Sök

Apple erbjuder bonusar för att stoppa avhopp till andra teknikbolag

Apple

Foto: Istockphoto

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Den amerikanska techjätten har hittat ett nytt sätt att behålla sina stjärnor.

Vi på Breakit har de senaste veckorna uppmärksammat den skriande bristen på personal i tech-branschen. Bland annat lyft Breakits vd Camilla Bergman problemet i vår podcast:

"The big quit har blivit ett begrepp som ringar in att väldigt många lämnar sina jobb just nu och det är en stor ruljans på arbetsmarknaden. Det är verkligen ett talang-krig där ute”, sade Camilla Bergman i podden.

Vi har också rapporterat om att ett svenskt techbolag nyligen betalade 3 miljoner kronor i en så kallad sign on-bonus för att locka över en talang.

Och nu rapporterar nyhetssajten Bloomberg att techjätten Apple börjat betala ut så kallade "överraskningsbonusar" till utvalda medarbetare som ett sätt att stoppa avhoppen till andra teknikbolag, såsom Facebooks moderbolag Meta. 

Bonusarna, som varierade mellan motsvarande 450.000 kronor och 1.600.000 kronor, betalas ut i form av bundna aktier som fullt kan lösas in efter fyra år. Men Inte alla ingenjörer fick bonusarna, vilket enligt uppgifter ska ha skapat irritation.

Talangkriget går vidare...

Läs mer