öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 27 januari 2022

Apple redovisar sitt resultat för första kvartalet

Omsättningen ökar med 11 procent och slår nya rekord

Intäkterna för iPhone, Mac, bärbara enheter och tjänster når nya höjder
Cupertino, Kalifornien 27 januari 2022 Apple presenterade idag sitt ekonomiska resultat för första kvartalet räkenskapsåret 2022 som avslutades den 25 december 2021. Företaget redovisar rekordhög omsättning på 123,9 miljarder US-dollar, vilket är en ökning med 11 procent jämfört med samma period förra året, och en kvartalsvinst på 2,10 US-dollar per utspädd aktie.
”Det här kvartalresultatet möjliggjordes tack vare vårt mest innovativa sortiment med produkter och tjänster någonsin”, säger Tim Cook, Apples vd. ”Vi är glada att se hur kunder världen över har reagerat i en tid då det har varit viktigare än någonsin att hålla kontakten. Vi gör allt vi kan för att bidra till att skapa en bättre värld. Vi gör framsteg mot vårt mål att bli koldioxidneutrala inom vår leveranskedja och våra produkter till 2030 och fortsätter med vårt arbete inom utbildning samt jämlikhet och rättvisa oavsett etnisk tillhörighet.”
”Kundernas starka reaktion på våra senaste produkter och tjänster har lett till en tvåsiffrig ökning av omsättning och vinst och bidrog till att vi nu har rekordmånga aktiva enheter i bruk”, säger Apples CFO Luca Maestri. ”De här rekordhöga operativa resultaten innebär att vi har kunnat återföra nästan 27 miljarder US-dollar till aktieägarna under kvartalet, då vi fortsätter att göra framsteg mot vårt mål att nå en neutral nettokassa över tid.”
Apples styrelse har föreslagit en kontantutdelning på 0,22 US-dollar per aktie i företagets aktiekapital. Utdelningen betalas ut den 10 februari 2022 till de aktieägare som är registrerade vid stängning den 7 februari 2022.
Apples konferenssamtal om sitt ekonomiska resultat för första kvartalet 2022 kan streamas på apple.com/investor/earnings-call från kl. 23.00 svensk tid den 27 januari. Webbsändningen kan därefter ses i repris under cirka två veckors tid.

Media

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48

    © 2022 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple och Apples logotyp är varumärken som tillhör Apple. Övriga företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive företag.