öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 18 oktober 2021

Nya revolutionerande MacBook Pro med M1 Pro och M1 Max har enastående prestanda och batteritid samt världens bästa skärm på en bärbar dator

Nya MacBook Pro har en kamera med 1080p, det bästa ljudsystemet i en bärbar dator och mer avancerade anslutningsmöjligheter än någon annan modell av MacBook Pro
MacBook Pro med de nya M1 Pro- och M1 Max-chippen.
Helt omarbetade MacBook Pro 14 tum och 16 tum drivs av de splitternya chippen M1 Pro och M1 Max.
CUPERTINO, KALIFORNIEN Apple presenterade idag nya, helt omarbetade MacBook Pro som drivs av splitternya M1 Pro och M1 Max – de första proffschippen konstruerade för Mac. MacBook Pro finns i 14 tums- och 16 tums-modell och har banbrytande prestanda i fråga om databearbetning, grafik och maskininlärning oavsett om den får ström via elnätet eller batteriet. Båda modellerna har enastående batteritid, vilket betyder att de kan användas till att hantera arbetsuppgifter som inte tidigare har varit möjliga på en bärbar dator. Nya MacBook Pro har dessutom en fantastisk Liquid Retina XDR-skärm, avancerade anslutningsmöjligheter via flera olika portar, en FaceTime HD-kamera med 1080p och bättre ljudsystem än någon annan bärbar dator. macOS Monterey har konstruerats från grunden för att utnyttja M1 Pro och M1 Max fullt ut och på nya MacBook Pro bidrar detta till en helt oslagbar användarupplevelse. MacBook Pro spränger gränserna för vad som är möjligt med en bärbar dator och är framtagen för utvecklare, fotografer, filmmakare, 3D-konstnärer, forskare, musikproducenter och alla andra som vill ha världens bästa bärbara dator. Tillsammans med MacBook Pro 13 tum med M1 bildar nya MacBook Pro den starkaste laguppställningen med bärbara proffsdatorer någonsin. Kunderna kan beställa nya MacBook Pro 14 tum och 16 tum redan idag och modellerna släpps tisdagen den 26 oktober.
”Vi ville skapa världens bästa bärbara proffsdator och idag har vi den stora glädjen att presentera helt nya MacBook Pro med M1 Pro och M1 Max. Det här är en revolutionerande kombination av prestanda i toppklass, oslagbar batteritid och banbrytande funktioner”, säger Greg Joswiak, Senior Vice President of Worldwide Marketing på Apple. ”Helt nya MacBook Pro har fått en förtrollande XDR-skärm, MagSafe 3 och flera andra portar, en avancerad kamera med 1080p och ett sensationellt ljudsystem med sex högtalare, allt i en otroligt snygg, ny design. Nya MacBook Pro saknar helt enkelt motstycke och är den i särklass bästa bärbara dator vi någonsin har skapat.”

Två nya proffschip – revolutionerande prestanda

M1 Pro och M1 Max revolutionerar användningen av MacBook Pro och utgör ett enormt kliv framåt för övergången till Apple Silicon på Mac. MacBook Pro med M1 Pro och M1 Max är den första proffsdatorn någonsin med systemchipsarkitektur. Den har snabbt enhetligt minne och utökad minnesbandbredd vilket resulterar i prestanda som saknar motstycke med förstklassig prestanda per watt och branschledande energieffektivitet.
M1 Pro tar den banbrytande M1-arkitekturen till en helt ny nivå. M1 Pro har en kraftfull upp till tiokärnig processor med åtta prestandakärnor och två effektivitetskärnor samt en upp till sextonkärnig grafikprocessor vilket resulterar i upp till 70 procent högre processorprestanda än M1 och upp till dubbelt så hög grafikprestanda. M1 Pro har även en minnesbandbredd på upp till 200 GB/s, vilket är nästan tre gånger så mycket som M1 och har stöd för upp till 32 GB snabbt, enhetligt minne. M1 Pro är konstruerat för att göra komplexa videoarbetsflöden snabbare och har en Media Engine med ProRes-accelerator som bidrar till otroligt snabb och strömsnål videobearbetning.
Arbetsflöde för grafisk konst på skärmen på MacBook Pro.
Nya MacBook Pro drivs av M1 Pro och M1 Max och öppnar för arbetsflöden som tidigare har varit otänkbara på en bärbar dator.
M1 Max är världens kraftfullaste chip till en bärbar proffsdator och tar de fantastiska egenskaperna hos M1 Pro ännu längre. M1 Max har samma kraftfulla tiokärniga processor som M1 Pro och dubbelt så kraftfull grafikprocessor med ända upp till 32 kärnor och upp till fyra gånger så hög grafikprestanda som M1. Det har dessutom en minnesbandbredd på upp till 400 GB/s, det vill säga dubbelt så mycket som M1 Pro och närmare sex gånger så mycket som M1. Lägg därtill upp till 64 GB snabbt, enhetligt minne. De senaste bärbara pc-datorerna har som mest 16 GB videominne, så den här fantastiska minneskapaciteten kommer att revolutionera krävande arbetsuppgifter. Det betyder att proffsanvändare nu kan göra saker som tidigare har varit otänkbara på en bärbar dator. På nya MacBook Pro kan 3D-konstnärer enkelt jobba med geometri och textur på extrem nivå i scener som man inte ens kan köra på bärbara pc-datorer i proffsklass.1 M1 Max har också en förbättrad Media Engine med två ProRes-acceleratorer som bidrar till ännu högre prestanda när man jobbar med flera strömmar. Proffsanvändare kan därmed redigera upp till trettio strömmar med ProRes-video i 4K eller så mycket som sju strömmar med ProRes-video i 8K i Final Cut Pro, vilket är mer än på en 28-kärnig Mac Pro med Afterburner. För första gången på en Mac kan videoredigerare nu gradera färger i HDR för ProRes 4444-video i 8K utanför redigeringsstudion och utan anslutning till en strömkälla.2

De kraftfullaste bärbara Mac-datorerna någonsin

Nya MacBook Pro tänjer på gränserna för vad en bärbar dator klarar av och har otroligt hög prestanda och helt nya funktioner.
Nya MacBook Pro 14 tum är betydligt mer kraftfull än den redan otroligt kapabla 13-tumsmodellen i föregående generation.3
MacBook Pro 14 tum med tiokärnig processor i M1 Pro och M1 Max öppnar för följande:
  • Upp till 3,7 gånger snabbare projektbyggen i Xcode.
  • Upp till tre gånger fler Amp Designer-pluggar i Logic Pro.
  • Upp till 2,8 gånger snabbare beräkningsströmningsdynamik i NASA TetrUSS.
MacBook Pro 14 tum med sextonkärnig grafikprocessor i M1 Pro och 32-kärnig grafikprocessor i M1 Max omvandlar grafikkrävande arbetsflöden:
  • Upp till 9,2 gånger snabbare 4K-rendering i Final Cut Pro med M1 Pro och upp till 13,4 gånger snabbare med M1 Max.
  • Upp till 5,6 gånger högre kombinerad vektor- och rastergrafikprestanda i Affinity Photo med M1 Pro och upp till 8,5 gånger högre med M1 Max.
  • Upp till 3,6 gånger snabbare effektrendering i Blackmagic DaVinci Resolve Studio med M1 Pro och upp till fem gånger snabbare med M1 Max.
Både M1 Pro och M1 Max är superladdade med en sextonkärnig Neural Engine som öppnar för snabbare maskininlärning:
  • Upp till 8,7 gånger snabbare objektspårning i Final Cut Pro med M1 Pro och upp till 11,5 gånger snabbare med M1 Max.
  • Upp till 7,2 gånger snabbare upptäckt av scenförändringar i ProRes 422-video med 1080p i Adobe Premiere Pro.
  • Upp till 2,6 gånger snabbare val av motiv i bilder i Adobe Photoshop.
Jämfört med föregående generation utgör nya MacBook Pro 16 tum ett rejält prestandalyft på proffsanvändarnas viktigaste arbetsområden.4
M1 Pro och M1 Max i MacBook Pro 16 tum har samma kraftfulla tiokärniga processor och öppnar för följande:
  • Upp till tre gånger snabbare beräkningsströmningsdynamik i NASA TetrUSS.
  • Upp till 2,1 gånger snabbare projektbyggen i Xcode.
  • Upp till 2,1 gånger snabbare publicering i Vectorworks.
MacBook Pro 16 tum med sextonkärnig grafikprocessor i M1 Pro och 32-kärnig grafikprocessor i M1 Max öppnar för snabbare grafik:
  • Upp till 2,9 gånger högre kombinerad vektor- och rastergrafikprestanda i Affinity Photo med M1 Pro och upp till 4,5 gånger högre med M1 Max.
  • Upp till 2,5 gånger snabbare rendering i Maxon Cinema 4D med Redshift med M1 Pro och upp till fyra gånger snabbare med M1 Max.
  • Upp till 1,7 gånger snabbare 8K-rendering i Final Cut Pro med M1 Pro och upp till 2,9 gånger snabbare med M1 Max.
Med sextonkärnig Neural Engine i M1 Pro och M1 Max på MacBook Pro 16 tum går maskininlärning snabbare än någonsin:
  • Upp till 4,4 gånger snabbare upptäckt av scenförändringar i ProRes 422-video med 1080p i Adobe Premiere Pro.
  • Upp till 3,6 gånger snabbare objektspårning i Final Cut Pro med M1 Pro och upp till 4,9 gånger snabbare med M1 Max.
  • Upp till 1,5 gånger högre prestanda med M1 Pro och upp till två gånger högre med M1 Max vid val av motiv i bilder i Adobe Photoshop.

Branschledande energieffektivitet och enastående batteritid

MacBook Pro är otroligt energieffektiv och har banbrytande prestanda för allt från komplexa arbetsflöden på distans till sådant som användaren gör varje dag, oavsett om datorn får ström via elnätet eller batteriet. Den har dessutom enastående batteritid, så att användaren kan få mer gjort på en enda laddning.
Jämfört med föregående generation MacBook Pro på en laddning5:
  • Med 14-tumsmodellen får användaren upp till 17 timmars videouppspelning, vilket är en ökning med sju timmar, och med 16-tumsmodellen är motsvarande siffra hela 21 timmars videouppspelning, vilket är en ökning med tio timmar och den längsta batteritiden någonsin på en bärbar Mac.
  • Utvecklare som jobbar i Xcode kan kompilera upp till fyra gånger så mycket kod.
  • Fotografer som redigerar bilder i Adobe Lightroom Classic ute på fältet kan glädjas åt upp till dubbelt så lång batteritid.
På andra bärbara proffsdatorer minskar prestandan när datorn inte är ansluten till en strömkälla, men MacBook Pro har samma nivå av prestanda oavsett om den får ström via elnätet eller batteriet. Med den här oöverträffade kombinationen av systemprestanda, prestanda vid batteridrift och batteritid skiljer sig MacBook Pro från alla andra bärbara datorer.
En fotograf redigerar bilder utomhus på MacBook Pro.
MacBook Pro har prestanda på en helt ny nivå och den längsta batteritiden någonsin på en Mac, vilket betyder att användare kan få mer gjort i farten än någonsin tidigare.

Kraftfull design

MacBook Pro 14 tum och 16 tum har en helt ny, vacker design som är framtagen med fokus på funktionalitet och hållbarhet. Det helt nya aluminiumhöljet optimerar utrymmet så att det ryms fler funktioner och högre prestanda. Höljet är noggrant anpassat efter ett avancerat kylningssystem som förflyttar femtio procent mer luft än föregående generation även vid låga fläkthastigheter. Den här utformningen innebär att MacBook Pro är sval och tyst och alltid jobbar med samma höga prestanda. Med Apple Silicon följer också effektivitet på en nivå som innebär att användaren kan utföra de flesta vardagliga arbetsuppgifterna utan att fläktarna ens behöver arbeta.
MacBook Pro är sval och tyst och jobbar med samma suveräna prestanda tack vare en avancerad kylarkitektur.
Nya MacBook Pro har också ett Magic Keyboard i dubbelanodiserat, svart hölje som på ett elegant sätt framhäver tangenternas bakbelysta glyfer samt en rad med funktionstangenter med full höjd. Touch Bar har ersatts med fysiska funktionstangenter, bland annat en bredare Escape-tangent, i en återgång till den välbekanta känslan hos mekaniska tangenter som proffsanvändarna gillar. Det nya tangentbordet kompletteras av Force Touch-styrplattan, som är branschens bästa och perfekt för proffsanvändning.
Detaljerad bild av tangentbordet på MacBook Pro.
MacBook Pro har ett Magic Keyboard med funktionstangenter med full höjd och branschens bästa styrplatta i form av Force Touch.

Världens bästa skärm på en bärbar dator

MacBook Pro har nu för första gången en fantastisk Liquid Retina XDR-skärm. Liquid Retina XDR-skärmen använder samma mini-LED-teknik som finns i iPad Pro med upp till 1000 cd/m² kontinuerlig ljusstyrka på hela skärmen, maximal ljusstyrka på fantastiska 1600 cd/m² och ett kontrastförhållande på 1 000 000:1. Det extrema dynamiska omfånget väcker liv i HDR-innehåll på skärmen med fantastiska detaljer i skuggor, otroligt detaljerade högdagrar, djupare svärta och klarare färger än någonsin. Skärmen har ett stort, vackert P3-färgomfång och stöd för över en miljard färger för mjukare övertoningar. Med den här skärmen kommer ProMotion-tekniken till Mac med en adaptiv uppdateringsfrekvens på upp till 120 Hz. Med ProMotion anpassas uppdateringsfrekvensen automatiskt efter rörelserna på skärmen, vilket sparar batteri och gör användningen smidigare och rentav snabbare. Användare som redigerar video kan låsa uppdateringsfrekvensen på en nivå som passar för ändamålet. Kombinationen av enastående XDR-prestanda och otroligt jämn ProMotion-teknik gör det här till världens bästa skärm på en bärbar dator.
Båda modellerna har större skärm än föregående generation. På 16-tumsmodellen innebär detta en stor 16,2-tumsskärm6 med 7,7 miljoner pixlar, mer än på någon annan bärbar Mac. På 14-tumsmodellen får användaren mer skärmutrymme än tidigare i form av en aktiv yta på 14,2 tum7 och totalt 5,9 miljoner pixlar, vilket är mer än föregående modell av MacBook Pro 16 tum. Skärmen har en ännu tunnare kant än tidigare och fortsätter runt kameran så att användaren får ännu mer plats för innehåll. Den vackra filmiska upplevelsen på skärmen är lika tillfredsställande oavsett om användaren tittar på film eller graderar 8K-video.
Liquid Retina XDR-skärmen på MacBook Pro.
MacBook Pro har nu för första gången en fantastisk Liquid Retina XDR-skärm – den bästa skärmen på en bärbar dator.

Mer avancerade anslutningsmöjligheter än någon annan MacBook Pro

Nya MacBook Pro har mer avancerade och flexibla anslutningsmöjligheter än någon annan bärbar Mac. Båda modellerna har tre Thunderbolt 4-portar för anslutning av höghastighetstillbehör, en sdxc-kortplats för snabb mediaåtkomst, en hdmi-port för praktisk anslutning av skärmar och tv-apparater samt ett förbättrat hörlursuttag med stöd för hörlurar med hög impedans. MagSafe gör comeback på MacBook Pro i form av MagSafe 3 som har fått en ny utformning och som klarar att försörja systemet med mer ström än någonsin tidigare. Med MagSafe 3 kan användaren snabbt och enkelt ansluta laddningskabeln och samtidigt skydda MacBook Pro. Nu kan man även för första gången snabbladda Mac och fylla på med upp till femtio procents laddning på bara trettio minuter. Med M1 Pro kan användaren nu ansluta upp till två Pro Display XDR-skärmar och med M1 Max kan användaren ansluta upp till tre Pro Display XDR-skärmar och en 4K tv-apparat, allt på en gång. MacBook Pro har dessutom wifi 6 och Bluetooth 5.0 för trådlös anslutning.
Flera Pro Display XDR-skärmar och en 4K-tv anslutna till MacBook Pro.
MacBook Pro har mer avancerade anslutningsmöjligheter än någon annan bärbar Mac och användaren kan ansluta upp till tre Pro Display XDR-skärmar och en 4K-tv på samtidigt.

Bättre kamera och ljud än någon annan bärbar Mac

Nya MacBook Pro har en FaceTime HD-kamera med 1080p – den bästa någonsin på en bärbar Mac – med dubbelt så hög upplösning och ännu bättre resultat i svagt ljus. Kamerasystemet utnyttjar den kraftfulla bildsignalprocessorn och Neural Engine i M1 Pro och M1 Max för beräkningsvideo som bidrar till bättre videokvalitet med skarpare bild och mer naturliga hudtoner.
MacBook Pro har en FaceTime HD-kamera med 1080p och utnyttjar bildsignalprocessorn och Neural Engine i M1 Pro och M1 Max för beräkningsvideo som bidrar till förbättrad videokvalitet.
MacBook Pro tar ljudupplevelsen till en ny nivå tack vare branschledande mikrofoner av proffskvalitet med ännu lägre brusgolv, vilket resulterar i tydligare samtal och röstinspelningar. Hifi-högtalarsystemet består av två diskanthögtalare som bidrar till ett tydligare ljudlandskap och fyra kraft­utjämnande bas­element som ger upphov till 80 procent mer bas. Ljudsystemet har även stöd för rumsligt ljud för en sofistikerad, tredimensionell lyssningsupplevelse. Det innebär att användare som lyssnar på musik eller tittar på film i Dolby Atmos kan njuta av ljud med biokänsla. Sammantaget är detta det bästa ljudsystemet någonsin på en bärbar dator.
MacBook Pro har det bästa ljudsystemet någonsin i en bärbar dator med branschledande mikrofoner av proffskvalitet, hifi-system med sex högtalare och stöd för rumsligt ljud.

macOS Monterey har optimerats för M1 Pro och M1 Max

Nya MacBook Pro 14 tum och 16 tum levereras med macOS Monterey, den senaste versionen av världens mest avancerade operativsystem för datorer. macOS Monterey i kombination med kraftfulla nya M1 Pro och M1 Max bäddar för banbrytande prestanda och produktivitet. FaceTime har fått nya ljud- och videofunktioner som gör att samtalen känns mer naturliga och verklighetstrogna. Med det nya Synkad-verktyget AirPlay to Mac fungerar olika Apple-enheter ännu bättre tillsammans. Livetext och Slå upp visuellt är nya intelligenta funktioner som tar fram användbar information, i Safari ordnas flikar i praktiska flikgrupper och med Genvägar på Mac kommer smidig automatisering. Senare i höst kommer användare att kunna dela upplevelser under pågående FaceTime-samtal med hjälp av SharePlay och med Universell kontroll blir det enkelt att arbeta parallellt på Mac och iPad.
Med macOS Monterey och Apple Silicon kan Mac-användare nu köra fler appar än någonsin. Alla Apples appar för Mac är optimerade för och körs på M1 Pro och M1 Max och det finns fler än 10 000 universella appar och pluggar, bland annat Lightroom Classic, Cinema 4D, Capture One och många fler. Befintliga Mac-appar som ännu inte har uppdaterats kan köras smidigt med Apples Rosetta 2-teknik. Dessutom kan iPhone- och iPad-appar köras direkt på Mac, vilket öppnar en hel värld av nya möjligheter. Final Cut Pro och Logic Pro får kraftfulla nya funktioner som kreativa användare kan utnyttja för att dra full nytta av kraften och prestandan hos M1 Pro och M1 Max.

Bättre för miljön

Ur ett miljöperspektiv höjer nya MacBook Pro ribban än en gång med ett hölje som tillverkas av hundra procent återvunnet aluminium och hundra procent återvunnet tenn i lödningarna på huvudlogikkortet. För första gången på en bärbar Mac används nu dessutom hundra procent återvunna sällsynta jordartsmetaller i alla magneter. Båda modellerna tillverkas dessutom med minst 35 procent återvunnen plast i sju komponenter och förpackningen består helt av träfiber som antingen är återvunnen eller kommer från ansvarsfullt skogsbruk. MacBook Pro är som alltid fri från skadliga ämnen. Tillverkningen drivs till ännu större de av förnybar energi och produkten uppfyller Apples höga krav på energieffektivitet.
Apple är redan idag koldioxidneutralt i den egna verksamheten och har som mål att klimatpåverkan för hela verksamheten, inklusive alla tillverkningskedjor och produktlivscykler, ska vara netto-noll till 2030. Det innebär att varje såld Apple-enhet ska vara 100 procent koldioxidneutral, från komponenttillverkning, montering, transport, kundanvändning, laddning och hela vägen fram till materialåtervinning.
Priser och tillgänglighet
  • De nya modellerna av MacBook Pro med M1 Pro och M1 Max kan beställas idag på apple.com/se/store och i Apple Store-appen. De börjar levereras till kunder och utvalda Apple Store-butiker och auktoriserade Apple-återförsäljare tisdagen den 26 oktober. Nya MacBook Pro 14 tum kostar från 23 995 SEK respektive 22 385 SEK med utbildningsrabatt och MacBook Pro 16 tum kostar från 29 995 SEK respektive 27375 SEK med utbildningsrabatt. Ytterligare teknisk information, alternativ för beställningsbyggen samt tillbehör finns på apple.com/se/mac.
  • macOS Monterey kommer som gratis mjukvaruuppdatering måndagen den 25 oktober.
  • Med Apple Trade In kan kunden byta in sin gamla dator och få ett lägre pris på en ny MacBook Pro. På apple.com/se/trade-in kan kunden ta reda på inbytesvärdet på den gamla datorn.
  • Alla kunder som köper en MacBook Pro från Apple blir erbjudna ett gratis uppstartpass online med en Apple-specialist. I vissa butiker kan de få produkten inställd och även få hjälp med dataöverföring samt få tips på hur de kan anpassa MacBook Pro efter sina egna behov och önskemål.
  • AppleCare+ för Mac är en försäkring som ger kunden teknisk expertsupport och utökat hårdvaruskydd från Apple, inklusive skydd för upp till två fall av oavsiktlig skada varje 12-månadersperiod. För varje fall tillkommer en självrisk.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

  1. Testerna utfördes av Apple i september 2021 med förhandsversioner av MacBook Pro 16 tum med Apples M1 Max, tiokärnig processor, 32-kärnig grafikprocessor, 64 GB ram-minne och 8 TB ssd och med Intel Core i9-baserade pc-system i produktion med NVIDIA Quadro RTX 6000-grafik och 24 GB gddr6, Intel Core i9-baserade pc-system i produktion med NVIDIA GeForce RTX 3080-grafik med 16 GB gddr6 och den senaste versionen av Windows 10 som fanns att tillgå vid tiden för testningen. Förhandsversionen av OTOY Octane X Demo PR11 testades på förhandsversioner av MacBook Pro 16 tum och förhandsversionen av OTOY OctaneRender Enterprise 2021.1 testades på Windows-system med en scen på 6,45 GB. Prestandatesterna utförs med specifika datorsystem och visar den ungefärliga prestandan hos MacBook Pro.
  2. Testerna utfördes av Apple i september 2021 med förhandsversioner av MacBook Pro 16 tum med Apples M1 Max, tiokärnig processor, 32-kärnig grafikprocessor, 64 GB ram-minne och 8 TB ssd och med Intel Core i9-baserade pc-system i produktion med NVIDIA RTX A5000-grafik, Intel Core i9-baserade pc-system i produktion med NVIDIA GeForce RTX 3080-grafik och den senaste versionen av Windows 10 som fanns att tillgå vid tiden för testningen. Testerna utfördes med en förhandsversion av DaVinci Resolve Studio 17.4 i macOS och leveransklara DaVinci Resolve Studio 17.3.1 i Windows med ett 30-sekundersprojekt i Apple ProRes 4444-media i 8K med en upplösning på 8192 × 4320 och 23,98 bilder per sekund. Prestandatesterna utförs med specifika datorsystem och visar den ungefärliga prestandan hos MacBook Pro.
  3. Jämfört med föregående generation 2,3 GHz fyrkärniga Intel Core i7-baserade MacBook Pro 13 tum med Intel Iris Plus Graphics, 32 GB ram-minne och 4 TB ssd.
  4. Jämfört med föregående generation 2,4 GHz åttakärniga Intel Core i9-baserade MacBook Pro 16 tum med Radeon Pro 5600M-grafik med 8 GB hbm2, 64 GB ram-minne och 8 TB ssd.
  5. Batteritiden beror på enhetens inställningar, användning och andra faktorer. De faktiska resultaten kan variera.
  6. Skärmen på MacBook Pro 16 tum har rundade hörn upptill. Uppmätt som diagonalen i en rektangel är skärmen 16,2 tum (skärmytan är något mindre).
  7. Skärmen på MacBook Pro 14 tum har rundade hörn upptill. Uppmätt som diagonalen i en rektangel är skärmen 14,2 tum (skärmytan är något mindre).

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48