öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 31 januari 2022

Apple firar hjärtmånaden med nya resurser inom tjänster

Ny aktivitetsutmaning för Apple Watch och information om livsstil från Apple Heart and Movement Study
iPhone- och Apple Watch-skärmar visar Apples program för hjärtmånaden i olika tjänster.
Apple firar hjärtmånaden via sina produkter och tjänster.
Apple lanserar en serie med nya resurser om hjärthälsa för att underlätta användarnas hälsoframsteg i USA så att de kan hålla sig igång och informerade. Apple Heart and Movement Study visar även preliminära livsstilstendenser som har analyserats under det gångna året.
För att uppmärksamma hjärtmånaden erbjuder Apple utvalda samlingar i Apple Fitness+, App Store, Apple TV-appen, Podcaster och Böcker.
”På Apple tror vi starkt på att om man förser människor med information om deras hälsa så kan man förändra hur deras välmående utvecklas”, säger Jeff Williams, chief operating officer på Apple. ”För att hålla hjärtat i form måste man ha ett helhetsperspektiv – något som vi har fokuserat på sedan första generationen Apple Watch med aktivitets- och träningsappar, tillsammans med pulsmätare. Idag kan människor i alla åldrar använda våra produkter och tjänster för att lära sig mer om att hålla sig friska, arbeta mot sina personliga mål och samtidigt ha kul.”
Från och med den 14 februari kommer Fitness+ att ha en särskild sektion med 30 minuter långa energigivande träningspass som motiverar användarna att få den träning de behöver varje vecka.
För att hjälpa Apple Watch-användare att hålla motivationen uppe erbjuder Apple en ny aktivitetsutmaning under hjärtmånaden som hjälper människor på alla träningsnivåer att sätta sin hälsa främst genom att göra 30 minuter i träningsringen den 14 februari och få en särskild utmärkelse. Fitness+ kommer från den 14 februari även att ha en särskild sektion för att hjälpa användarna att få utmärkelsen och hålla sig aktiva. Den här sektionen kommer att ha 30 minuter långa energigivande träningspass som motiverar användarna att få den träning de behöver varje vecka.
I App Store kan användarna hitta en samling appar som hjälper dem att ta hand om hjärta och kärl genom att ge dem värdefull information om puls- och aktivitetsnivåer. Appar som HeartWatch (Tantsissa), Gentler Streak (Gentler Stories) och Zones (Flask) kan sporra användarna att optimera sin träning och allmänhälsa genom att få personanpassade träningspass, mäta pulsen och hålla koll på vitalparametrar.
Apple Books erbjuder en samling böcker med fokus på hjärthälsa, till exempel böcker om vetenskapliga aspekter på hjärtat, psykisk hälsa och nyttig mat. Apple TV-appen erbjuder en samling filmer och program om hjärtsjukdomar, vetenskapliga aspekter på hjärtat samt hur man lever sunt. Och i Podcaster-appen kan lyssnarna hitta en utvald samling populära poddar på Bläddra-fliken med medicinska experter som kan hjälpa lyssnarna att lära sig mer om sin hälsa och hur de kan förbättra den, komma i form samt fokusera på mindfulness och välbefinnande.
För kunder som vill uppgradera sin Apple Watch i februari erbjuder Apple ett ännu bättre pris på inbyte av Apple Watch i vissa länder.1

Nyheter från Apple Heart and Movement Study

I en ny preliminär analys som delats från Apple Heart and Movement Study,2 fann forskare från Brigham and Women’s Hospital i samarbete med American Heart Association och Apple, efter en analys av mer än 18 miljoner träningspass som loggats med Apple Watch under pandemin, att studiedeltagarna främst fick sina träningsminuter genom att gå, cykla och springa. De fann även att deltagare som var 65 år och äldre faktiskt i högre grad än yngre höll igång fysiskt och nådde sitt mål om 150 minuters aktivitet per vecka.
Oavsett kön och ålder nådde deltagare med en konditionsnivå över genomsnittet i genomsnitt mer än 200 minuters aktivitet per vecka medan personer med hög konditionsnivå i genomsnitt nådde mer än 300 minuters aktivitet per vecka.
Calum MacRae, MD, PhD, är huvudsaklig utredare i Apple Heart and Movement Study, kardiolog och professor i medicin vid Harvard Medical School, och han och hans team tar reda på mer om vetenskapen bakom de här aktivitetstrenderna och hur de hör ihop med kardiovaskulär hälsa. ”Mycket av det vi vet om aktivitet och kardiovaskulär hälsa kommer från små studier med begränsade mätvärden och små mängder data om tendenser över tid. Apple Heart and Movement Study samlar in löpande detaljerad information om aktivitet och hälsa från ett stort antal deltagare som använder Apple Watch. Detta ger forskare en löpande uppskattning av konditionsnivån, ett etablerat sätt att mäta kardiovaskulär hälsa. Genom den här studien har vi kunnat mäta samspelet mellan aktivitet och kondition och följa tendenser på ett sätt som vi inte har kunnat tidigare. Vi förväntar oss att vi kommer att få reda på mer om hälsa och hur man upprätthåller den genom att utforska fysiologin i den här skalan med en sån här stor uppsättning data.”
Ta reda på mer om Apple Heart and Movement Study genom att ladda ner appen Research i App Store. Apple samarbetar även med andra forskningsinstitutioner för att genomföra studier om hjärthälsa där man undersöker hur Apple Watch kan bidra till ännu större vetenskapliga upptäckter. De omfattar Heartline Study och University Health Network’s Heart Failure Study.
Apple Heart and Movement Study visas i Research-appen från App Store.
I samarbete med American Heart Association och Brigham and Women’s Hospital, utforskar Apple Heart and Movement Study kopplingen mellan fysisk aktivitet och hjärthälsa.

Verktyg för att hålla sig frisk hela året

Apple Watch-användare kan bättre förstå sin egen hjärthälsa och få varningar om möjliga avvikelser som de kan diskutera med en läkare. De får information från kraftfulla verktyg som EKG-appen, varningar om oregelbunden hjärtrytm, varningar vid låg eller hög puls samt konditionsnivåer.
För personer som just har kommit igång med träning och vill leva sundare erbjuder Fitness+ träning för nybörjare inom olika träningstyper som styrka, högintensiv intervallträning, yoga, pilates, dans och core. Tränarna visar även hur man kan ändra träningspassen så att det alltid finns något som användarna kan följa oavsett förmåga. Träningspassen kan vara så korta som 5 eller 10 minuter så att det blir enkelt att komma igång. Gång är en av världens mest hälsosamma aktiviteter som man kan göra när- och varsomhelst och ger fördelar som minskad stress och bättre hjärt- och kärlhälsa. Den 14 februari kommer det senaste avsnittet av Time to Walk, en inspirerande ljudupplevelse på Apple Watch som har utformats för att uppmuntra människor att hålla sig aktiva genom att promenera oftare, att gästas av Georges St-Pierre som är en före detta professionell MMA-utövare som anses vara en av de största inom sporten. Fitness+ kommer även att ha ett nytt avsnitt av Time to Run som är en ljudbaserad löparupplevelse med syftet att hjälpa användarna att springa mer regelbundet och bättre med inspiration från de ikoniska områdena och löprundorna i San Francisco.
Det senaste avsnittet av Time to Walk med Georges St-Pierre visas på Apple Watch.
Från och med den 14 februari kan Fitness+-användare lyssna på ett nytt inspirerande Time to Walk-avsnitt med Georges St-Pierre, en före detta professionell MMA-utövare som anses vara en av de största inom sporten.
Priser och tillgänglighet
  • Fitness+ finns som abonnemangstjänst för 9,99 USD per månad eller 79,99 USD per år.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

  1. Inbyteserbjudandet finns i Förenade Arabemiraten, Italien, Kanada, Spanien, Tyskland och USA.
  2. Data från Apple Heart and Movement Study analyserades från den 22 september 2020 till den 22 September 2021.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48