öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 08 mars 2022

Apple presenterar nya supersnygga finishar i grönt för iPhone 13-serien

Seriens nya sofistikerade tillskott är iPhone 13 Pro i alpingrönt och iPhone 13 i grönt. Båda är utrustade med blixtsnabba A15 Bionic, avancerade kamerasystem, suverän batteritid, imponerande tålighet och 5G
Nya iPhone 13 Pro i alpingrönt och iPhone 13 i grönt.
De nya finisharna i iPhone 13-serien är sofistikerad alpingrön och vacker grön.
CUPERTINO, KALIFORNIEN Apple presenterade idag två nya vackra färger för iPhone 13 Pro och iPhone 13, alpingrön och grön. Modellerna i iPhone 13-serien har en elegant design som är ännu tåligare tack vare framsidan i Ceramic Shield. De är dessutom utrustade med det banbrytande A15 Bionic-chippet, en avancerad 5G-upplevelse, revolutionerande kamerasystem för enastående bilder och videor samt en enormt förbättrad batteritid. iPhone 13 och iPhone 13 mini har även en ännu ljusare Super Retina XDR-skärm, medan iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max har en färgmättad Super Retina XDR-skärm med ProMotion med en adaptiv uppdateringsfrekvens från 10 Hz upp till 120 Hz. Nya iPhone 13 Pro i alpingrönt och iPhone 13 i grönt kan förbeställas från och med fredagen den 11 mars och finns att köpa från fredagen den 18 mars.
”Folk älskar designen på iPhone 13 Pro och iPhone 13, och vi längtar efter att få visa de nya fantastiska finisharna i alpingrönt och grönt som är de nya tillskotten till det stora urvalet av snygga färger som finns för iPhone 13-serien”, säger Bob Borchers, Vice President of Worldwide Product Marketing på Apple. ”Med de nya färgerna får kunderna ännu fler valmöjligheter när de väljer sin iPhone. Vi ser verkligen fram emot att de ska få dra nytta av alla fördelar som iPhone 13-serien har att erbjuda, såsom oöverträffad prestanda med A15 Bionic, våra bästa kamerasystem, enorm förbättring av batteritiden för vardagens behov, snabbt 5G och fantastisk tålighet.”

Sofistikerad och tålig design

iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max har en elegant och tålig design. Den nya finishen alpingrön för iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max är ett resultat av nanometertunn metallkeramik som applicerats i flera lager på ytan. Finishen kompletteras perfekt med ett band i rostfritt stål av kirurgisk kvalitet och matt glas med textur på baksidan. Båda modellerna har den mest avancerade skärmen någonsin på iPhone – Super Retina XDR med ProMotion – och finns i storlekarna 6,1 tum och 6,7 tum. iPhone 13 och iPhone 13 mini i grönt har ett elegant aluminiumhölje i samma färg, en precisionstillverkad baksida i glas, en dämpad Super Retina XDR-skärm och finns i storlekarna 6,1 tum och 5,4 tum.1 Hela kollektionen skyddas dessutom av framsidan i Ceramic Shield som är unik för iPhone och tåligare än något annat smartphone-glas. Alla modeller har dessutom IP68-klassat skydd mot vatten och damm.2
En närbild på den precisionstillverkade baksidan i glas och framsidan i Ceramic Shield på nya iPhone 13 i grönt.
Nya iPhone 13 och iPhone 13 mini i grönt skyddas av en framsida i Ceramic Shield som är tåligare än något annat smartphone-glas.

A15 Bionic: Det ultimata chippet i en smartphone

Såväl iPhone 13 Pro som iPhone 13 drivs av A15 Bionic-chippet, som möjliggör suveräna upplevelser såsom cinematiskt läge, har fantastisk grafik och är tätt integrerat med iOS 15. A15 Bionic klarar de mest krävande arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt och kan utföra ännu snabbare maskininlärningsberäkningar. Tack vare en specialbyggd bildsignalprocessor i kombination med kraftfull hårdvara för kameran erbjuder A15 Bionic kamerafunktioner som Smart HDR 4, fotografiska stilar och mycket mer. Med A15 Bionic, mer strömsnåla komponenter och energioptimering, som möjliggjorts av den täta integrationen mellan hårdvara och mjukvara, har iPhone 13 Pro och iPhone 13 fått ännu bättre batteritid. iPhone 13 Pro Max har den bästa batteritiden någonsin på iPhone.3
Såväl iPhone 13 Pro som iPhone 13 drivs av A15 Bionic, som möjliggör suveräna upplevelser såsom avancerade spel, har avancerad grafik och är tätt integrerat med iOS 15.

De mest avancerade kamerasystemen på iPhone

Med förstklassig hårdvara i kameran, optimerad för att fungera smidigt med iOS 15, och driven av den nya bildsignalprocessorn i A15 Bionic är iPhone 13 Pro och iPhone 13 utrustade med de mest avancerade proffs- och dubbelkamerasystemen någonsin på iPhone. Med iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max lanserades nya kameror med vidvinkel, ultravidvinkel och tele som tar fantastiska bilder och videor. Dessutom får användarna tillgång till nya imponerande proffskamerafunktioner som makrofoto och video. Dubbelkamerasystemet på iPhone 13 och iPhone 13 mini har fått en rejält uppgraderad kameradesign, med en vidvinkelkamera med den största sensorn någonsin på ett dubbelkamerasystem i iPhone, en specialdesignad kamera med ultravidvinkel och optisk bildstabilisering med sensorförskjutning. Kraften från den snabbare Neural Engine i A15 Bionic möjliggör kraftfulla funktioner på iPhone 13 Pro och iPhone 13 för beräkningsfotografering, som Smart HDR 4, Deep Fusion, nattläge på alla kameror, porträttläge med porträttljus och fotografiska stilar. iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max har även Apple ProRAW.
iPhone 13 Pro och iPhone 13 har högre videokvalitet än någon annan smartphone och lanserade det cinematiska läget som ger en vacker bokeh-effekt och möjligheten för användaren att justera fokus under och efter fotograferingen.4 iPhone är även världens första smartphone med ett komplett arbetsflöde i Dolby Vision HDR – fotografering, redigering och delning. På iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max kan användaren dessutom dra nytta av ProRes.

Med iOS 15

iPhone 13 Pro i alpingrönt och iPhone 13 i grönt levereras med iOS 15.4, med möjlighet att använda Face ID när du bär munskydd, ett nytt röstalternativ för Siri, utökat språkstöd för Visuell sökning, nya emojis och mycket mer.
De här senaste mjukvarufunktionerna bygger på nya iOS 15 som gör iPhone-upplevelsen ännu bättre, med fler sätt att hålla kontakten, kraftfulla uppdateringar som hjälper användaren att fokusera och utforska samt smarta funktioner för att få mer gjort med iPhone. Nu känns FaceTime-samtalen mer naturliga med rumsligt ljud och porträttläge, SharePlay erbjuder ett sätt för användare att dela upplevelser med nära och lära under ett FaceTime-samtal, Fokus hjälper användare att slippa bli störda, notiser har fått ny design och LiveText använder intelligenta funktioner på enheten för att upptäcka text i en bild och låter användarna göra något med den. Kartor erbjuder snygga sätt att hitta runt och utforska världen med tredimensionella bilturer i städer och vägbeskrivningar i förstärkt verklighet när du går. Väder har gjorts om med kartor i helskärm och mer grafiska presentationer av informationen, och Plånbok har nu stöd för hemnycklar, körkort och id-kort. Användarinformationen skyddas ytterligare i hela systemet tack vare nya integritetsinställningar i bland annat Siri och Mail.5

iPhone och miljön

iPhone 13-modellerna är utformade för minsta möjliga miljöpåverkan. De sällsynta jordartsmetallerna i MagSafe och andra magneter består till exempel av hundra procent återvunnet material. Pläteringen på huvudlogikkortet samt kablarna i kamerorna på fram- och baksidan är tillverkade av hundra procent återvunnet guld. Lödningarna i huvudlogikkortet görs med hundra procent återvunnet tenn, och detsamma gäller nu för första gången även lödningarna i styrenheten för batteriet. Som första företag i branschen återanvänder Apple plastflaskor på ett kreativt sätt genom att på kemisk väg omvandla plasten till ett starkare material med bättre egenskaper som kan användas till antennstrecken på iPhone 13 och iPhone 13 mini. I de omgjorda förpackningarna till iPhone 13-serien används inte längre någon utvändig plast. Det innebär 600 ton mindre plast och för Apple närmare målet att erbjuda helt plastfria förpackningar senast 2025. Både iPhone 13 Pro och iPhone 13 uppfyller Apples höga krav på energieffektivitet och är som alltid fria från skadliga ämnen.
Apple är redan idag koldioxidneutralt i den egna verksamheten och har som mål att klimatpåverkan för hela verksamheten, inklusive alla tillverkningskedjor och produktlivscykler, ska vara netto-noll till 2030. Det innebär att varje såld Apple-enhet ska vara hundraprocentigt koldioxidneutral, från komponenttillverkning, montering, transport, kundanvändning, laddning och hela vägen fram till materialåtervinning.
Priser och tillgänglighet
  • iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max finns för närvarande i sierrablått, grafit, guld och silver och kommer snart i den nya färgen alpingrön med lagringsalternativ på 128 GB, 256 GB, 512 GB och 1 TB. Pris från 12 995 SEK respektive 13 495 SEK. iPhone 13 och iPhone 13 mini finns för närvarande i PRODUCT(RED),6 stjärnglans, midnatt, blått och rosa och kommer snart i den nya färgen grön med lagringsalternativ på 128 GB, 256 GB och 512 GB. Pris från 9 795 SEK respektive 8 595 SEK.
  • Kunder i Australien, Frankrike, Indien, Japan, Kanada, Kina, Storbritannien, Tyskland, USA och över 30 andra länder och regioner kommer att kunna förbeställa iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max i alpingrönt samt iPhone 13 och iPhone 13 mini i grönt från och med fredagen den 11 mars kl. 14.00, med leveransstart fredagen den 18 mars.
  • iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 och iPhone 13 mini finns även hos auktoriserade Apple-återförsäljare och hos utvalda operatörer.
  • iOS 15.4 kommer som gratis mjukvaruuppdatering nästa vecka.
  • Apple erbjuder sina kunder en rad tjänster i butik och online. Med allt från personlig service och råd från Apples specialister till praktiska alternativ för frakt och hämtning ser Apple till att det bästa sättet att köpa Apple-produkter är att göra det på Apple Store och apple.com/se/store.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

  1. Skärmen har rundade hörn som följer den elegant välvda designen och är placerade inom ett rektangulärt format. Uppmätt som diagonalen i en rektangel är skärmen 6,06 tum (iPhone 13 Pro), 6,68 tum (iPhone 13 Pro Max), 6,06 tum (iPhone 13) respektive 5,42 tum (iPhone 13 mini). Den faktiska skärmytan är något mindre.
  2. iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 och iPhone 13 mini står emot vatten, stänk och damm. De har testats i laboratorium och uppfyller kraven för klass IP68 i enlighet med IEC-standard 60529 (maxdjup 6 meter i upp till 30 minuter). Graden av tålighet mot vatten, stänk och damm är inte permanent och skyddet kan minska vid normalt slitage. Försök inte att ladda en blöt iPhone. I användarhandboken kan du läsa om hur du bäst rengör och torkar din enhet. Vätskeskador täcks inte av garantin.
  3. Batteritiden varierar beroende på användning och många andra faktorer. De faktiska resultaten varierar.
  4. Möjligheten att redigera skärpedjupet finns i iMovie för macOS och Final Cut Pro, och kräver macOS Monterey. Final Cut Pro säljs separat.
  5. Vissa funktioner är inte tillgängliga i alla regioner eller på alla språk. Mer information om iOS 15 finns på apple.com/se/ios/ios-15/features.
  6. Varje köp av iPhone 13 (PRODUCT)RED bidrar direkt till Global Funds kamp mot pandemier, såsom covid-19 och aids.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48