Apple

Mac Studio är Apples senaste dator

Ryktet visade sig stämma!

Äntligen kom det som alla hade hoppats på! Nämligen Mac Studio som även kommer med nya chippet M1 Ultra och lovar en hel del prestanda.

Mac Studio presenterades under eventet och designen blev snarlik till det som ryktades under gårdagen och ser lite ut som en förvuxen Mac mini. Detta för att med fläktar i botten lättare kunna dunsta värme och bibehålla prestandan och den är fullmatad med portar för att underlätta alla arbetsflöden.

På baksidan hittar vi fyra Thunderbolt-portar, 10GB ethernet, två USB-portar, HDMI, ljuduttag i proffsklass för hörlurar med hög impedans och på framsidan finns två USB C-portar och minneskortläsare för M1 Max-modellen och två Thunderbolt 4-portar med M1 Ultra-modellen.

Internt får vi Wi-Fi 6 and Bluetooth 5 och den kommer har stöd för fyra XDR-skärmar och en TV med 4K samtidigt. M1 Ultra lovar prestanda som är 80 procent snabbare än Apples värsting Mac Pro och berättar att den kan köra 18 strömmar av 8K ProRes 422-video samtidigt. Grafikprestanda är 4.5 gånger snabbare än Apples fullmatade 27-tums iMac och SSD-hastigheter utlovas upp till 7.4GB/s. Mac Studio startar på 24 495 kronor med M1 Max och 50 495 kronor med M1 Ultra.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!