öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 12 april 2022

Apple presenterar en ny version av iMovie med Storyboards och Magic Movie

Med iMovie 3.0 blir det lättare att dela berättelser med video
iMovie 3.0 presenterar Storyboards och Magic Movie som gör det ännu lättare att skapa snygga videor.
Apple presenterade idag en ny version av iMovie med funktioner som gör det lättare än någonsin att skapa snyggt redigerade videor på iPhone och iPad. Med Storyboards kan blivande innehållskreatörer och filmskapare lära sig att redigera och förbättra sin berättarteknik med färdiga mallar för populära videor som delas på sociala medier och med kollegor eller klasskompisar, till exempel pysselprojekt, matlagningsvideor, produktrecensioner, vetenskapliga experiment med mera. Storyboards gör det enkelt att komma igång tack vare flexibla listor med alla klipp och stegvisa instruktioner om vilka slags klipp man ska filma för respektive videotyp. Om man vill vara ännu snabbare skapar Magic Movie direkt en snygg video av klipp och bilder som användaren väljer. Övergångar, effekter och musik läggs till automatiskt. De båda nya funktionerna innehåller många olika stilar så att slutresultatet blir mer personligt. Det finns till exempel titlar, filter, övergångar, färgpaletter och musik – och allt är utformat för att fungera tillsammans.
”iMovie har gett miljontals människor runt om i världen möjlighet att skapa och dela sina berättelser genom video”, säger Bob Borchers, Vice President för Worldwide Product Marketing på Apple. ”Med den här senaste versionen av iMovie, med Storyboards och Magic Movie, blir det ännu enklare att skapa videor. Vi tror att den kommer att fortsätta inspirera nästa generation av videokreatörer att komma igång.”

Lär dig och förbättra din berättarteknik med Storyboards

Storyboards ger användarna ett stort försprång i videoskapandet. Nybörjare får hjälp att lära sig redigera och förbättra sin berättarteknik. Istället för att börja med en tom tidslinje kan man välja mellan 20 olika storyboards med olika populära videotyper, till exempel matlagningsvideor, frågestunder, produktrecensioner, nyhetsrapportering och mycket annat. Varje storyboard har en lista där klippen ordnas för ett specifikt narrativ. Varje platshållare har också en illustrativ miniatyrbild samt ett tips som ställer en fråga eller ger förslag på hur man kan filma klippet för att göra det mer intressant. För att anpassa videon ännu mer kan klipp läggas till, ordnas om och raderas från en storyboard efter behov.
Kreatörer kan experimentera genom att lägga till olika videostilar med titlar och övergångar samt olika alternativ för titelns layout, typsnitt, filter och färgpaletter. Musikspår anpassas dynamiskt efter videons längd, och användarna kan finslipa varje klipp med intuitiva redigeringsverktyg som beskärning, uppdelning, hastighet och volym.
Färdiga Storyboards-videor kan enkelt delas direkt från iMovie med Meddelanden och Mail eller på sociala medier.

Skapa videor direkt med Magic Movie

Magic Movie ger foton och videor liv med bara ett par tryck.
Med Magic Movie kan du skapa vackra och skräddarsydda videor – kompletta med titel, övergångar och musik – på bara ett par tryck. För att skapa en Magic Movie-video väljer användaren helt enkelt ett album eller en grupp foton eller bilder i sitt bibliotek. Magic Movie identifierar direkt de bästa delarna av bildmaterialet och skapar därefter projektet. Kreatörer kan enkelt sätta sin egen prägel på Magic Movie-videon genom att ordna om eller radera klipp i den förenklade Magic Movie-listan med klipp eller genom att redigera projektet ännu mer. Stilar kan läggas till för att ändra hela känslan i videon. Precis som Storyboard-videor kan Magic Movie-videor delas direkt från iMovie med Meddelanden och Mail eller på sociala medier.
En Magic Movie-video med titeln Pool Day i iMovie 3.0 på iPhone.
Användare kan automatiskt skapa en snygg video av sina Bilder-album med Magic Movie.
Tillgänglighet
iMovie 3.0, med nya Storyboards- och Magic Movie-funktioner, blir tillgängligt idag som gratis uppdatering i App Store för enheter med iOS 15.2 eller senare och iPadOS 15.2 eller senare.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48