Apple

macOS Monterey orsakar problem på äldre Mac-datorer

Sitt ner i båten och avvakta lite

Apple släppte macOS Monterey till allmänheten förra veckan och nu börjar rapporter dyka upp från användare som uppdaterat sina äldre Mac-datorer och har stött på problem i samband med det.

Låter det bekant med en macOS uppdatering som strular till det? Det kan bero på att förra året, med lanseringen av macOS Big Sur, dök liknande rapporter upp om den uppdateringen som också orsakade problem med äldre MacBook Pro-modeller. Mindre än ett år senare verkar nu liknande problem uppstå igen. Både i Apples egna supportforum och på Twitter dyker det nu upp ett flertalet inlägg från användare.

https://twitter.com/Susuyachan/status/1454757043496161282?s=20

En möjlig lösning som listas på Apple Support Forum är att användare kan behöva återställa firmware på sin Mac. “I mycket sällsynta fall, som ett strömavbrott under en macOS-uppdatering eller uppgradering, kan en Mac sluta svara och därför måste den fasta programvaran återställas”, skriver Apple i ett supportdokument.

Även om problemet med att ‌macOS Monterey‌ gör att Mac-datorer inte startar eller fungerar som de ska inte är lika utbrett som förra året med ‌macOS Big Sur‌, rapporterar tillräckligt många användare att uppdateringen orsakar problem som kan motivera viss oro.

Har du upplevt några problem vid eller efter uppdatering till Monterey?

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!