Smarta Hem

TV-modellerna Omni från Amazon ska få AirPlay 2

Ett stort steg framåt när ytterligare produkter från Amazon får stöd för HomeKit

För någon månad sedan presenterade Amazon tv-modeller under egna märket. I dag släpps de i USA och samtidigt uppges att de ska få stöd för AirPlay 2.

Det är modellerna i Amazon Omni Series som snart ska få stöd för AirPlay 2 och därigenom också möjlighet att inkluderas i Apple HomeKit. Tidigare har stöd släppts för Amazon Fire TV hos tredjepartstillverkare som Toshiba och Insignia men nu är det dags för de egna modellerna också. Då är ju frågan huruvida detta är intressant för oss här i Sverige då dessa nya modeller inte säljs här…

Amazon är som bekant en konkurrent till Apple på många områden och att man nu tar steget till att ge stöd åt just en konkurrents lösning är ett steg i rätt riktning. Detta har förvisso skett tidigare då Amazon-ägda Eero fick stöd för HomeKit Secure Router vilket också var något överraskande. Den som varit med ett tag minns säkert hur Ring för några år sedan meddelade att man avsåg att släppa stöd för Apple HomeKit till sin Ring Video Doorbell. Av detta har vi inte sett eller hört något mer så nyheten här är kanske pekar på att man tänker om kring sin strategi och det egna ekosystemet inför den nya standarden Matter.

Givetvis har de nya tv-apparaterna inbyggt stöd för den egna röstassistenten Alexa. Värt att notera är att stödet omfattar (som det ser ut nu) inte Amazon Fire TV-stickor utan enbart tv-apparaterna. Exakt när stödet släpps är inte kommunicerat än.

Vad tycker ni om detta? Är det ett steg i rätt riktning?

Källa: 9To5Mac

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!