Apple

Rykte: Sensorpanelen på iPhone 14 Pro-serien försvinner

Istället har vi ett litet öga

Sensorpanelen eller flärpen som den även kallas har nästan blivit ikonisk för iPhone-serien men nästa år kanske den försvinner och istället så har vi bara ett litet hål i toppen av skärmen.

Det är den koreanska sidan Elec som påstår sig ha information om att iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max inte kommer ha den klassiska flärpen utan istället är det ett hålslag i toppen av skärmen som skall maximera skärmytan ännu mer. Detta betyder även att Apple förmodligen kommer att gömma alla sensorer som krävs för Face ID under skärmen medan det enda lilla ögat vi får i toppen av skärmen är en kamera. Elec berättar även att det är en LTPO OLED-panel som Samsung och LG kommer att tillverka och Samsung kommer göra samtliga paneler till iPhone 14 Pro med 6,1″-skärm medan Samsung tillsammans med LG kommer tillverka skärmarna för iPhone 14 Pro Max som är på 6,7″.

Det är långt kvar till september så om dessa rykten stämmer återstår att se. Vi har dock lite svårt att se att Apple skulle göra sig av med flärpen med tanke på att den finns i allt fler av deras produkter numera och börjar bli lika ikonisk som deras hemknapp tidigare var.

Via MacRumors, bilder: Jon Prosser

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!