öppnas i ett nytt fönster
Apple Bağdat Caddesi i Istanbul i Turkiet.
Apple Bağdat Caddesi öppnas som Apples tredje butik i Turkiet och ligger mitt i Istanbul.
ISTANBUL, TURKIET Apple meddelade idag att Apple Bağdat Caddesi kommer att öppnas fredagen den 22 oktober. Apple Bağdat Caddesi är Apples tredje butik i Turkiet och ligger mitt i Istanbul. Butiken består av två våningar där lokala material kombineras med den senaste butiksdesignen. Resultat är ett öppet och flexibelt utrymme där kunderna kan utforska Apples produkter och tjänster eller delta i kostnadsfria Today at Apple-pass.
”Nu när vi öppnar Apple Bağdat Caddesi ser vi fram emot att bygga vidare på de djupa och långvariga relationerna vi har med våra kunder i Turkiet”, sa Deirdre O’Brien, Apples vice vd för Retail + People. ”Vi längtar efter att välkomna kunder till vår senaste butik i Istanbul och ge dem det bästa Apple kan erbjuda.”
För att fira öppnandet kommer Apple att anordna Perspektif Istanbul som är ett sex veckor långt Today at Apple-program som hyllar staden och dess kreatörer. Serien anordnas av 20 lokala konstnärer och sammanför kreativitet, kultur och teknik i en upplevelse som undersöker ämnen och värderingar som är viktiga för invånarna i Istanbul. Deltagarna får chansen att delta i pass online och på plats där de får lära sig om traditionell minitatyrteckning med illustratören Murat Palta, hur man fotar det osynliga med Magnum Photos-fotografen Sabiha Çimen eller hur man skapar ett rörligt porträtt med konstnären Sinan Tuncay.
Forum i Apple Bağdat Caddesi i Istanbul i Turkiet.
I hela utrymmet kan man se butikens utsida genom en nästan tio meter hög glasfasad som suddar ut gränsen mellan butikens insida och utsida.
Butiken kommer även att anordna en specialutställning i AR (förstärkt verklighet) som har utvecklats av de kreativa teknikerna Tin Nguyen och Ed Cutting samt den turkiske ljudkonstnären Oğuz Öner. Upplevelsen förvandlar butiken med en fängslande digital installation och omfattar verk från många andra konstnärer som deltar i Perspektif Istanbul. Med hjälp av senaste iPad Pro och iPhone 13 Pro med LiDAR kan besökare se keramiska kärl med inspiration från Ebru – traditionell pappersmarmorering – i AR på sina skärmar och höra unika rymdljud.
Apple Bağdat Caddesi-medarbetare med en iPad.
Butiken kommer att anordna en specialutställning i AR som förvandlar butiken med en fängslande digital installation.
Apple Bağdat Caddesi plockar fram bekanta designelement från Apple-butiker världen över samt Apple Park i Cupertino i Kalifornien samtidigt som man har använt lokal Aksaray Yaylak-granit och turkisk travertin. Butiken finns under ett hängande tak i kolfiber och utgör en oas i stadens hjärta – den har till och med en stor trädgård fylld med träd.
Trädgården utanför Apple Bağdat Caddesi.
Apple Bağdat Caddesi utgör en oas i stadens hjärta och har till och med en trädgård fylld med träd.
Avenues på övre plan i Apple Bağdat Caddesi.
På övre plan finns Avenues på varje sida där kunderna kan utforska Apples senaste produkter och tjänster.
När besökarna har kommit in hittar de videoväggen och Forum där Today at Apple-passen äger rum. På övre plan finns Avenues på varje sida där kunderna kan utforska Apples senaste produkter och tjänster. I hela utrymmet kan man se butikens utsida genom en nästan tio meter hög glasfasad som suddar ut gränsen mellan butikens insida och utsida. Naturligt ljus flödar in i butiken genom två stora takfönster som kan öppnas för att vädra.
Trappan i Apple Bağdat Caddesi.
Apple Bağdat Caddesi har den bekanta designen som finns i Apple-butiker världen över, samtidigt som man har använt lokal Aksaray Yaylak-granit och turkisk travertin.
Apple varit en del av det turkiska samhället i 30 år och medarbetarna på Apple Bağdat Caddesi ser fram emot att fördjupa Apples relation med de lokala kunderna i hela Turkiet. Teamet på Apple Bağdat Caddesi består av 130 personer som präglas av mångfald och talar 14 språk. Fredagen den 22 oktober kl. 10.00 lokal tid kommer de att välkomna de första besökarna. Eftersom kundernas och medarbetarnas hälsa och välbefinnande är Apples högsta prioritet kommer butiken att införa omfattande hälsoåtgärder.
För att besöka Apple Bağdat Caddesi på öppningsdagen krävs bokning. Kunderna kan välja bland lediga tider på apple.com/tr/retail/bagdatcaddesi. Kapaciteten är begränsad, så besökare kan behöva vänta innan de släpps in i butiken.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48