öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 03 mars 2022

Apple lanserar första Entrepreneur Camp för latinamerikanska grundare

Apples allra första Entrepreneur Camp för latinamerikanska grundare välkomnar ledare, utvecklare och deras team från nio olika appföretag.
Den här veckan lanserade Apple sitt första Entrepreneur Camp för latinamerikanska grundare. Apple bjuder in ledare och utvecklare från nio olika appföretag från USA, Brasilien, Guatemala och Portugal för att bygga nästa generation banbrytande appar.
”Vi ser verkligen fram emot att öka genomslagskraften hos Entrepreneur Camp med detta tillskott av latinamerikanska teknikexperter”, säger Lisa Jackson, vice vd för Environment, Policy and Social Initiatives på Apple. ”Det är en ära att få stötta dessa företagsgrundare och utvecklare på deras resa medan de bygger fantastiska appar som informerar, inspirerar och knyter oss samman.”
Under detta engagerande tekniklabb får utvecklare individuell vägledning inom kodning av Apples experter och tekniker för att komma vidare med sina appar. Deltagarna får också ta del av mentorskap, inspiration och insikter från ledare på Apple.
Entrepreneur Camp anordnades för första gången 2019, då för appbaserade företag som grundats och drivs av utvecklare från underrepresenterade grupper i teknikbranschen. Under de första åren låg tonvikten på kvinnliga grundare och utvecklare, och förra året välkomnade Apple en klass bestående av svarta företagare.
Programmets tidigare deltagare har senare säkrat större investeringar, vunnit priser och utmärkelser samt lyckats sälja sina företag genom större företagsförvärv. Den tidigare appdeltagaren BookSloth blev nyligen Puerto Ricos första förvärv av ett teknikföretag med en kvinna som ledare.
Fler appar från tidigare deltagare i Entrepreneur Camp finns att hitta här i App Store.

Möt utvecklarna

Utvecklarna av ”Cuca Catch”, Matheus Kulick, Theo Caldas och Kassio Veras.
Matheus Kulick, Theo Caldas och Kassio Veras skapade ett spel baserat på brasiliansk folktro och kultur.
”Cuca Catch”
Brasilien
De utexaminerade studenterna från Apple Developer Academy, Matheus Kulick, Theo Caldas och Kassio Veras, ville hitta ett sätt att använda teknik för att lyfta fram brasiliansk folktro och kultur. De lanserade nyligen ”Cuca Catch” i App Store – ett dynamiskt spel som använder spelarens ansiktsuttryck för att hjälpa Cuca, Brasiliens mest ikoniska häxa, att skapa trolldrycker.
Encantos: Play, Learn & Grow – Francine Walker, Keith Elliott och Steven Wolfe Pereira.
Francine Walker, Keith Elliott och Steven Wolfe Pereira skapade Encantos som en berättarplattform för barn med fokus på mångfald och utbildning.
Encantos: Play, Learn & Grow
USA

För ett par år sedan letade Steven Wolfe Pereira, vd och medgrundare på Encantos, efter ett sätt att dela med sig av sin dominikanska kultur till sina barn. Han påbörjade då arbetet med att skapa ett innehållsbibliotek med fokus på mångfald. När hans företag utökades till ett helt team, bestående av bland annat utvecklarna Keith Elliott och Francine Walker, breddades deras fokus till att hjälpa barn att förbättra sina läs- och livskunskaper via ljud, video, böcker och spel från skapare från underrepresenterade samhällsgrupper.
Falou – Matheus Medina, Vitor Marques och Gabriel Santos.
Matheus Medinas, Vitor Marques och Gabriel Santos strävan är att på ett mer effektivt sätt hjälpa människor att förbättra sina muntliga språkfärdigheter.
Falou
Brasilien
När Gabriel Santos, Vitor Marques och Matheus Media höll i möten på engelska märkte de att samtalen kunde bli svåra för de som hade läst engelska men saknade praktisk erfarenhet av att tala språket. De skapade Falou utifrån idén att hjälpa människor att snabbare lära sig tala det främmande språket med hjälp av fängslande resesimuleringar.
”Gamma Fighter”-grundaren Jorge Briones.
Den självlärda programmeraren Jorge Briones skapade sitt eget arkadspel i retrostil, ”Gamma Fighter”, som en blinkning till hans långvariga kärlek till tv-spel.
”Gamma Fighter”
USA
En hyllning till 80-talsspel som ”Space Invaders” och ”Galaga”. Så kan man beskriva ”Gamma Fighter”, ett arkadspel i retrostil skapat av utvecklaren Jorge Briones. Spelskapandet är en passion som Briones först bara hade som hobby, men bloggar han nu om sina ”kodäventyr” i hopp om att kunna inspirera andra att vilja lära sig koda.
Memoria – Djenifer Reneta Pereira, Ana Bittencourt Vidigal och Gustavo Kumasawa.
Djenifer Reneta Pereira, Ana Bittencourt Vidigal och Gustavo Kumasawa smälter samman digitala och fysiska världar i sitt fotoalbumsprojekt – Memoria.
Memoria 
Brasilien
Studenterna vid Apple Developer Academy, Ana Bittencourt Vidigal, Djenifer Renata Pereira och Gustavo Kumasawa, vill väcka minnen kopplade till digitala bilder till liv på det sätt som gamla tryckta fotoalbum gör. Under studierna på Entrepreneur Camp ska de arbeta med Memoria, ett digitalt fotoalbum som kan delas med andra. Albumet förankrar bilder till föremål eller omgivningar för att väcka minnen kopplade till bilderna till liv, så att de inte ”försvinner” eller glöms bort på kamerarullen på ens iPhone.
Sinq: Your Fitness Companion – Matheus Fogiatto, Daniela Aires dos Res och Rodrigo Giglio.
Matheus Fogiatto, Daniela Aires dos Res och Rodrigo Giglio byggde Sinq som ett verktyg för att motivera människor att motionera med hjälp av en digital följeslagare.
Sinq: Your Fitness Companion 
Portugal
Hälsa och välmående har alltid varit viktigt för de utexaminerade studenterna från Apple Developer Academy, Matheus Fogiatto, Rodrigo Giglio och Daniela Aires dos Reis. De såg en möjlighet på marknaden för Sinq, en app som använder en anpassningsbar figur i form av en dinosaurie som träningsmotivation. Nu arbetar de på att lansera fler gruppaktiviteter och utmaningar.
Tripify – Alexandre Morgado och Thiago Imolesi.
Alexandre Morgado och Thiago Imolesi utvecklade Tripify utifrån sitt gemensamma intresse för resor och teknik.
Tripify
Brasilien
När grundaren Alexandre Morgado inte kunde hitta det han sökte i en reseapp började han istället att designa en egen app. Med hjälp av utvecklarkollegan Thiago Imolesi byggde teamet Tripify som en reseapp med helhetsperspektiv. Appen innehåller funktioner för att planera resor, hantera utgifter, registrera minnen och logga besökta platser. 
Grundarna av Wakeout!,Andres Canella, Pedro Wunderlich och Dmitry Ivanov.
Andres Canella, Pedro Wunderlich och Dmitry Ivanov applicerar sitt kreativa förhållningssätt till rörelseterapi i apparna Wakeout! och Wakeout Kids.
Wakeout! 
Guatemala/USA
Wakeout! är en app för ”rörelseterapi”, utformad för att få upp användarna ur soffan eller skrivbordsstolen med hjälp av korta rörelsepass under dagen, oavsett hur den omgivande miljön ser ut. Wakeout! är redan en enorm succé i App Store och belönades med App Store Award 2020. Sedan dess har Andres Canella, Pedro Wunderlich och Dmitry Ivanov lagt till tusentals övningar till plattformen och även skapat en liknande app särskilt för barn.
Yoga Wake Up – Joaquín och Lizzie Brown.
Joaquín och Lizzie Browns app Yoga Wake Up uppmuntrar användarna att byta ut morgonens ilskna väckaralarm mot lugna yoga- och meditationspass med ljudvägledning.
Yoga Wake Up 
USA
Grundarna Lizzie och Joaquín Brown fick idén med Yoga Wake Up under ett yogapass. De ville skapa ett verktyg för nybörjare och personer med kroniska hälsobesvär som vill hitta ett enkelt sätt att införliva yoga i vardagen. Appen uppmuntrar till vänskaplig interaktion mellan instruktörer och deltagare och innehåller nu över 365 pass som kan utföras i sängen.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48