tillgänglig för alla som vill ta nästa steg i sin karriär.”
Apple Professional Training-kurserna är tillgängliga nu på training.apple.com.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

  1. Uppgifterna kommer från US Bureau of Labor Statistics, Computer, and Information Systems Managers.
  2. Apple Professional Training-proven erbjuds online och kostar 149 US-dollar. Omcertifieringsprov för certifiering som inte har gått ut kostar 49 US-dollar.
  3. Uppgifterna kommer från Jamf.
  4. Man måste vara certifierad som Apple Certified Support Professional för att kunna bli certifierad som Apple Certified IT Professional.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48