öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 15 november 2021

Disney Melee Mania kommer i december – bara på Apple Arcade

Apples banbrytande speltjänst är den ultimata spelplattformen för hela familjen: över 200 spel att sysselsätta sig med under julen, som LEGO Star Wars: Castaways och NBA 2K22 Arcade Edition
Bland de animerade karaktärerna i Apple Arcade-spelet Disney Melee Mania hittar vi bland annat Musse Pigg och Buzz Lightyear.
Disney Melee Mania från Mighty Bear Games kommer snart på Apple Arcade.
Apple meddelade idag att Disney Melee Mania från Mighty Bear Games snart kommer till Apple Arcade, företagets populära abonnemangstjänst för spel med över 200 skojiga titlar. Du spelar i lag tillsammans med andra slagskämpar i form av legendariska Disney- och Pixar-karaktärer1, och ni slåss i en virtuell arena som inte liknar något du sett förut. Varje spelare väljer sin unika holografiska hjälte, exempelvis Röjar-Ralf, Elsa, Musse Pigg, Fryzo, Moana eller Buzz Lightyear, och fajtas sedan med vänner och fiender i matcher tre mot tre med målsättningen att bli de främsta bland Disney-kämpar.
”Vi är glada över att tillsammans med Disney kunna presentera de här omtyckta karaktärerna i det första battle arena-spelet någonsin från Disney och Pixar, som bara finns på Apple Arcade”, säger Simon Davis, CEO på Mighty Bear Games. ”Fansen får tävla med arkadanpassade Disney- och Pixar-hjältar i ett roligt, kaotiskt och intensivt slagsmål där de måste kämpa för att överleva och behålla sin stjärnstatus.” 
I Disney Melee Mania tävlar du i fem minuter långa, actionfyllda matcher i stridsarenan.
I Disney Melee Mania befinner sig spelarna i en virtuell stridsarena där de kan välja bland tolv olika hjältar från olika Disney- och Pixar-klassiker, och fler karaktärer tillkommer efter hand. Varje hjälte är utformad som en stridsberedd karaktär, utrustad med sitt eget unika rörelsemönster och upplåsbart smink. Under de fem minuter långa, actionfyllda matcherna i arenan ska spelarna samla så många poäng som möjligt – eller besegra motståndarlaget så många gånger som möjligt – för att ha en chans att vinna. De kastas in i kaotiska flerspelarkamper där varje karaktärs unika förmågor utmanas i svettig närstrid och deras färdigheter kommer väl till pass i de olika spellägena och utmaningarna samt i händelserna där de kan tjäna poäng i spelet.
”På Apple Arcade finns oändliga resurser för att hålla gamers underhållna på alla deras favoritenheter i jul, från klassiska titlar som Crossy Road Castle och Solitaire till nya kreativa spel som Disney Melee Mania och LEGO Star Wars: Castaways”, säger Alex Rofman, senior director på Apple Arcade. ”Bäst av allt är att Apple Arcade är en problemfri och avbrottsfri speltjänst, så hela familjen kan ge sig hän i roliga och spännande spelupplevelser helt utan reklam och köp i appar.”
Hett efterlängtade spel och uppdaterat innehåll läggs varje vecka till i tjänsten, exempelvis LEGO Star Wars: Castaways som lanseras fredagen den 19 november. Spelet är den första titeln från LEGO Star Wars2 i kategorin socialt action-äventyr online. Spelarna kraschlandar mitt i en malström på en mystisk planet, varefter de träffar på helt nya karaktärer och andra spelare i en myllrande social hubb som utgör centrum för olika spel och tävlingar. Slåss mot Tusken Raiders, skåda Jabbas palats på Tatooine, fajtas mot Stormtroopers på Endor och navigera genom Dödsstjärnan i simuleringar som spelats in vid Observatoriet. När du spelar ingår du i ett lag eller spelar ensam när du försöker att rädda de historiska inspelningarna från skurkar som försöker förändra olika kända scener i Star Wars-historien. Spelarna kan tävla med Microfighters, skaffa utrustning och välja mellan olika anpassningsalternativ samt utmana sina vänner i Hippodromen för att lösa mysteriet tillsammans medan de upplever simuleringar som spänner över hela Star Wars-galaxen.
I det första spelet från LEGO Star Wars i kategorin socialt action-äventyr online är spelarna hjältarna i sitt eget Stars Wars-äventyr.
Apple Arcade erbjuder obegränsad tillgång till en växande samling av över 200 premiumspel. Tjänsten erbjuder nya titlar, prisbelönta spel och omtyckta favoriter från App Store, som NBA 2K22 Arcade Edition, Sneaky Sasquatch, Mini Motorways, The Oregon Trail, Sonic Racing, FANTASIAN, Solitaire från MobilityWare, Tiny Wings och Crossy Road Castle – samtliga helt utan reklam och köp i appar.
Priser och tillgänglighet
  • Apple Arcade kostar 59 kr per månad efter en gratis provperiod på en månad. Kunder som köper en ny iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller Apple TV får Apple Arcade gratis i tre månader.3
  • Apple Arcade ingår även i Apple One-månadsabonnemangen Personligt (155 kr), Familj (199 kr), alla med en gratis provmånad.4
  • Ett Apple Arcade-abonnemang ger familjer runt om i världen tillgång till en underhållande och interaktiv spelplattform, där upp till sex familjemedlemmar får obegränsad tillgång till alla spelen på Apple Arcade.
  • Spelens tillgänglighet på olika enheter varierar beroende på hård- och mjukvarukompatibilitet. En del innehåll är inte tillgängligt i alla områden.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

  1. © Disney. © Disney/Pixar.
  2. Lucasfilm, Lucasfilm-logotypen, STAR WARS och liknande namn och symboler utgör varumärken och/eller immateriell egendom som tillhör Lucasfilm Ltd. och/eller dess dotterbolag i USA och andra länder. © och TM Lucasfilm Ltd.
  3. Endast för dig som tecknar ett nytt abonnemang. 59 kr/månad efter den kostnadsfria provperioden. Ett abonnemang per familjedelningsgrupp. Erbjudandet gäller i tre månader efter att en enhet som ingår i kampanjen har aktiverats. Abonnemanget förnyas automatiskt tills det sägs upp. Begränsningar och andra villkor gäller.
  4. Den kostnadsfria provperioden för Apple One omfattar enbart tjänster som du inte redan har via andra provperioder eller abonnemang. Abonnemanget förnyas automatiskt tills det sägs upp. Begränsningar och andra villkor gäller.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48